Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Barselonai divi savainotie 40 minūtēs un uzvara pirmajā Superkausa mačā

Barselonai divi savainotie 40 minūtēs un uzvara pirmajā Superkausa mačā
Barselona atzīmē Luisa Svareza vārtu guvumu
Foto: AFP/Scanpix

Spānijas čempione ''Barcelona'' šovakar vēlā nakts stundā izcīnīja uzvaru pirmajā Spānijas Superkausa spēlē, pārspējot ''Sevilla'' 2:0. Atbildes mačs jau trešdien.

Pirms spēles

''Supercopa de España'' katru gadu tiek izspēlēts pirms ''La Liga'' sākuma un tajā tiekas Spānijas līgas un Karaļa kausa uzvarētājas. Šajā gadījumā spāņu futbola grands ''Barcelona'', kas triumfēja Spānijas čempionātā un ''Sevilla'', kas spēlēja finālā, taču zaudēja Barselonai. Ņemot vērā, ka ''Barca'' izcīnīja abus titulus, tad finālā tikās ar ''Copa Del Rey'' finālisti Sevilju. Rezultāts šajā duelī tiek summēts divu spēļu summā. Pirmā spēlē norisinājās šovakar Seviljā, savukārt atbildes mačs sekos 17. augustā Barselonā. Abas komandas Superkausā tikās pirms sešiem gadiem, taču tad uzvaru svinēja Barselona.

''Barcelona'': Bravo – Matjē (Diņs 27'), Masčerano, Pikē, Roberto – Injesta (D. Svaress 37'), Busketss, Rakitičs – Turans (Munirs 76'), L. Svaress, Mesi

''Sevilla'': Riko – Eskudero (Sarabia 55'), Merkado, Ramī, Marjāno – Kranviters (Ganzo 69'), N'Zonzi, Vaskess, Kjotake, Vitolo – Vjeto (Ben Jeders 61')

Injesta un Matjē iedzīvojas traumās, pirmais puslaiks bez gūtajiem vārtiem

Maču ar centra izspēli iesāka ''Barcelona'' un ar sev tradicionālajām īsajām piespēlēm mēģināja iekļūt pretinieku soda laukumā, cenšoties izveidot bīstamas epizodes. ''Sevilla'' gan prasmīgi aizsargājās, taču kādā no epizodēm nepiesedza Svarezu un uzbrucējs pēc Injestas piespēles sita pa vārtiem, tomēr netrāpīja mērķī. Pēc brīža soda laukumā atradās Arda Turans, kurš pēc centrējuma mēģināja sist akrobātiski, tomēr pa bumbu netrāpīja. Abas komandas aktīvi presingoja. Kādā no epizodēm Svaress gandrīz apzaga pretinieku vārtsargu un pēc brīža arī mājinieki aktīvi mēģināja iespiest Barselonu stūrī, tomēr viņiem tas neizdevās.

Puslaika otrajā pusē ''Barca'' aizskrēja ļoti bīstamā pretuzbrukumā, kad Mesi kreisajā flangā iespēlēja Serhio Busketsam, tomēr tiesnesis fiksēja diskutablu aizmuguri, noraujot uzbrukumu. Viesus piemeklēja neveiksme un kājas traumā iedzīvojās francūzis Džeremī Matjē, kura vietā laukumā nāca viņa tautietis un komandas jaunieguvums Lukass Diņs. Uzreiz nākamajā epizodē viesu līdzjutēji bija spiesti sākt uztraukties, jo uz zālajā gulēja Injesta, kurš saskrējās ar pretinieku spēlētāju. Pēc ilgākas pauzes Injesta, tomēr spēli nevarēja turpināt un līdz 40 minūtei komanda bija iztērējusi jau divas maiņas. ''Sevilla'', protams, tobrīd bija emocionālais pārsvars un komanda ar lieliem spēkiem metās uz priekšu, taču puslaiks noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu.

''Barca'' pēc meistarīgām izspēlēm gūst divus vārtus

Otrajā puslaikā bez vilcināšanās uzbrukumā aizskrēja Sevilja un tālas distances mēģināja sist Franko Vaskess, tomēr viņš bumbu šāva augstu debesīs. Barsa atbildēja ar pretuzbrukumu, kad pēc precīzas iespēles pa gaisu ar galvu uzsita Svaress - viņa sitienu atvairīja Riko, taču divcīņā ar urugvajieti cieta Francijas izlases aizsargs Adils Ramī, kurš spēli varēja turpināt. Jau nākamajā epizodē riskanti nospēlēja viesu aizsardzība, kad vienu brīdi Bravo bija kritiskā trīs spēlētāju ielenkumā, taču vārtsargs atrada spraugu un piespēlēja partnerim, liekot smagi nopūsties ''Barcelona'' faniem.

