Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Alvešs Barselonā līdz 2015. gadam

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Alvešs Barselonā līdz 2015. gadam
Daniels Alvešs ("Barcelona")
Foto: AP/ Scanpix

Spānijas futbola granda "Barcelona" vadība otrdien panākusi abpusēju vienošanos ar komandas īpaši uzbrūkošo aizsargu Danielu Alvešu par sadarbības līguma pagarināšanu līdz 2015. gada jūnijam. Tikmēr Spānijas futbolā vēl pāris zīmīgu jaunumu - Madrides "Real" esot tuvu līguma pagarināšanai ar portugāļu aizsargu Pepi, bet no "Hercules" galvenā trenera amata atbrīvots Estebans Vigo.

Barselonas klubs un Alvešs beidzot panāk vienošanos

Pēc ilgstošām sarunām "Barcelona" un Alvešs otrdien panākuši mutisku vienošanos, un trešdienas vakarā Barselonas kluba ofisā tiks oficiāli parakstīts sadarbības līgums līdz 2015. gada jūnijam, ar prieku ziņo kluba prezidents Sandro Rosejs. Iepriekšējais līgums braziļu uzbrūkošajam aizsargam bija spēkā līdz 2012. gada vasarai.

27 gadus vecais Alvešs, kurš Barselonas vienībai pievienojās 2008. gada jūlijā, par aptuveni 30 miljoniem sterliņu mārciņām (ieskaitot bonusus, kas atkarīgi no futbolista aizvadīto spēļu skaita "Barcelona" sastāvā) pārejot no līgas sāncenses "Sevilla), viennozīmīgi ir viens no Hosepa Gvardiolas komandas atslēgas spēlētājiem un diktē notikumus labajā flangā gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Nepilnu trīs gadu laikā brazīlis devies laukumā 141 spēlē (11 vārti) un palīdzējis "Barcelona" izcīnīt divus Spānijas čempionu titulus, divreiz uzvarēt Spānijas Superkausa izcīņā, kā arī pa reizei triumfēt UEFA Čempionu līgā, UEFA Superkausā, Spānijas Karaļa kausā un FIFA Pasaules klubu kausā. Šosezon Alveša kontā Spānijas "La Liga" čempionātā ir 26 spēles, kurās gūti divi vārti un atdotas 13 rezultatīvas piespēles.

"Real" vadība pārliecināta par jaunu ligumu ar Pepi

Pozitīvā virzienā norisinās arī sarunas starp Madrides "Real" un tās centra aizsargu Pepi. Par spīti savainojumiem un disciplinārajiem pārkāpumiem, kopš 30 miljonu eiro pārejas no "Porto" Pepe pierādījis sevi kā vienu no Spānijas čempionāta labākajiem aizsargiem. 28 gadus vecajam futbolistam spēkā esošais līgums ar Madrides klubu beidzas nākamā gada jūnijā, taču ģenerāldirektors Horhe Valdano esot pārliecināts, ka tuvākajā laikā izdosies vienoties par jaunu līgumu līdz 2015. gadam (tādu termiņu atzīmē laikraksts MARCA): "Sarunas ar Pepi norisinās veiksmīgi. Viņš ir lieliska persona un viens no labākajiem centra aizsargiem pasaulē. Jā, tas tiesa, ka sarunas norit jau ilgāku laiku, taču esmu pārliecināts, ka viņš izlems palikt Madridē."

