Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Zelta bumbu neieguvušais Levandovskis: "Tajā balso vienīgi žurnālisti – FIFA balva ir nozīmīgāka"

Agris Suveizda

Zelta bumbu neieguvušais Levandovskis: "Tajā balso vienīgi žurnālisti – FIFA balva ir nozīmīgāka"
Roberts Levandovskis. Foto: AFP/Scanpix

Minhenes "Bayern" snaiperis Roberts Levandovskis tika atzīts par 2021. gada labāko futbolistu FIFA vērtējumā, taču franču laikraksta Football France balvu Ballon d'or jeb Zelta bumbu ieguva Lionels Mesi, kurš beidzot tika pie pirmās trofejas ar Argentīnas pieaugušo izlasi.

"Esmu nesen domājis par šīm divām balvām – FIFA The Best un Ballon d'Or. Esmu nonācis pie secinājuma, ka FIFA balva ir nozīmīgāka," poļu zvaigzne sacīja Polijas laikrakstam Piłka Nożna.

"Par Zelta bumbu balso tikai un vienīgi žurnālisti – kā sacījuši daudzi eksperti un bijušie vai esošie futbolisti, šī balva nesniedz tik lielu atzinību. Tikmēr FIFA balsojumā piedalās profesionāļi un žurnālisti. Izlašu kapteiņi un galvenie treneri var reāli un objektīvi novērtēt mūsu sasniegumus, jo viņi zina, cik daudz prasa katra spēle, katrs rekords, katrs savainojums," uzskata Levandovskis.

Polijas izlase martā turpinās cīņu par došanos uz Pasaules kausa finālturnīru un 24. martā izbraukumā aizvadīs pārspēļu pusfinālu pret Krieviju. Panākuma gadījumā 29. martā Poliju gaida mājas spēle vai nu pret Zviedriju, vai Čehiju. Apakšgrupā poļi ar 20 punktiem 10 spēlēs ieņēma otro vietu aiz Anglijas (25) un apsteidza Albāniju (18), Ungāriju (17), Andoru (6) un Sanmarīno (0). Tomēr Polijas izlasē notikusi treneru maiņa – decembra izskaņā amatu pameta bijušais Kaspara Gorkša treneris Paulu Soza, bet janvāra izskaņā viņa vietu ieņēma bijušais Jurija Žigajeva, Vladimira Kameša un Vladislava Gutkovska treneris Česlavs Mihņevičs.

"Šoks, neticība," portugāļa nepalikšanu amatā raksturoja Levandovskis. "Sākotnēji domāju, ka šī informācija nav patiesa, jo medijos netrūkst baumu, un tikai nākamajā dienā sapratu, ka kaut kas notiek. Tad jutu lielu vilšanos, jo līdz tam nezināju, ka kaut kas tāds varētu notikt un ka tas viss notika šādā veidā."

Minhenes "Bayern" parīt Bundeslīgas sezonu atsāks ar mājas spēli pret vicečempioni "Leipzig".

Izmantotie resursi:
https://www.sport.pl/pilka/7,64946,...

     [+] [-]

, 2022-02-04 07:33, pirms 2 gadiem
Uzbrauciens vairāk jau tiek Mesī!

     [+] [-]

, 2022-02-05 20:29, pirms 2 gadiem
..Dovskis vēl ilgi raudās.

     [+] [-]

, 2022-03-09 21:32, pirms 2 gadiem
Levijs ir gejs!