Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Renzings: "Laba sajūta - būt pirmajam numuram"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Renzings: "Laba sajūta - būt pirmajam numuram"
Mihaēls Renzings (pa labi) uzklausa sava
pieredzējušā komanda biedra Hansa Jerga
Buta padomus
Foto: AFP

Vācijas čempiones futbolā Minhenes "Bayern" jaunais pamatvārtsargs Mihaēls Renzings intervijā bundesliga.de pastāstījis par jauniem mērķiem un sajūtām, kādas viņu pārņēmušas, beidzot pamatvārtsarga vietā nomainot Oliveru Kānu.

Pārbaudes spēle svētdien pret sestās līgas komandu "SV Lippstadt 08" (7:1) nebija debija tikai Minhenes "Bayern" jaunajam galvenajam trenerim Jirgenam Klinsmanam. Pirmoreiz dzīvē vārtos kā slavenā kluba pirmais numurs stājās līdzšinējais Olivera Kāna dublieris Mihaēls Renzings. 24 gadus vecais vārtsargs piecus gadus aiz Kāna muguras gaidīja savu laiku, un nu tas ir pienācis.

"Man bija dots ilgs laiks sagatavoties šim mirklim, un tā ir laba sajūta, kad pēc piecu gadu pārtraukuma beidzot esi pirmais numurs," bundesliga.de stāsta Renzings. "Ir labi zināt, ka tagad varēsi spēlēt katrā mačā un atkal saņemt spēļu praksi un pieredzi. Esmu sasniedzis tikai savu pirmo mērķi, un nu viss ies tālāk."

2004. gada 21. februārī 21. Bundeslīgas spēļu kārtā pret "Hamburger SV" Renzings pirmoreiz "Bayern" vārtus atstāja neskartus (1:0), pārliecinot futbola pasauli par savām dotībām un spējām. Tomēr vairāk nekā četrarpus gadu laikā Renzings aizvadījis tikai 23 mačus "Bayern" sastāvā, bet... bez neviena zaudējuma!!! Ar viņu vārtos minhenieši ne reizi nav laukumu pametuši kā zaudētāji.

Lai gan visai skaļas bija runas par to, ka "Bayern" vadība pēc Olivera Kāna aiziešanas no futbola meklēs jaunu pamatvārtsargu, Renzingu ne mirkli nepameta sajūta, ka uzticēsies tieši viņam: "Visi tie uzvārdi, kas virmoja apkārt kā iespējamie "Bayern" vārtsargi, bija tikai žurnālistu uzpūsti." Arī par pīli, ka uz Minheni dosies "Chelsea" vārtsargs Petrs Čehs (apmaiņā pret Renzingu), 24 gadus vecais vārtsargs šobrīd var tikai pasmieties.

"Vienīgā nelaime aizvadītajās sezonās bija tā, ka pie spēlēšanas netiku daudz, un nedēļu no nedēļas nācās savas spējas paturēt sevī, nevienam neparādot. Man nav nekā vairāk par to, kā esmu spēlējis "Bayern" dublieros un Vācijas U-21 izlasē. Iepriekšējās sezonās spēlēju mēnesi no vietas un tad atkal trīs - ne, bet tagad esmu priecīgs, ka tas laiks ir pagājis,"
negatīvajos brīžos kavējas vārtsargs.

Neskatoties uz salīdzinoši niecīgo pieredzi, jaunais "Bayern" galvenais treneris Jirgens Klinsmans Renzingam uzticas pilnībā. "Vēl pirms oficiālās stāšanās amatā mums ar Klinsmanu bija telefonsaruna, kurā viņš izklāstīja, ko vēlas no manis redzēt un kā tam jāizskatās. Viņš vēlējās, lai es ļoti aktīvi piedalos spēlē un piekopju moderno vārtsargu stilu," par abu sarunu stāsta Renzings.

Protams, jaunajam Kāna amata pārmantotājam neizvairīties no salīdzināšanas ar Oliveru. Šos salīdzinājumus Renzings dzird nelabprāt: "Esmu pavisam cits vārtsargs nekā Olivers Kāns, man ir citāds spēles stils. Uzskatu, ka spēles iemaņu ziņā esmu ļoti labs, taču vēlos progresēt vēl vairāk. Iesaistīšos arī taktiskajos treniņos. Tas mani padara priecīgāku, un domāju, ka arī ir efektīvāk, ja vārtsargs ir aktīvāks arī ar viņu nesaistītos spēles notikumos."

Savu pirmo mērķi - kļūt par "Bayern" pamatvārtsargu - Renzings ir sasniedzis, taču nu jau "darba kārtībā" ir nākamais: "Nākamie mērķi, protams, ir izcīnīt iespējami vairāk titulus ar "Bayern" un kādreiz stāties arī Vācijas izlases vārtos. Tomēr prioritāte ir "Bayern"."

Nobeigumā, jautāts par sadarbību ar savu pieredzējušo dublieri - bijušo Lisabonas "Benfica" vārtsargu Hansu Jergu Butu -, Renzings ir ļoti optimistisks: "Viens ar otru saprotamies ļoti ātri. Esam dzimuši vienā apvidū. Tomēr labas attiecības ir arī ar trešo vārtsargu Tomasu Kraftu un vārtsargu treneri Valteru Junghansu."

