Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Abidālam gandrīz gadu pēc aknu transplantācijas ļauj atgriezties laukumā

Agris Suveizda

Abidālam gandrīz gadu pēc aknu transplantācijas ļauj atgriezties laukumā
Eriks Abidāls
Foto: AP/Scanpix

Pēc vakardienas zaudējuma Milānā (0:2) "Barcelona" nometni beidzot piemeklējušas arī patīkamas vēstis - ārsti devuši zaļo gaismu franču aizsarga Erika Abidāla spēlēšanai. Līdz ar to pieredzējušais Abidāls jau drīzumā varētu atgriezties laukumā.

"Pēc šodienas treniņa Eriks Abidāls saņēma burvīgas ziņas, ka ir pietiekami atlabis un pietiekami labā stāvoklī, lai spēlētu," vēsta kluba oficiālā mājaslapa. Jaunumus savā Twitter kontā apstiprināja arī pats sportists: "Nopietni, liela iespēja atgriezties "Campo Nou" spēlē pret "Milan". Bet līdz tam ir četras svarīgas spēles. Visca Barca!"

Abidāls ir veicis garu ceļu kopš pagājušā gada desmitajā aprīlī veiktās aknu transplantācijas. Oktobra sākumā Eriks kopā ar kluba fizioterapeitu Emili Rikartu pavadīja vairākas dienas Katalonijas kalnos, kur uzsāka specifisku treniņprogrammu. Pēc diviem mēnešiem, 19.decembrī, Abidāls atgriezās komandas kopējos treniņos. Paredzams, ka pēc atgriešanās laukumā Abidāls pagarinās līgumu ar klubu.

Aknu audzējs Abidālam tika atklāts pagājušā gada martā, un Erikam jau pēc divām dienām tika veikta operācija. Pretēji prognozēm, Abidāls ļoti ātri atgriezās laukumā, izejot pamatsastāvā jau Čempionu līgas finālā un simboliski tiekot pie iespējas pacelt trofeju. Diemžēl atklājās, ka iepriekšējā operācija nav novērsusi visas problēmas, un Abidālam aprīļa sākumā tika veikta aknu transplantācija.

Pieredzējušais aizsargs nav devies laukumā kopš 2012.gada 26.februāra, kad "Barcelona" ar 2:1 pieveica Madrides "Atletico". "Barcelona" jau iepriekš zināja par vēlreiz atklāto audzēju, tādēļ iepriekšējā gada februārīpagarināja ar viņu līgumu. Vēl augustā pēc individuālo treniņu atsākšanas Abidāls kā mērķi uzstādīja atgriešanos laukumā decembrī vai ap gadu miju.

Abidāls "Barcelona" pārstāv kopš 2007.gada, kad viņu par 15 miljoniem eiro nopirka no Lionas "Olympique". Abidāls šo gadu laikā bijis stabils pamatsastāva spēlētājs un ļoti nozīmīga figūra komandas ģērbtuvē. Lai aizpildītu radušos robu aizsardzības kreisajā malā, šovasar no "Valencia" tika nopirkts "Barcelona" audzēknis Džordi Alba.

Izmantotie resursi:
Official FC Barcelona Web Site - Barça |...

  +1 [+] [-]

, 2013-02-21 18:20, pirms 12 gadiem
Liels prieks! Veiksmi, Erik!

  +1 [+] [-]

, 2013-02-21 18:21, pirms 12 gadiem
lai izdodas atguut formu un atgriezties sastaavaa

     [+] [-]

, 2013-02-21 18:47, pirms 12 gadiem
ilgi un ar lielu nepacietību gaidītās labās ziņas,papildus motivācija komandai pirms atbildīgajām spēlēm

     [+] [-]

, 2013-02-21 22:09, pirms 12 gadiem
Būs grūti, priekšā ir Alba un Adriano. Lai gan, kāds zina, kāpēc Adriano netika paņemts uz Milānu?

     [+] [-]

, 2013-02-21 22:55, pirms 12 gadiem
ma4o rakstīja: Būs grūti, priekšā ir Alba un Adriano. Lai gan, kāds zina, kāpēc Adriano netika paņemts uz Milānu?
savainojums,iepriekšējā spēlē pret Granada,jau pirmā puslaika vidū tika nomainīts

     [+] [-]

, 2013-02-22 00:28, pirms 12 gadiem
Cik tad vinjam taas aknas ir ja jau vairaakas naacaas transplanteet ? Man liekas pareizaak buus aknas nevis aknu transplantaacija. Jebkuraa gadiijumaa veiksmi vinjam