"Hercules" padzen Vigo

Tikmēr no "La Liga" jaunpienācējas "Hercules" galvenā trenera amata pēc aizvadītās nedēļas nogalē savā laukumā piedzīvotās sakāves 0:4 pret Pamplonas "Osasuna" atlaists 56 gadus vecais Estebans Vigo. Spāņu speciālista vadībā Alikantes vienība pērn izcīnīja tiesības pēc 13 gadu pārtraukuma atgriezties valsts spēcīgākajā čempionātā, kur jau pašā sezonas iesākumā tika sagādāta sensācija - viesos ar 2:0 uzvarēta pati "Barcelona" (katalāņu vienīgais zaudējums šosezon). Turpinājumā tika pārspētas tādas spēcīgas komandas kā "Sevilla" un Madrides "Atletico", slēgts mierizlīgums ar "Villarreal", tomēr sezonas otrajā pusē herākliešu sniegumā iestājusies pamatīga krīze. Proti, pēdējos 11 mačos piedzīvoti deviņi zaudējumu un izcīnīti tikai četri punkti, kā rezultātā "Hercules" turnīra tabulā deviņas kārtas līdz čempionāta noslēgumam nu atkritusi uz pēdējo, 20. pozīciju, par četriem punktiem atpaliekot no drošību garantējošās 17. vietas.

Izmantotie resursi:
FCBarcelona.cat
Marca.com
soccernet.espn.go.com

     [+] [-]

, 2011-03-22 21:45, pirms 13 gadiem
noteikti arī paliks ilgāk.

  -3 [+] [-]

, 2011-03-22 21:45, pirms 13 gadiem
Īstenībā pēc gada vai diviem gribētos Beilu redzēt Barselonā, jo tur tieši ir vajadzīgi tādi aisargi kā Beils un viņš jau nu noteikti nesildītu soliņu uz pašreizējā Barcas fona. Tas tā ne pa tēmu, bet slikti ja viņš tur būtu nebūtu.

  -3 [+] [-]

, 2011-03-22 21:49, pirms 13 gadiem
tomats rakstīja: Īstenībā pēc gada vai diviem gribētos Beilu redzēt Barselonā, jo tur tieši ir vajadzīgi tādi aisargi kā Beils un viņš jau nu noteikti nesildītu soliņu uz pašreizējā Barcas fona. Tas tā ne pa tēmu, bet slikti ja viņš tur būtu nebūtu.
Stipri šaubos vai viņš uz turieni pārcelsies.

  -2 [+] [-]

, 2011-03-22 21:58, pirms 13 gadiem
tomats rakstīja: Īstenībā pēc gada vai diviem gribētos Beilu redzēt Barselonā, jo tur tieši ir vajadzīgi tādi aisargi kā Beils un viņš jau nu noteikti nesildītu soliņu uz pašreizējā Barcas fona. Tas tā ne pa tēmu, bet slikti ja viņš tur būtu nebūtu.
Beils jau sen kā nespēlē par aizsargu.Un ja tādu uzbrūkošās spēles talantu pirktu aizsardzībai, tad viņi būtu galvu saspieduši

  +7 [+] [-]

, 2011-03-22 22:03, pirms 13 gadiem
Jurchiks413 rakstīja: Beils jau sen kā nespēlē par aizsargu.Un ja tādu uzbrūkošās spēles talantu pirktu aizsardzībai, tad viņi būtu galvu saspieduši
Tu paskaties uz Maksvelu un Alvešu viņi arī skaitās aizsargi un ko viņi dara uzbrukumā?!
Uz MU neies neuztraucies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2011-03-22 22:34, pirms 13 gadiem
masterboy rakstīja: rupeklis tai pasha laika simulants,,,,
nomierinies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-03-22 23:26, pirms 13 gadiem
ļoti patīkama ziņa,Alvesam ir jāpaliek un ja runājam par Beilu,tad nu tiešām noderētu tāds spēlētājs Barca,ņemot vērā faktu,ka Abidals un Maxsvels jau ap 30 pluss vēl Adriano nu vēl nerāda to spēli ko no viņa gaidīja

     [+] [-]

, 2011-03-22 23:35, pirms 13 gadiem
Krokodils rakstīja: Stipri šaubos vai viņš uz turieni pārcelsies.
Taisnība. Beilam šobrīd un tuvākajos gados "Barcelona" modelī vieta neatrastos. Viņš ir flangs, bet šajā ziņā katalāņiem sastāvs un rezerves ir pārsātinātas. Arī aizsardzībā velsieti likt būtu grēks. "Barcelona" šobrīd ir spēcīgākais sastāvs pasaulē, tāpēc nav vajadzības pēc jaunām zvaigznēm.

