Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: "Real" un "Werder" vienojas par Ezila pāreju

Agris Suveizda

Oficiāli: "Real" un "Werder" vienojas par Ezila pāreju
Mezuts Ezils
Foto: AFP/Scanpix

Spānijas superklubs Madrides "Real" savā mājaslapā paziņojis, ka ir panākta vienošanās par Vācijas izlases futbolista Mesuta Ezila pāreju. Pirms tam Ezils pārstāvēja Brēmenes "Werder'.

Vācijas izlases uzbrūkošais pussargs Mesuts Ezils tiek uzskatīts par vienu no perspektīvākajiem jaunajiem spēlētājiem, un 21 gadu vecais turku izcelsmes futbolists Pasaules kausa izcīņā atkal lika par sevi runāt. Šovasar par Ezila pakalpojumiem ļoti nopietni interesējās gan "Barcelona", gan Mančestras "United", tomēr šajā cīņā pārāks izrādījās Madrides "Real" un Žozē Mourinju.

Pirmo "Real" piedāvājumu 10 miljonu sterliņu mārciņu apmērā Brēmenes "Werder" noraidīja, tomēr šodien spāņu superklubs oficiāli paziņoja, ka ir panākta vienošajās par topošās superzvaigznes iegādi. Pārejas summa tiek lēsta 15 miljonu eiro apmērā. Tādējādi Ezils ir jau sestais "Real" pirkums šovasar. Lai arī šovasar iztērētā summa ne tuvu nelīdzinās iepriekšējā vasarā iespētajai, papildinājums ir itin iespaidīgs - bez Ezila arī Anhels di Marija (25 miljoni eiro), Sami Kedira (12), Pedro Leons (10), Rikardu Karvalju (8) un Serhio Kanaless (4,5).

Ezils, kuram šā gada oktobrī apritēs 22 gadi, profesionālo karjeru uzsāka dzimtajā Gelzenkirhenē, pārstāvot "Schalke" vienību. Pirms diviem gadiem Ezils par 4,3 miljoniem eiro pārgāja uz "Werder", ar kuru noslēdza līgumu līdz 2011.gadam. "Werder" rindās Bundeslīgā Ezils 71 mača laikā guva 13 vārtus un izdarīja 30 rezultatīvas piespēles. Pagājušajā gadā Ezils Vācijas izlases sastāvā kļuva par Eiropas U-21 čempionu. Vācijas pieaugušo izlasē Ezils aizvadījis jau 17 spēles un guvis divus vārtus.

Izmantotie resursi:
Real Madrid C.F. - Web Oficial | Official Web Site