Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

Ailtons grib atpakaļ "Werder"

Ailtons grib atpakaļ "Werder"
Ailtons
Foto: AFP

Leģendārais bijušais Brēmenes "Werder" brazīliešu uzbrucējs Ailtons izteicis nopietnu vēlmi atgriezties brēmeniešu futbola klubā, lai vēl pāris sezonas varētu atkārtot kādreizējos sasniegumus.

"Jā, Ailtons!" pārliecinoši izskanējusi 35 gadus vecā brazīliešu uzbrucēja atbilde, kad "Bild" žurnālists leģendārajam kādreizējam "Werder" futbolistam uzdeva jautājumu, vai viņam ir kāds ieteikums kluba menedžerim Klausam Allofam, kurš meklē jaunu uzbrucēju. "Esmu jau runājis ar "Werder" prezidentu Bornu un tuvākajās nedēļās zvanīšu Allofam. Es vēlos atpakaļ "Werder"!"

"35 gadu vecumā vēl neesmu veca lupata - esmu vesels, tikpat ātrs kā kādreiz, un man joprojām piemīt vārtu oža. Turklāt zinu, kā "Werder" spēlē - šī kluba sistēma ir arī Ailtona sistēma. Ar Djego un mani - tā funkcionētu!" optimistiski iespējamajā nākotnē raugās Ailtons. Lai gan brazīlietim vēl ir līgums ar ukraiņu Doņeckas "Metallurg", viņš to par problēmu neuzskata: "Pagaidām esmu savā dzimtenē Brazīlijā, uz Doņecku atpakaļ negribu. Ceru, ka līgums pāris nedēļu laikā būs lauzts un būšu brīvs "Werder" klubam."

"Brēmenes līdzjutējiem apsolu vismaz 15 vārtus sezonā. Ticu, ka vēlreiz varu kļūt par Bundeslīgas vārtu karali. Atšķirībā no citiem uzbrucējiem, kuriem vajag trīs vai četras izdevības, lai gūtu vārtus, man pietiek ar vienu. Tomēr es netaisītu teātri, ja būtu jāsēž uz soliņa. Smagi strādātu treniņos un pārliecinātu treneri Tomasu Šāfu. Brēmenē man būtu 200 procentu motivācija," sola omulīgais uzbrucējs.

"Man nevajadzētu lielu algu. Es nedomāju par naudu, bet gan sirdi. Es mīlu Brēmeni, un brēmenieši mīl mani. Tā būtu dāvana visiem "Werder" līdzjutējiem. Brēmenei taču vajag labu uzbrucēju - Allofam tikai jāsaka "Jā!". Vēlētos vienu, divus gadus vēl uzspēlēt "Werder". Man ir svarīgi, lai "Werder" izdotos beigt karjeru. Tad es varētu klubam meklēt jaunus talantus Brazīlijā, lai kādu dienu tur atkal būtu jauns Ailtons," sapņo brazīlietis.

Kopš Ivana Klasniča aiziešanas no "Werder" kluba vadība patiešām jau ilgstoši meklē jaunu uzbrucēju. Ailtons Brēmenes "Werder" pavadīja no 1998. - 2004. gadam, 169 mačos gūstot 88 vārtus. Savu zvaigžņu stundu mazais brazīlietis piedzīvoja savā pēdējā sezonā Brēmenē - 2003./2004. gada sezonā "Werder" izcīnīja dubulttitulu Vācijā (čempionu tituls un kauss), bet Ailtons Bundeslīgā guva 28 vārtus.

Kopš tā laika brazīlietis, kurš sev cenu bija uzsitis ne pa jokam, neveiksmīgi izspēlējis vairākos Bundeslīgas ("Schalke", "HSV", "Duisburg") un citu valstu (Turcija, Serbija, Šveice, Ukraina) klubos.

Ailtona vārtu guvumi "Werder" (video)

Izmantotie resursi:
bild.de


Maikls Olisē. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix

Olisē no ''Crystal Palace'' pārcelsies uz Vācijas Bundeslīgas grandu ''Bayern''

Anglijā dzimušais Francijas jaunatnes izlašu futbolists Maikls Olisē no Londonas ''Crystal Palace'' pārcelsies uz Vācijas Bundeslīgas grandu Minhenes ''Bayern'', ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Deivids Ornstīns.
Nuri Šahins. Foto: Max Ellerbrake/Sportphoto/Scanpix

Dortmundes "Borussia" galvenā trenera amatā nozīmēts 35 gadus vecais Šahins

LETA--AP. Vācijas futbola klubu Dortmundes "Borussia" turpmāk vadīs bijušais komandas futbolists Nuri Šahins, piektdien pavēstīja vienība.
Matss Hummelss. Foto: Picture Alliance/Scanpix

Hummelss atstās Dortmundes "Borussia" komandu

LETA--DPA. Centra aizsargs Matss Hummelss pametīs Vācijas futbola bundeslīgas komandu Dortmundes "Borussia", piektdien paziņoja vienība.