Izmantotie resursi:
bundesliga.de

     [+] [-]

, 2008-07-15 13:44, pirms 16 gadiem
Lai Renzingam veicas, vienmēr esmu ticējis, ka viņš ir labs vārtsargs.

     [+] [-]

, 2008-07-15 14:02, pirms 16 gadiem
Nē nu bēdīgakam arī nav jābūt, lai gan es par to stipri šaubos vai viņš būs Minhenes vārtos Nr. 1.

  +6 [+] [-]

, 2008-07-15 14:09, pirms 16 gadiem
Nja 4 gadus uz benkji diezgan ilgi gaidiijis savu momentu ,bet sagaidiijis!

  -1 [+] [-]

, 2008-07-15 14:15, pirms 16 gadiem
krissz rakstīja: Nē nu bēdīgakam arī nav jābūt, lai gan es par to stipri šaubos vai viņš būs Minhenes vārtos Nr. 1.

bus vins nr1 nemizz

  +1 [+] [-]

, 2008-07-15 14:16, pirms 16 gadiem
eem..ja vins turpinaas nelaist ieksa ..moska CL izdosies uzvaret
galu galaa..tas ir nopietni..visas savas 27 jeb cik tur speles bayern ir aizgajusi no laukuma ka uzvaetaji!!!!!!+ veel vartos renzigns..... izklausaas jau ceriigi

  -4 [+] [-]

, 2008-07-15 14:59, pirms 16 gadiem
Kur viņš vispār sāka savas gaitas?

  -1 [+] [-]

, 2008-07-15 15:34, pirms 16 gadiem
Butt ari vel neaizmirsiisim...tas ari labs vartsargs...

     [+] [-]

, 2008-07-15 15:46, pirms 16 gadiem
kāds skaitās modernais vārtsargu stils?

  -1 [+] [-]

, 2008-07-15 15:53, pirms 16 gadiem
puslaiks rakstīja: kāds skaitās modernais vārtsargu stils?


Ar adidas, vai nike cimdiem!!

  +1 [+] [-]

, 2008-07-15 16:07, pirms 16 gadiem
BayernM rakstīja: eem..ja vins turpinaas nelaist ieksa ..moska CL izdosies uzvaret
galu galaa..tas ir nopietni..visas savas 27 jeb cik tur speles bayern ir aizgajusi no laukuma ka uzvaetaji!!!!!!+ veel vartos renzigns..... izklausaas jau ceriigi

Nejau vienmēr kā uzvarētāji- ir jau arī tāda lieta kā niča!

  +2 [+] [-]

, 2008-07-15 16:09, pirms 16 gadiem
vispār jau diezgan pasen bija zināms[jūtams], ka viņš ieņems Ollija vietu! Pats Kāns arī viņam novēlēja to! Labs vārtusargs! Tikai viņš nezin kāpēc laiž iekšā tālsitienus! Pret Milānu sevi ir labi pierādījis! Ceru, ka kādreiz būs Kāna līmenī! ';

  +2 [+] [-]

, 2008-07-15 16:50, pirms 16 gadiem
Paldies, Kān! man prieks, ka tu aizvadīji ša'du karjieru un vēl lielāks prieks, ka esi ceturdaļlatvietis..

  -2 [+] [-]

, 2008-07-15 17:06, pirms 16 gadiem
kapec man miinusus liek??ah

  +1 [+] [-]

, 2008-07-15 18:40, pirms 16 gadiem
Nu šosezon redzēsim no kā Rensings ir taisīts.Jau pirmajā kārtā lōti grūta spēle, lai arī mājās, taču pretī stāsies HSV.Īstās uguns kristības.
Lai uzvar stiprākais!Es par Hamburgu.
';
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-07-16 01:42, pirms 16 gadiem
Hose rakstīja: "Bayern" ir vārtsargu tradīcijas, tāpēc šaubos, ka Renzinga vieta vārtos varētu tik apdraudēta, ja viņš spēs parādīt stabilu sniegumu jau sezonas sākumā. Ja labi sevi parādīs, tad varētu kandidēt arī uz vietu izlasē. Lai veicas!

Jā, bet viņš pats saka, ka pilnībā fokusējas uz Bayern! Izlasē viņš gribētu spēlēt, bet Bayern pagaidām ir 1. vietā!

  -1 [+] [-]

, 2008-07-16 10:49, pirms 16 gadiem
Ak, kaut shis sagatavoshanaas posms nebeigtos nekad, jo tad Mihaels veel ilgi buutu pirmais numurs

  -2 [+] [-]

, 2008-07-24 17:03, pirms 16 gadiem
BayernM rakstīja: eem..ja vins turpinaas nelaist ieksa ..moska CL izdosies uzvaret
galu galaa..tas ir nopietni..visas savas 27 jeb cik tur speles bayern ir aizgajusi no laukuma ka uzvaetaji!!!!!!+ veel vartos renzigns..... izklausaas jau ceriigi

ha ha! ar rensingu bus NEKAS! vins tak nemak sargat un bayern vispar sako!!! tici man ka bayern otrs vartsargs jörges bus pirmais nevis 22trais nummurs!