Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Spānijas prokuratūra federāciju vadījušajam Ruvjalesam prasa 2,5 gadu cietumsodu

Agris Suveizda

Spānijas prokuratūra federāciju vadījušajam Ruvjalesam prasa 2,5 gadu cietumsodu
Luiss Ruvjaless un Dženija Ermoso. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Bijušajam Spānijas Karaliskās futbola federācijas prezidentam Luisam Ruvjalesam izvirzītas divas apsūdzības, kā arī pieprasīts kopsummā divarpus gadu cietumsods, kas piespriešanas gadījumā gan varētu tikt izciests nosacīti.

Pagājušā gada augustā Austrālijā par pasaules čempioni sieviešu futbolā kļuva Spānijas izlase, taču par turnīra visvairāk apspriesto notikumu kļuva apbalvošanas ceremonija, kurā Ruvjaless noskūpstīja izlases spēlētāju Dženiju Ermoso. Futboliste pauda, ka tikusi noskūpstīta bez viņas piekrišanas, bet Ruvjaless to kategoriski noliedza. Turklāt Ermoso arī sacīja, ka federācija ar prezidentu priekšgalā ļoti aktīvi mudinājusi viņu nākt klajā ar prezidentu attaisnojošu paziņojumu.

Skūpsts radīja milzu skandālu, un nu jau bijušajam federācijas prezidentam ir izvirzītas apsūdzības par seksuālu uzmākšanos un futbolistes spiešanu paust viņam labvēlīgu viedokli. Par pirmo apsūdzību tiek prasīts 12 mēnešu cietumsods, par otru – 18 mēnešu cietumsods. Pusotra gada cietumsods par spiediena izdarīšanu uz spēlētāju pieprasīts arī galvenajam trenerim Horhem Vildam, sporta direktoram Albertam Lukem un federācijas mārketinga vadītājam Ruvenam Riveram.

Tāpat prokuratūra prasa, lai Ruvjaless spēlētājai kompensētu 50 tūkstošus eiro un lai viņam uz septiņarpus gadiem būtu tuvošanās liegums tuvāk par 200 metriem, bet vēl 50 tūkstoši eiro būtu jākompensē visām četrām apsūdzētajām personām kopīgi. Arī notiesāšanas gadījumā Ruvjalesam reāls cietumsods visdrīzāk nedraudēs, ja nevienā no apsūdzībām atsevišķi piespriestais cietumsods nepārsniegs divu gadu termiņu.

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...

     [+] [-]

, 2024-03-28 13:53, pirms mēneša
futboliste padevās sabiedrības spiedienam, ka ir jāapsūdz un jānotiesā federācijas prezidents...

     [+] [-]

, 2024-03-28 14:00, pirms mēneša
lezbiešu bučošana pret pašu gribu izrādās nosodāms pasākums

     [+] [-]

, 2024-03-28 14:30, pirms mēneša
purva_velns rakstīja: lezbiešu bučošana pret pašu gribu izrādās nosodāms pasākums
Ne tikai nosodāms, bet pat sodāms, un turklāt ar cietumsodu!

     [+] [-]

, 2024-03-28 14:31, pirms mēneša
Tuvošanās aizliegums 200 m? Domāju, ka pārāk maigs sods. Jo šādā attālumā vēl var sūtīt gaisa bučas.

     [+] [-]

, 2024-03-28 14:34, pirms mēneša
Dažreiz pat par izvarošanu iedod mazāku sroku ! :O