Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Vācija "Ziemeļu derbiju" gaidās

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Vācija "Ziemeļu derbiju" gaidās
Brēmenes burvis Diego līksmo par skaisti gūtajiem
vārtiem pret "Udinese"
Foto: LaPresse

UEFA kausa 1/4 finālu rezultāti un abu Vācijas futbola komandu iekļūšana pusfinālā nozīmējusi tikai vienu - "Hamburger SV" un Brēmenes "Werder" savā starpā triju nedēļu laikā izspēlēs četras svarīgas spēles. Eļļu ugunij pielej fakts, ka abu nesamierināmo pretinieču dueļi ir "Ziemeļu derbijs".

Vācijas futbola vēsturē tiks ierakstīts pagaidām vēl nebijis fakts - 19 dienu laikā četras reizes (!) savā starpā tiksies Brēmenes "Werder" un "Hamburger SV". Abas nesamierināmās pretinieces Ziemeļu derbijā stiprāko varēs noskaidrot vairākkārt - gan Bundeslīgā, gan Vācijas kausa, gan UEFA kausa izcīņā. Turklāt visi četri mači abām komandām, īpaši Hamburgai, kas vēl pretendē uz Vācijas čempionu titulu, izšķirs ļoti daudz... "Katra spēle būs īpaša," konstatē "Werder" direktors Klauss Allofs.

"Werder" un "HSV" savus rēķinus vispirms kārtos trešdien, 22. aprīlī, Vācijas kausa izcīņas pusfinālā Hamburgā, kad izšķirsies vienīgā ceļazīme uz kausa finālu Berlīnē. UEFA kausa izcīņas pusfinālus savā starpā abas komandas izspēlēs 30. aprīlī Brēmenē un 7. maijā Hamburgā, noskaidrojot laimīgo finālisti. Savukārt 10. maijā Brēmenē ar Bundeslīgas 31. kārtas maču noslēgsies četru derbiju sērija.

Uzmanības centrā Vācijā šobrīd ir brīnumainais "Werder" brazīliešu pussargs Diego, kurš būtībā vienatnē izcīnījis vietu Brēmenei tik tālu. Mazais (1,74 m) un veiklais brazīlietis, kurš tradicionāli savas labākās īpašības rāda vissvarīgākajās sezonas spēlēs (Eirokausi un izšķirošie mači Vācijā), visticamāk, Brēmeni pametīs pēc sezonas, lai gan līgums ir spēkā līdz 2011. gadam. Gluži vienkārši "Werder" lielo talantu noturēt nespēs, taču varēs izdevīgi pārdot (par reālāko pircēju tiek minēta Turīnas "Juventus", un to nenoliedz neviena puse) , par spīti tam, ko var dot - kā pirms pāris nedēļām izteicās "Werder" aizsargs Pērs Mertezakers, tādu attieksmi kā Brēmenē Diego nekur citur baidīt nevarēs. Komandas spēle ir būvēta tikai ap Diego, arī citās niansēs pret viņu attieksme ir maksimāli labvēlīga.

"Es vēlētos, lai transfēru logs atvērtos jau pirmdien vai otrdien, un līdz mūsu spēlei Diego vairs nebūtu Brēmenē," puspajokam izteicies "HSV" sporta direktors Dītmārs Baijersdorfers. Kamēr arī itāļu prese turpina apbrīnot Diego sniegumu pret "Udinese" un jau paredz ātru Turīnas "Juventus" rīcību, "Werder" nežēlo komplimentus savas vienības ārstiem, kas brazīlieša veselību (bija muskuļa savainojums) saveda kārtībā tikai pāris stundu pirms mača. Bez ārstu fantastiskās darbības mēs tālāk nebūtu tikuši - īsumā tā skan "Werder" vadības atzinība mediķiem.

Turpinot tēmu par gaidāmajiem derbijiem, "HSV" holandiešu treneris Martins Jols nebūt nemērķē uzvarēt visus mačus: "Mēs maijā pavisam noteikti vēlamies pacelt kausu virs rokām. Ja kāds mums garantētu uzvaru Vācijas kausa izcīņā, tālab UEFA kausu es būtu gatavs ziedot." Savukārt viens no "Werder" svarīgākajiem spēlētājiem, Torstens Fringss, paredz lieliski pavadītu laiku līdzjutējiem: "Faniem tie būs īsti svētki! Mēs plosīsimies!"

Pirmais derbijs jau trešdien!

Ziemeļu derbiji Vācijā

DatumsTurnīrsSpēle
22.04.2009.Vācijas kaussHSV - Werder
30.04.2009.UEFA kaussWerder - HSV
07.05.2009.UEFA kaussHSV - Werder
10.05.2009.BundeslīgaWerder - HSV

Izmantotie resursi:
bild.de
bundesliga.de

Diego ("Werder") lieliskais vārtu guvums pret "Udinese"

Gurerro ("HSV") vārti nodrošina Hamburgai vietu UEFA kausa pusfinālā

  +2 [+] [-]

, 2009-04-18 10:56, pirms 15 gadiem
Īstenībā esmu izbrīnīts, kāpēc Diego neviens no Eiropas bagātākajiem klubiem nav jau sen izzvejojis, nu kādu sezonu, varbūt divas atpakaļ, jo savus trikus uzbrukumu veidošanā, kā arī vārtu gūšanā viņš jau rāda samērā pasen, arī Brazīlijas izlasē. Viens no pasaules labākajiem spēlētājiem priekšējā līnijā un tehniskās meistarības ziņā neatpaliek ne no Ronaldu vai Ronaldinju, turklāt vēl paveic milzīgu melno darbu vidējā līnijā... Nu ko - Brēmenei un Hamburgai dzelzs ir jākaļ, kamēr karsta (lasi - kamēr komandās vēl ir Diego un Oličs).

  +2 [+] [-]

, 2009-04-18 10:56, pirms 15 gadiem
buus labs.. viens otru tik labi pazīst..

  -2 [+] [-]

, 2009-04-18 10:58, pirms 15 gadiem
Deportivo rakstīja: Īstenībā esmu izbrīnīts, kāpēc Diego neviens no Eiropas bagātākajiem klubiem nav jau sen izzvejojis, nu kādu sezonu, varbūt divas atpakaļ, jo savus trikus uzbrukumu veidošanā, kā arī vārtu gūšanā viņš jau rāda samērā pasen, arī Brazīlijas izlasē. Nu ko - Brēmenei un Hamburgai dzelzs ir jākaļ, kamēr karsta (lasi - kamēr komandās vēl ir Diego un Oličs).
es arī briinos....laikam Brēmene lielu cenu uzskrulēs.. City jau varateu papildinat werdwr kasīti..

  +1 [+] [-]

, 2009-04-18 11:09, pirms 15 gadiem
tīri no skatītāja pozīcijas i pat nezinu,kam novēlu uzvarēt patīk,gan Diego,gan Olics,abas diezgan simpātiskas komandas nu varbūt uefa kausā,lai uzvar Hamburga,bet Vācijas turnīros Werder

  +1 [+] [-]

, 2009-04-18 13:53, pirms 15 gadiem
bāc dilemma man atkal.

  +2 [+] [-]

, 2009-04-18 13:57, pirms 15 gadiem
Viens otram jau būs līdz kaklam