Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" dosies uz tiesu, lai pieprasītu 40 miljonus no "Atletico" par Grīzmanu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Barcelona" dosies uz tiesu, lai pieprasītu 40 miljonus no "Atletico" par Grīzmanu
Antuāns Grīzmans. Foto: Roman Rios/EPA/Scanpix

Spānijā futbola klubi cīnās ne tikai laukumā, bet arī juristu kabinetos. Katalonijas grands "Barcelona" plāno iesniegt prasību tiesā, cerot no Madrides "Atletico" piedzīt 40 miljonus par Antuāna Grīzmana pāreju. Galvaspilsētas klubs līguma punktu interpretācijai kategoriski nepiekrīt.

"Barcelona" 2019. gadā par Antuāna Grīzmana iegādi samaksāja Madrides "Atletico" vairāk nekā simts miljonus eiro, un Francijas izlases uzbrucējs Katalonijā aizvadītajās divās sezonās guva 35 vārtus. Taču viņa alga gadā pārsniedz 20 miljonu robežu, tāpēc "Barcelona" meklēja risinājumu, kā atbrīvoties no sloga. Grīzmans tika izīrēts atpakaļ bijušajai komandai.

Divu gadu īres līgumā tika iekļauts punkts, kas liktu "Atletico" obligāti par 40 miljoniem iegādāties Grīzmanu: vairāk nekā pusē maču viņam laukumā jāpavada vairāk par 45 minūtēm. Tomēr klubiem nesakrīt domas, vai punkts attiecas tikai uz pirmo sezonu vai abām.

Pagājušajā sezonā Grīzmans 30 no 37 spēlēm aizvadīja vairāk par 45 minūtēm, un "Barcelona" uzstāj, ka punkts attiecas uz pirmo sezonu un gatava savu taisnību pierādīt tiesā. Savukārt "Atletico" uzskata, ka punkts attiecināms uz abu sezonu kopumu.

Tādējādi šosezon vērojama situācija, kurā Grīzmans spēlē maz – ievadā viņš laukumā devies uz maiņu 62., 62., 64., 63. un 61. minūtē.

Tiek vēstīts, ka augustā abi klubi tikušies un runājuši par transfēra summas samazināšanu, tomēr "Barcelona" nav piekritusi. Savukārt Madrides vienība nav gatava maksāt 40 miljonus par 32 gadus vecu uzbrucēju.

"Situācija ir tāda, kāda tā ir. Tas nav manās rokās. Protams, gribētu spēlēt vairāk, bet – esmu gatavs atdot visu sev atvēlētajās minūtēs. Esmu priecīgs šeit atrasties un atdošu visu par klubu, par Cholo [Djego Simeone], par līdzjutējiem," pēc uzvaras vārtiem Čempionu līgā pret "Porto" teica pats Grīzmans.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/soccer-...

     [+] [-]

, 2022-09-09 19:46, pirms 2 gadiem
Vispār jau īre bija uz 1 sezonu ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu, ja kāda no pusēm to vēlas. Tikai nevienam nav skaidrs vai pagarinot īri mainās arī šie noteikumi, kas liktu Atlētiem izpirkt viņu. Darbiņš juristiem.

     [+] [-]

, 2022-09-09 20:37, pirms 2 gadiem
La liiga nekas nemainās. It īpaši Barselonas klubā.

     [+] [-]

, 2022-09-09 21:15, pirms 2 gadiem
Atletico jāmaksā, Barsa viņu atpakaļ negrib, un Atletico tāpat visu sezonu neturēs Grizmanu uz beņķa, pārāk daudz speles.

  -2 [+] [-]

, 2022-09-09 22:20, pirms 2 gadiem
bomži. ja uz tiesu dotos visi, kam Barsa ir parādā - bankrotētu. nespētu ne atmaksāt laicīgi, ne tik galā ar tiesu izdevumiem

     [+] [-]

, 2022-09-10 01:07, pirms 2 gadiem
Barsa iekritusi uz stulbu provokaciju. Skaidrs ka viņu nenoturēs ilgi uz soliņa. Atlēti tik cer cenu nosist.

     [+] [-]

, 2022-09-10 08:30, pirms 2 gadiem
Tādas naudas apgrozās, bet nejēdz saprotamu līgumu sastādīt?

     [+] [-]

, 2022-09-10 13:20, pirms 2 gadiem
Tā barcelona tik pretīga palikusi, pie katra mazākās iespējas ķeras klāt, lai kādu maksimāli apčakarētu. Un attieksme pret spēlētājiem arī ir drausmīga, vispār brīnos, kā tur vispār, vēl kāds vēlas spēlēt, zinot kā tur izturas pret spēlētājiem, ja viņi nav vajadzīgi.