  -1 [+] [-]

, 2011-03-22 23:36, pirms 13 gadiem
NilsK rakstīja: ļoti patīkama ziņa,Alvesam ir jāpaliek un ja runājam par Beilu,tad nu tiešām noderētu tāds spēlētājs Barca,ņemot vērā faktu,ka Abidals un Maxsvels jau ap 30 pluss vēl Adriano nu vēl nerāda to spēli ko no viņa gaidīja
Beils diez vai piekristu atgriezties aizsardzības pozīcijā, kas viņa gadījumā nozīmētu tādu kā "pazeminājumu".

  +1 [+] [-]

, 2011-03-22 23:37, pirms 13 gadiem
masterboy rakstīja: rupeklis tai pasha laika simulants,,,,
FIFA uz PC esi pārspēlējies? Tiešām "objektīvs" vērtējums

  +3 [+] [-]

, 2011-03-22 23:48, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: FIFA uz PC esi pārspēlējies? Tiešām "objektīvs" vērtējums
A tā jau arī ir, viņš ir provokators. Un simulē arī pamatīgi.
Kaut gan rupjībā līdz Madrides kolēģim RB Ramosam viņam vēl ir kur tiekties..

  -2 [+] [-]

, 2011-03-22 23:58, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Beils diez vai piekristu atgriezties aizsardzības pozīcijā, kas viņa gadījumā nozīmētu tādu kā "pazeminājumu".
nu man jau liekas,ja viņš tiktu Barcas 11padsmitniekā,Beils par pazeminājumu i neiepikstētos un zinot Barcas stilu,tad ar uzbrukumā varētu no sirds izskrieties,vienīgi ja Alves ar Beilu ganītos pa priekšu,tad aizmugurē paliktu viens cilvēks pa maz un tad Busketam vajadzētu palikt daudz vairāk atpakaļ,kas savukārt nozīmē vairāk skriešanas Xavi(zinot kādi viņam ceļi) un Iniestam,koks ar abiem galiem

  -4 [+] [-]

, 2011-03-23 00:10, pirms 13 gadiem
march_2k rakstīja: A tā jau arī ir, viņš ir provokators. Un simulē arī pamatīgi.
Kaut gan rupjībā līdz Madrides kolēģim RB Ramosam viņam vēl ir kur tiekties..
Ok, provocēt ir viens. Bet Dani jau nu gan nav tas rupjākais elements. Tik pat labi var pateikt, ka Dāvids Luiss ir lielais ļaunums EPL. Par Ramosu nevar nepiekrist. Un simulācijas...kurš gan Spānijā nesimulē? Bet ja simulē brazīlieši, tad tas, protams, ir kas īpašs un acīs krītošs, gluži kā ar Argentīnas dēlu Mesi (katra simulācija tiek dubultota un reizināta ar trīs).

     [+] [-]

, 2011-03-23 00:14, pirms 13 gadiem
NilsK rakstīja: nu man jau liekas,ja viņš tiktu Barcas 11padsmitniekā,Beils par pazeminājumu i neiepikstētos
Es gan par to stipri šaubos, jo Beils nemaz neietu uz "Barcu", ja zinātu, ka pastāv iespēja pasēdēt rezervē. Ja komandā ir tāds monstrs kā Abidāls (kuram gan šobrīd ir grūti laiki), neticu, ka katalāņi pirktu vēl vienu tāda kalibra zvaigzni.

