Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Rutens: "Vēlamies būt starp labākajiem"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Rutens: "Vēlamies būt starp labākajiem"
Freds Rutens
Foto: AFP

Tuvojoties jaunajai Bundeslīgas sezonai, interviju bundesliga.de sniedzis "Schalke 04" galvenais treneris Freds Rutens, izsakot vēlmi panākt komandas progresu un turēties starp labākajiem čempionātā.

45 gadus vecais holandiešu speciālists Freds Rutens savas trenera karjeras lielāko daļu pavadījis, strādādams Enšēdes "Twente" komandā, kurā 12 sezonas pavadīja arī kā aktīvs spēlētājs. Vēl piecas sezonas Rutens strādājis "PSV Eindhoven" sistēmā, bet pirms 2008./2009. gada sezonas treneris mainīja darba vietu, piekrizdams "Shalke 04" piedāvājumam. Vācijas trešais spēcīgākais klubs ir pirmā ārvalstu darba vieta Rutena karjerā.

"Te viss ir daudz iespaidīgāk nekā Enšēdē. Ja tur bija viena TV kamera, tad šeit to ir desmit. Bet es varu pierast un sadzīvot ar to," intervijas sākumā atklāj Rutens. "Ir divas lietas, ko vēlos šeit panākt. Pirmkārt, mēģināšu strādāt tā, lai katrs spēlētājs individuāli attīstītos. Otrkārt, vēlos, lai skatītāji redzētu, ka laukumā ir viena komanda, kas pilda kopīgu mērķi un gūst panākumus."

Gelzenkirhenes komandai sastāvā vērojama visai liela uzbrūkošo futbolistu pārpilnība, taču Rutens to neuzskata par nopietnu problēmu: "Daudzi šie spēlētāji var darboties arī citā pozīcijā. Turklāt vēlamies Čempionu līgā aizvadīt pēc iespējas vairāk spēļu, un mums jābūt garam spēlētāju soliņam, lai neizjustu nogurumu."

"Komanda pērn Čempionu līgā ieguva lielu pieredzi. Ar Orlando Engelāru un Džefersonu Farfanu esam pastiprinājuši sastāvu vēl vairāk, un tagad esam pietiekami meistarīgi, lai komanda varētu izdarīt soli uz priekšu, salīdzinot ar pērno sezonu," treneris paskaidro, kādēļ "Schalke 04" ir spēcīgāka nekā pagājušajā sezonā. "Pēdējos gados esam bijuši starp labākajiem Bundeslīgā, un tādi vēlamies būt arī šosezon. Konkrētu vietu es nesaukšu, gribu panākt komandas progresu. Favorīte ir Minhenes "Bayern", tai seko vairākas komandas, kas vēl būs tabulas augšgalā - "Werder", mēs, turklāt es rēķinos arī ar "Wolfsburg". Lai kļūtu par čempionu, jānospēlē optimāla sezonā, tādēļ izdarīt prognozes ir grūti."

Izmantotie resursi:
bundesliga.de

  +1 [+] [-]

, 2008-07-25 10:06, pirms 16 gadiem
Cerams ,ka būsiet!

  +1 [+] [-]

, 2008-07-25 15:34, pirms 16 gadiem
Katru gadu Šalke turas starp labākajiem, es cerēju, ka galvenais trenris nāktu ar ambiciožākiem mērķiem, bet nē vēlas atkārtot ko Šalke dara jau vairākus gadus, tas ir turas starp labākajiem.