Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

"Wolfsburg" neiesit pendeli un Vācijas kausa ceturtdaļfinālā zaudē Leipcigai

Artūrs Šāblis
Artūrs Šāblis

"Wolfsburg" neiesit pendeli un Vācijas kausa ceturtdaļfinālā zaudē Leipcigai
Leipcigas "Red Bull" svin pirmo vārtu guvumu. Foto: REUTERS/Scanpix

Vācijas kausā noskaidrotas vēl divas pusfinālistes. 2. Bundeslīgas Ķīles "Holstein" viesos ar 3:0 apspēlēja pēc spēka ceturtās līgas klubu Esenes "Rot-Weiss", bet divu Bundeslīgas labāko trijnieka komandu duelī Leipcigas "Red Bull" savā laukumā pieveica "Wolfsburg" (2:0).

Spēles 11. minūtē izcila vārtu gūšanas iespēja bija Leipcigas "Red Bull" Kristoferam Nkunku, kurš pāris metru attālumā no vārtiem izdarīja sitienu ar galvu, tomēr fantastiski darbojās "Wolfsburg" vārtsargs Kūns Kastīls, kas lēcienā bumbu atsita brīdī, kad tā atradās praktiski jau uz vārtu līnijas. Septiņas minūtes vēlāk jau atkal laukuma saimniekiem bija iespēja pirmos vārtus gūt ar sitienu ar galvu – šoreiz vārtsargs tvēra Džastina Kluiverta raidīto bumbu. Volfsburga savā pirmajā bīstamajā epizodē nopelnīja arī 11 metru soda sitienu, ko Vauts Veghorsts sita krietni pāri vārtiem, jo tā izpildīšanas laikā paslīdēja. Lepiciga pirmajā puslaikā spēja bumbu raidīt vārtos, tomēr tiesneši epizodē fiksēja aizmuguri, tādēļ vārtu guvums netika ieskaitīts. Pašā puslaika izskaņā aktivizējās "Wolfsburg", taču tas nevainagojās panākumiem – puslaikā 0:0.

Otrā puslaika ievadā aktīva bija Leipciga, kas vairākas reizes nopietni apdraudēja pretinieku vārtus, bet labiem momentiem apmainījās abas komandas. 63. minūtē pirmos vārtus guva Leipciga – precīzs pēc aizsargu apskriešanas bija Jusufs Poulsens (1:0). Jau divas minūtes vēlāk iespēja pārsvaru dubultot bija spānim Dani Olmo, taču uzdevumu augstumos bija viesu vārtsargs. 82. minūtē gar "Wolfsburg" vārtu stabu noripoja uz maiņu nākušā norvēģu uzbrucēja Sorlota sistā bumba, bet sešas minūtes vēlāk visas Volfsburgas cerības apdzēsa korejiešu uzbrucējs Hīčans Hvangs, kurš atlēkušo bumbu trieca vārtu tīklā (2:0).

Šodien agrāk notikušajā spēlē Esenes "Rot-Weiss" ar 0:3 savā laukumā piekāpās Ķīles "Holstein". Ķīles futbolisti guva divus vārtus trīs minūšu laikā jau pirmajā puslaikā, taču viesi pēdējo naglu zārkā iesita pamatlaika pēdējā minūtē. "Holstein" realizēja visus trīs savus sitienus vārtu rāmī, kamēr pretinieki sita divas reizes vairāk, bet nesekmīgi. Pēdējās ceturtdaļfināla spēles laiks joprojām nav zināms, jo Rēgensburgas "Jahn" pēc galvenā trenera un spēlētāju saslimšanas ar Covid-19 devusies pašizolācijā.

Vācijas kausa ceturtdaļfināls

PārisRezultāts
Borussia M' - Borussia D'0:1(0:0)
Rot-Weiss Essen (IV) - Holstein Kiel (II)0:3(0:2)
RB Leipzig - Wolfsburg2:0(0:0)
Jahn Regensburg (II) - Werder Bremen