Pēc mirkļa bumbu laukuma centrā pieturēja no maiņas nākušais Deniss Svaress, kurš izpildīja lielisku piespēli Turanam, savukārt pussargs tikpat skaisti to uzreiz nometa Luisam Svaresam, kurš no neliela attāluma pārliecinoši sita bumbu vārtos - 1:0. Uzreiz nākamajā epizodē laba iespēja gūt vārtus bija Mesi, taču viņa sitiens tika atvairīts. Seviljai bija grūtības tikt galā ar Mesi, tādēļ pret uzbrucēju vairākas reizes tika pārkāpti noteikumi. Enrikes vadītā komanda neiesēdās aizsardzībā un turpināja spēlēt tā, kā iepriekš, kas atmaksājās ar vārtu guvumu. Mesi kārtējo reizi prasmīgi pieturēja bumbu un precīzi iespēlēja no maiņas nākušajam Muniram, kurš ar pirmo pieskārienu sita bumbu vārtos, panākot 2:0. Spēles turpinājumā rezultāta ziņā nekas nemainījās, un Barselona sevi nopietni pieteica uzvarai kausa izcīņā.

''Supercopa de España''

DatumsDuelisRezultātsVārtu guvēji
14.08.Sevilla – Barcelona0:2 (0:0)Svaress 54' Munirs 82'
17.08.Barcelona – Sevila

Pēdējo 10 gadu uzvarētāji

GadsUzvarētājaFinālisteRezultāti
2016
2015.Atletic BilbaoBarcelona4:0 un 1:1
2014.Atletico MadridReal Madrid1:1 un 1:0
2013.BarcelonaAtletico Madrid1:1 un 0:0
2012.Real MadridBarcelona2:3 un 2:1
2011.BarcelonaReal Madrid2:2 un 3:2
2010.BarcelonaSevilla1:3 un 4:0
2009.BarcelonaAtletic Bilbao2:1 un 3:0
2008.Real MadridValencia2:3 un 4:2
2007.SevillaReal Madrid1:0 un 5:3

Uzvaras Spānijas Superkausā

KomandaUzvaras
Barcelona11
Real Madrid9
Deportivo La Coruna3
Atletico Madrid2
Atletic Bilbao2
Valencia1
Zaragoza1
Mallorca1
Sevilla1
Real Sociedad1

  -1 [+] [-]

, 2016-08-15 00:59, pirms 8 gadiem
labi nospeeleeja faktiski visi, bet iipash prieks par Dinju, tas gan ir labs ieguvums.

  -1 [+] [-]

, 2016-08-15 01:02, pirms 8 gadiem
Jā , Dinja patīkami pārsteidz. Vēl patika tas, ka nesalūza zem presinga, kas pagājušosezon bieži notika. Praktiski Seviljai tādu īstu momentu nemaz nebija

  -1 [+] [-]

, 2016-08-15 01:03, pirms 8 gadiem
ideaals rezultaats izbraukuma speelee,galvenais lai Iniestam viss daudz maz kaartiibaa,Metjo gan izskatiijaas nopietnaak,bet nu vismaz shogad Barcai vismaz ir rezervisti,kas var aizstaat bezsaapiigi kaadu no traumeetajiem, Dennis Suares un Dinjs izskatiijaas pat vairaak kaa paarliecinoshi un Arda ar laikam ir atradis sev poziiciju un neveiksmiigie eksperimenti ar vinju videejaa liinijaa buus beigushies

  -1 [+] [-]

, 2016-08-15 01:05, pirms 8 gadiem
NilsK rakstīja: ideaals rezultaats izbraukuma speelee,galvenais lai Iniestam viss daudz maz kaartiibaa,Metjo gan izskatiijaas nopietnaak,bet nu vismaz shogad Barcai vismaz ir rezervisti,kas var aizstaat bezsaapiigi kaadu no traumeetajiem, Dennis Suares un Dinjs izskatiijaas pat vairaak kaa paarliecinoshi un Arda ar laikam ir atradis sev poziiciju un neveiksmiigie eksperimenti ar vinju videejaa liinijaa buus beigushies
Arda labs kreisajā malā, tikai, kad atgriezīsies Neimārs, šis tur vairs netiks. Nebūtu sliktas biežākas rotācijas, bet diez vai LE uz to izies.

  -1 [+] [-]

, 2016-08-15 01:09, pirms 8 gadiem
filguds rakstīja: Arda labs kreisajā malā, tikai, kad atgriezīsies Neimārs, šis tur vairs netiks. Nebūtu sliktas biežākas rotācijas, bet diez vai LE uz to izies.
man liekas ka peedeejaa sezona LE bija iista maaciiba un shogad daudz biezaak redzeesim kaadu no MNS paseezam uz solinja vai vienkaarshi izlaizot speeli un tam iemesl buus ne tikai diskvalifikaacijas vai savainojumi