Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Dortmundes "Borussia" galvenā trenera amatā nozīmēts 35 gadus vecais Šahins

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Dortmundes "Borussia" galvenā trenera amatā nozīmēts 35 gadus vecais Šahins
Nuri Šahins. Foto: Max Ellerbrake/Sportphoto/Scanpix

LETA--AP. Vācijas futbola klubu Dortmundes "Borussia" turpmāk vadīs bijušais komandas futbolists Nuri Šahins, piektdien pavēstīja vienība.

Šahins vienošanos ar Dortmundes komandu noslēdza uz trīs gadiem.

35 gadus vecais turku speciālists pievienojās "Borussia" treneru kolektīvam šī gada janvārī, kļūstot par iepriekšējā galvenā trenera Edina Terziča asistentu.

Šahins trenera karjeru sāka Turcijas komandā "Antalyaspor", kuru vadīja no 2021. gada oktobra līdz 2023. gada decembrim.

Savukārt futbolista karjeras laikā Šahins "Borussia" rindās aizvadīja 274 mačus, kuros izcēlās ar 26 precīziem sitieniem. 2011. gadā viņš pārcēlās Madrides "Real", kā arī uz laiku tika izīrēts "Liverpool", taču 2013. gadā turks atgriezās "Borussia".

Jau ziņots, ka ceturtdien no Dortmundes vienības galvenā trenera amatu pameta Terzičs, kurš lūdzis klubu nekavējoties lauzt līgumu.

2020.-2021. gada sezonā Terzičs kļuva par "Borussia" galvenā trenera pienākumu izpildītāju un palīdzēja komandai uzvarēt Vācijas kausā. Pēc tam jau ar pilnvērtīgu līgumu kabatā viņš "Borussia" aizveda līdz bundeslīgas sudrabam pērn un UEFA Čempionu līgas finālam šosezon.

Vācijas meistarsacīkstēs "Borussia" šosezon ierindojās piektajā pozīcijā.