     [+] [-]

, 2011-03-23 00:34, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Es gan par to stipri šaubos, jo Beils nemaz neietu uz "Barcu", ja zinātu, ka pastāv iespēja pasēdēt rezervē. Ja komandā ir tāds monstrs kā Abidāls (kuram gan šobrīd ir grūti laiki), neticu, ka katalāņi pirktu vēl vienu tāda kalibra zvaigzni.
ja aiziet Millito,kas ir ļoti ticams,Abidals,kurš jau tagad vairāk spēlē kā centra aizsargs,tad Beila ierašanās atrisina uzreiz divas problēmas-1)ir stabils malējais,2)droša un laba centra līnija,Piqe,Pujols un Abidals un vēl jaunais Fontas,ne tev vairs Buskets jāliek aizsardzībā ne vairs Čigrinska stila eksperimenti transfēru tirgū un vēl ja tic tam ka Maxsvells pārcelsies,par ko pastiprināti baumo kā arī par Jefrena pāreju uz Liverpool

     [+] [-]

, 2011-03-23 00:38, pirms 13 gadiem
NilsK rakstīja: ja aiziet Millito,kas ir ļoti ticams,Abidals,kurš jau tagad vairāk spēlē kā centra aizsargs,tad Beila ierašanās atrisina uzreiz divas problēmas-1)ir stabils malējais,2)droša un laba centra līnija,Piqe,Pujols un Abidals un vēl jaunais Fontas,ne tev vairs Buskets jāliek aizsardzībā ne vairs Čigrinska stila eksperimenti transfēru tirgū un vēl ja tic tam ka Maxsvells pārcelsies,par ko pastiprināti baumo kā arī par Jefrena pāreju uz Liverpool
Es nevaru atrast pamatojumu kāpēc viņam būtu jāpamet komanda kura šobrīd cīnās par ČL kausu un ir viena no šī brīža labākajām komandām Eiropā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-03-23 01:01, pirms 13 gadiem
Krokodils rakstīja: Es nevaru atrast pamatojumu kāpēc viņam būtu jāpamet komanda kura šobrīd cīnās par ČL kausu un ir viena no šī brīža labākajām komandām Eiropā?
Jā, ko gan Beilam darīt pasaules spēcīgākajā klubā?
Bet ja nopietni, tad es apšaubu "Barcelona" vajadzību pēc velsieša, kura iejušanās Spānijā būtu zem lielas jautājuma zīmes. Angļi un citi briti nav tik elastīgi, lai rādītu klasi ārpus savas salas. Jau tā EPL toni nosaka leģionāri.

     [+] [-]

, 2011-03-23 01:04, pirms 13 gadiem
NilsK rakstīja: ja aiziet Millito,kas ir ļoti ticams,Abidals,kurš jau tagad vairāk spēlē kā centra aizsargs,tad Beila ierašanās atrisina uzreiz divas problēmas
Problēma ir tāda, ka es neticu, ka Beils vēlētos atgriezties aizsardzības pozīcijā, ja reiz tik labi ir iejuties flangā. Kāpēc pārtraukt progresu? Turklāt velsietis jau ir pagarinājis līgumu ar "Spurs", tāpēc neredzu pamatu diskusijām...vismaz pagaidām nē.

     [+] [-]

, 2011-03-23 02:24, pirms 13 gadiem
Krokodils rakstīja: Es nevaru atrast pamatojumu kāpēc viņam būtu jāpamet komanda kura šobrīd cīnās par ČL kausu un ir viena no šī brīža labākajām komandām Eiropā?
nu ne jau visi ir ar prieku sēdēt uz soliņa,kamēr citi spēlē,puisim vajag lielāku spēles laiku,jau ziemā gribēja pamest Barcu,bet Peps pierunāja palikt

  +1 [+] [-]

, 2011-03-23 09:08, pirms 13 gadiem
NilsK rakstīja: ja aiziet Millito,kas ir ļoti ticams,Abidals,kurš jau tagad vairāk spēlē kā centra aizsargs,tad Beila ierašanās atrisina uzreiz divas problēmas-1)ir stabils malējais,2)droša un laba centra līnija,Piqe,Pujols un Abidals un vēl jaunais Fontas,ne tev vairs Buskets jāliek aizsardzībā ne vairs Čigrinska stila eksperimenti transfēru tirgū un vēl ja tic tam ka Maxsvells pārcelsies,par ko pastiprināti baumo kā arī par Jefrena pāreju uz Liverpool
Abidāls centrā spēlē ne jau tādēļ, ka viņam tā pozīcija būtu mīļāka, bet gan savainojumu dēļ. Pamatampluā viņam ir un paliks kreisā mala, bet centrā viņš ir nestabils.

