Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Davids Silva atgriežas Spānijā: pussargs Romas "Lazio" vietā negaidīti izvēlas "Real Sociedad"

Agris Suveizda

Davids Silva atgriežas Spānijā: pussargs Romas "Lazio" vietā negaidīti izvēlas "Real Sociedad"
Davids Silva un Lukass Vaskess. Foto: EPA/Scanpix

Kamēr mediji bija pārliecināti par "Manchester City" pametušā veterāna Davida Silvas došanos uz Romas "Lazio", kā no zila gaisa sekojis Basku Zemes kluba "Real Sociedad" paziņojums par vienošanās panākšanu ar Kanāriju salu futbolistu.

"Esam panākuši vienošanos ar Davidu Silvu, un Kanāriju salu futbolists zilibalto komandā spēlēs nākamās divas sezonas. Spēlētājs par velti ieradīsies no "Manchester City" un jau tuvākajās dienās kopā ar "Real" uzsāks pirmssezonu," sacīts kluba paziņojumā.

Sestdien, nospēlēdams sešas minūtes Čempionu līgas ceturtdaļfinālā pret Lionas "Olympique" (1:3), 34 gadus vecais Silva aizvadīja savu pēdējo maču "Manchester City" rindās. Anglijas klubs, kas vēl tikai sāka savu jauno ēru pēc īpašnieku maiņas, 2010. gadā "Valencia" līderi iegādājās par 28,75 miljoniem eiro, un Silva 10 sezonu laikā Anglijas Premjerlīgā aizvadīja 309 spēles, guva 120 vārtus un izdarīja 96 rezultatīvas piespēles. Šosezon Silva sāka 22 no 27 spēlēm un atzīmējās ar sešiem vārtiem un 10 rezultatīvām piespēlēm.

Mančestras granda sastāvā Silva kļuva par četrkārtēju Anglijas čempionu, ieguva divus FA kausus un piecus Līgas kausus, kā arī trīsreiz tika pie "Community Shield" trofejas jeb Anglijas superkausa. Spānijas izlasē Silva 125 spēlēs guva 35 vārtus, kļuva par 2010. gada pasaules un par 2008. un 2012. gada Eiropas čempionu. Pirms diviem gadiem Silva, kurš 2004. gadā kļuva arī par Eiropas U19 čempionu, aizgāja no valstsvienības.

Kamēr Romas "Lazio" Itālijas A sērijā finišēja ceturtajā vietā un ieguva ceļazīmi uz UEFA Čempionu līgas grupu turnīru, "Real Sociedad" Spānijā finišēja sestajā pozīcijā un spēlēs Eiropas līgas grupu turnīrā. Mēļo, ka uz atgriešanos Spānijā Silvu mudinājusi viņa sieva. Silva, ļoti iespējams, sastāvā aizstās norvēģu talantu Martinu Ēdegoru, kurš visdrīzāk priekšlaicīgi atgriezīsies "Real Madrid". "Valencia" audzēknis Silva Spānijā ir spēlējis arī "Eibar" un "Celta".

Izmantotie resursi:
https://www.realsociedad.eus/eu/alb...

     [+] [-]

, 2020-08-18 10:39, pirms 4 gadiem
Nauda nopelnīta, atliek cienījamas vecumdienas....pieļauju domu, ka spāņu klubs( atšķirībā no "Lazio") deva cerības arī kaut ko trenēt no kluba jauniešiem, jo ,ņemot vērā Silvas futbola IQ augsto līmeni, viņam ir ko mācīt jauniešiem!