Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Hainkess: "Savu misiju esmu izpildījis"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Hainkess: "Savu misiju esmu izpildījis"
No "Bayern" atvadās spēlētāji Villijs Sanjols,
Masimo Odo un Lukašs Podoļskis, kā arī
treneris Jups Hainkess
Foto: AFP

Kā jau ziņots, vakar noslēdzās Vācijas Bundeslīgas 2008./2009. gada sezona. Pēdējo maču kā Minhenes "Bayern" galvenais treneris aizvadījis Jups Hainkess, kurš amatā tika apstiprināts pēc Jirgena Klinsmana atlaišanas piecas kārtas pirms sezonas beigām.

Piecas kārtas pirms sezonas beigām Vācijas futbola flagmaņa Minhenes "Bayern" vadība no galvenā trenera amata atstādināja Jirgenu Klinsmanu, līdz sezonas beigām viņa vietā ieceļot "glābēju" - 64 gadus veco vācu futbola speciālistu Jupu Hainkesu, kurš bavāriešus jau vadīja laika posmā no 1987. līdz 1991. gadam. Hainkesam tika dots uzdevums - tobrīd ar 3. vietā esošo komandu izcīnīt vismaz 2. vietu un ceļazīmi uz UEFA Čempionu līgu. Treneris uzdevumu godam arī paveica - piecos mačos tika iekrāti 13 punkti un garantēta 2. vieta. bundesliga.de aicinājusi treneri izteikt domas par Minhenē aizvadīto "glābšanas mēnesi".

"Ar 2. vietu "Bayern" klubā parasti cilvēki nav apmierināti, tāpēc ka mērķi vienmēr ir visaugstākie. Tomēr tagad pirmoreiz esmu ievērojis, ka var priecāties arī par 2. vietu. Kvalificēšanās Čempionu līgai "Bayern" klubam ir svarīga dzīvībai - ekonomiskajā un arī imidža ziņā," stāsta 64 gadus vecais treneris. "Par čempioniem "Wolfsburg" kļuva pelnīti. Šī komanda otrajā aplī demonstrēja vislabāko futbolu. Laba vēlējumi komandai, klubam un it īpaši Fēliksam Magatam, kurš paveicis labu darbu."

Jautāts par to, vai trenerim pirms pēdējās kārtas vēl bijusi cerība, ka "Bayern" kļūs par čempioni, Hainkess atbildējis noliedzoši: "Ticēt, ka "Wolfsburg" vēl ļaus kādam izcīnīt titulu, bija naivi. Jau pirms pēdējās spēles bija skaidrs, ka mēs šosezon nekļūsim čempioni."

Visbeidzot, rezumējis savu paveikto darbu "Bayern" klubā, Hainkess ir pozitīvi noskaņots: "Skaisti šajās četrās nedēļās bija tas, ka komanda strādāja ļoti disciplinēti un bija neticami vienota. Domāju, ka savu misiju esmu izpildījis. No piecām Bundeslīgas spēlēm četras uzvarējām. Ja mums vēl būtu bijušas pāris spēļu dienas, varbūt būtu varējuši pacelt kaut ko vairāk. Tomēr šīs pēdējās piecas kārtas parādīja, ka komandai iekšā ir daudz vairāk, nekā tā to parādīja sezonā."

Jau ziņots, ka jaunajā sezonā Minhenes "Bayern" galvenais treneris būs 57 gadus vecais holandiešu futbola speciālists Luiss van Gāls, kurš karjeras laikā vadījis spāņu superklubu "Barcelona", kā arī strādājis ar Nīderlandes izlasi. Savukārt holandiešu "AZ Alkmaar" šosezon van Gāla vadībā kļuva par Nīderlandes čempioni.

Izmantotie resursi:
bundesliga.de

  +3 [+] [-]

, 2009-05-24 19:31, pirms 15 gadiem
Bija uzdevums....

  +3 [+] [-]

, 2009-05-24 19:43, pirms 15 gadiem
messi...best rakstīja: Bija uzdevums....
pat baigais uzdevums

  +2 [+] [-]

, 2009-05-24 21:18, pirms 15 gadiem
sanjolam asaras protams ..kaa gan savadaak ...lieliski buutu ja vins veel speeletu arii protams ja speleetu Sebastians Daislers nu neko....kaa ir taa ir

  -1 [+] [-]

, 2009-05-24 22:35, pirms 15 gadiem
Labs skats redzēt kā Odo atvadās! Sanjolu gan žēl redzēt aizejam no futbola Podoļskis arī beigās sāka demonstrēt labu sniegumu Paldies Heinkesam, vajadzēja tos prieka maitātājus Hoffenheim vismaz uzvarēt, būtu viņam 5 uzvaras 5 spēlēs!