Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Madrides "Atletico" ar VAR pēdējo sekunžu lēmumu nosargā vietu Karaļa kausa pusfinālā

Agris Suveizda

Madrides "Atletico" ar VAR pēdējo sekunžu lēmumu nosargā vietu Karaļa kausa pusfinālā
Memfiss. Foto: imago/PanoramiC/Scanpix

Par Spānijas Karaļa kausa pēdējo pusfinālisti kļuvis Madrides futbola klubs "Atletico", kas saspringtā cīņā savā laukumā vairāk nekā 60 tūkstošu skatītāju klātbūtnē pārspēja "Sevilla" (1:0).

• Madridieši saimniekoja pirmajā puslaikā un tā vidū arī tika pie lieliskas vārtu gūšanas iespējas, taču Antuāns Grīzmans, izpildot pendeli, paslīdēja un pārsita pāri.

• Otrajā puslaikā "pamodās arī viesi, bet Djego Simeone izvilka lielo lozi ar vadošo uzbrucēju nomaiņu. Grīzmana un Alvaro Moratas vietā 66. minūtē gāja Anhels Korrea un Memfiss Depajs, un abi arī nokārtoja uzvaras vārtus 79. minūtē.

• Korrea skaisti apspēlēja pirmā puslaika pendeli nopelnījušo Markau un vārtu priekšā atrada Memfisu, kurš precīzi pielaboja bumbu – 1:0.

• Drīzumā teicamu iespēju izlīdzināt rezultātu no vārtu priekšas neizmantoja Serhio Ramoss, bet kompensācijas laika izskaņā, kad jau šķita, ka "Atletico" uzvara nekur neizpaliks, pie pendeles tika arī "Sevilla" – 20 gadus vecais Pablo Barrioss zaudēja bumbu pie soda laukuma un izklupienā šķietami nogāza Eriku Lamelu, bet ar VAR palīdzību lēmums tika mainīts: spānis spēlēja bumbā.

• Pusfinālā "Atletico" pievienojās "Mallorca" un basku komandām "Real Sociedad" un "Athletic". Izloze gaidāma šodien plkst. 14.00 pēc Latvijas laika.

• Spānijas čempionātā "Atletico" ar 41 punktu 20 spēlēs ieņem ceturto vietu, bet "Sevilla" ar 16 punktiem 21 spēlē ir 17. vietā.

• Arī pagājušā gada beigās "Atletico" mājās ar otrā puslaika vārtiem "Sevilla" pārspēja ar 1:0, bet 11. februārī komandas tiksies Andalūzijā.

Karaļa kausa ceturtdaļfināls

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Celta – Real Sociedad1:2 (0:1)De la Torre 90'+2 – Ojarsavals 2' Bekers 66'
Mallorca – Girona3:2 (3:0)Larins 21' Abdons 28'35'(11m) – Stuani 68'(11m) Saviu 90'+6
Athletic – Barcelona4:2 pag.Guruseta 1' Sansets 49' I. Viljamss 105'+2 N. Viljamss 120'+1 – Levandovskis 26' Jamals 32'
Atletico – Sevilla1:0 (0:0)Memfiss 79'