  -1 [+] [-]

, 2011-03-23 09:26, pirms 13 gadiem
Attiecībā uz Pepi vecas ziņas. Ar viņu jau pagarināja līgumu līdz 2015.gadam.

  -1 [+] [-]

, 2011-03-23 09:51, pirms 13 gadiem
ČL šogad Spurs atlikušas tieši divas spēles pēc kurām tiem uz ilgu laiku nāksies atvadīties no dalības ČL un turpināt cīnīties ap 5-10 vietu EPL. arī attiecībā uz sastāvu nekādi nevarētu teikt, ka tā ir viena no spēcīgākajām komandām Eiropā. Turklāt ļoti ticami, ka tuvākajā laikā (1-2 gadi) Beils, Van der Varts un iespējams vēl kāds tiks izķerti

Krokodils rakstīja: Es nevaru atrast pamatojumu kāpēc viņam būtu jāpamet komanda kura šobrīd cīnās par ČL kausu un ir viena no šī brīža labākajām komandām Eiropā?

  +1 [+] [-]

, 2011-03-23 19:41, pirms 13 gadiem
protams, ka paliks! kpc lai vinsh ietu prom? vai nepagarinaatu liigumu?
neredzu iemeslu nevienam spēleetaajam no Barcas pamatsastāva to nedariit!

  -1 [+] [-]

, 2011-03-23 23:40, pirms 13 gadiem
fc barcelona the best rakstīja: protams, ka paliks! kpc lai vinsh ietu prom? vai nepagarinaatu liigumu?
neredzu iemeslu nevienam spēleetaajam no Barcas pamatsastāva to nedariit!
Kā kāpēc, lai ietu prom? Pavisam vienkārši - naudas dēļ. Alvess gribēja diezgan nopietnu algas pielikumu. Ja Barsa dotu mazāk, nekā Alvess grib (man gan nav ne jausmas, kā tad viņiem beidzās tās pārrunas), es nemaz nebrīnītos, ja viņš aizietu uz, piemēram, City, kas viņu droši vienu paņemtu atplestām rokām.

Bet, ja runā par citiem Barsas spēlētājiem, tad iemesls ir vēl vienkāršāks. Ne visi vēlas samierināties ar rezervista lomu. Nav pat svarīgi, ka rezervists esi pasaules spēcīgākajā klubā, bet galvenais ir tas, ka esi rezervists. Šādā ziņā Barselonai situācija ir ļoti laba, jo rezervē praktiski nav spēlētāju ar lielu ego un ambīcijām. Ja vienīgi Maskerāno varētu aiziet prom, ja vēl vienu sezonu nosēdēs uz soliņa.

  +2 [+] [-]

, 2011-03-24 11:28, pirms 13 gadiem
suvass rakstīja: Kā kāpēc, lai ietu prom? Pavisam vienkārši - naudas dēļ. Alvess gribēja diezgan nopietnu algas pielikumu. Ja Barsa dotu mazāk, nekā Alvess grib (man gan nav ne jausmas, kā tad viņiem beidzās tās pārrunas), es nemaz nebrīnītos, ja viņš aizietu uz, piemēram, City, kas viņu droši vienu paņemtu atplestām rokām.
Īstenībā diezgan ilgi viņš stīvējās par to jauno kontraktu ar Barcu, bija palielas aizdomas par to, ka pāries uz City. Tā runā (ar ironiju protams), ka pēc City zaudējuma Chelsea izšķīries tomēr palikt Barcā