Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Mourinju apšauba gada trenera balsojumu, FIFA publicē Maķedonijas anketu

Agris Suveizda

Mourinju apšauba gada trenera balsojumu, FIFA publicē Maķedonijas anketu
Žuzē Mourinju
Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbola kluba Madrides "Real" galvenais treneris Žuzē Mourinju nesen atklāja, ka neapmeklēja FIFA pasākumu, jo viņam bija aizdomas par balsojuma rezultātu falsifikāciju. Līdzīgas aizdomas izteica Maķedonijas izlases kapteinis Gorans Pandevs, kurš sacīja, ka balsojis par Mourinju, bet balss neesot ieskaitīta. FIFA šodien publicēja atbildes paziņojumu.

"Nepavisam nenožēloju, ka neapmeklēju "Gala" pasākumu. Viens, divi vai trīs cilvēki man piezvanīja, lai pateiktu, ka ir par mani balsojuši un vēlāk, kad balsojuma saraksts tika publicēts, viņu ievilktais ķeksītis parādījies pie citiem vārdiem. Tādēļ izlēmu nedoties uz pasākumu," vakar intervijā Portugāles medijiem sacīja Žuzē Mourinju. "Apsūdzu FIFA pasaules labākā trenera balsojuma nesakritībās. Tajā trūka caurspīguma. FIFA bija lietas kursā par šīm neprecizitātēm, zinot, ka tās eksistē, taču neko nedarīja, lai no tām izvairītos."

Nākamajā dienā Mourinju pausto viedokli atbalstīja Maķedonijas izlases kapteinis Gorans Pandevs: "Balsoju par Mourinju. Kas notika? Nezinu, šeit notika ļoti dīvainas lietas. Teicu viņa, ka balsoju par viņu, bet nezinu, kas notika pēc tam. Notika dīvainas lietas, bet ne es, ne Mourinju nevaram tās mainīt." FIFA nepalika atbildi parādā un šodien savā mājaslapā publicēja oficiālu paziņojumu: "Maķedonijas Futbola federācija iesniedza izlases galvenā trenera un kapteiņa balsis pa faksu 2012.gada 9.novembrī. Faksu parakstīja gan izlases treneris, gan kapteinis. Faksā arī bija federācijas ģenerālsekretāra paraksts un nacionālās asociācijas oficiālais zīmogs. Tādējādi balsojuma anketa bija aizpildīta pareizi un balsis tika ieskaitītas."

Atgādinām, ka par aizvadītā gada labāko treneri visu valstu izlašu galveno treneru, kapteiņu un pārstāvošo žurnālistu balsojumā tika atzīts Spānijas izlases vadītājs Visente Del Boske. Savukārt ceturto reizi pēc kārtas par gada labāko spēlētāju atzina Lionelu Mesi.

Izmantotie resursi:
Fédération Internationale de Football...

  +4 [+] [-]

, 2013-03-22 17:36, pirms 12 gadiem
Viņš domā, ka bija balvu pelnījis vairāk par del Boski?

  +1 [+] [-]

, 2013-03-22 17:38, pirms 12 gadiem
ma4o rakstīja: Viņš domā, ka bija balvu pelnījis vairāk par del Boski?
Nevis viņš domā par balvu, bet par veidu kā to nosaka. Spēj saprast to?

  -4 [+] [-]

, 2013-03-22 17:40, pirms 12 gadiem
Kaa man saak nepatikt mourinju,nu kas taa dara,buutu vismaz savu skaudiibu patureejis pie sevis,kaa tas tagad izskataas?
Un navvinsh labaakais treneris,labs,bet nelabaakais

  +4 [+] [-]

, 2013-03-22 17:41, pirms 12 gadiem
One Man Show! rakstīja: Nevis viņš domā par balvu, bet par veidu kā to nosaka. Spēj saprast to?
Da labi tagad tiira atbilde tiek sniegta,nez shito arii vinsh apstriidees
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-03-22 17:47, pirms 12 gadiem
Jautri!
Bet vai Žozē nepieļauj domu, ka tie, kas viņam to teica melo? Varbūt viņi katram no pazīstamajiem kandidātiem stāsta, ka balsojuši tieši par viņu.

  +2 [+] [-]

, 2013-03-22 17:59, pirms 12 gadiem
kramblers rakstīja: Da labi tagad tiira atbilde tiek sniegta,nez shito arii vinsh apstriidees
Pandevs saka, ka balsojis par Maurinjo. Tad viņš vai nu melo, vai FIFA kārtējo reizi parāda to, ka ir uzpērkams kantoris.

  +2 [+] [-]

, 2013-03-22 18:04, pirms 12 gadiem
vieni melo, tikai kuri

  +3 [+] [-]

, 2013-03-22 18:53, pirms 12 gadiem
Baigi interesanti, ka to balsojumu publiskoja pēc balvas pasniegšanas - kā tad viņš varēja zināt jau pirms? Vai tas nav noslēpums starp nominantiem?

     [+] [-]

, 2013-03-22 20:59, pirms 12 gadiem
Cirk ujehal, klouni ostaļis...:-(

     [+] [-]

, 2013-03-22 23:19, pirms 12 gadiem
Žozē, nu nevajag!

     [+] [-]

, 2013-03-23 00:44, pirms 12 gadiem
tikai daži izteikumi par Mauriņjo pēc šī paziņojuma:
Vinsente Del Boske-"The situation does not bother me at all. To me, it is all a bit childish," Del Bosque stated to ONDA Cero.
bijušais Real aizsargs Antonio Maceda- "I see this as pathetic, to me it seems tacky, I think a tantrum. It's like 'now the national teams are playing and they are not going to talk about me for 10 days and I cannot stand this, what nonsense can I raise so they talk about me?'

"I see it as a tantrum, it seems tacky. I like talking very little about Mou because talking about Mou means speaking very little football," said Maceda.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-23 15:32, pirms 12 gadiem
AicisAicis rakstīja: Baigi interesanti, ka to balsojumu publiskoja pēc balvas pasniegšanas - kā tad viņš varēja zināt jau pirms? Vai tas nav noslēpums starp nominantiem?
nav jau rakstīts, ka viņš zināja, kam būs balva. Pietiek ar to, ka viņam zvanījuši un teikuši, ka nobalsojuši, bet ķeksīša nav.