Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Madrides "Atletico" mēnesi pēc pāreju perioda beigām veic pirkumu par 15 miljoniem

Agris Suveizda

Madrides "Atletico" mēnesi pēc pāreju perioda beigām veic pirkumu par 15 miljoniem
Žofrē Kondogbijā. Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbola klubs Madrides "Atletico" par 15 miljoniem eiro iegādājies Centrālāfrikas izlases pussargu Žofrē Kondogbijā, izmantojot Spānijas reglamenta punktu, kas pieļauj vietējā transfēra veikšanu starp oficiālajiem reģistrācijas periodiem, lai aizstātu pāreju perioda pēdējā dienā pārdotu spēlētāju.

Madrides "Atletico" 5. oktobrī jeb iepriekšējā pāreju perioda pēdējā dienā zaudēja vienu no vidējās līnijas līderiem Tomasu Pārtiju, kuru par 50 miljoniem izpirka Londonas "Arsenal". Pretējā virzienā īrē devās urugvajiešu centra pussargs Lukass Torreira, taču "Atletico" saglabāja tiesības mēneša laikā reģistrēt vēl vienu spēlētāju, bet tikai un vienīgi no Spānijas klubiem.

Galvaspilsētas klubs šodien oficiāli paziņoja par līguma parakstīšanu ar 27 gadus veco centra pussargu Kondogbijā, kurš par 15 miljoniem eiro nopirkts no "Valencia". Līgums parakstīts uz šo un vēl trim sezonām. "Lens" audzēknis savu pirmo nopietno pāreju veica tieši uz Spāniju, 19 gadu vecumā no Francijas 2. līgas par četriem miljoniem tiekot pārdots "Sevilla". Jau pēc gada viņu par 20 miljoniem nopirka "Monaco", pēc diviem gadiem Kondogbijā par 36 miljoniem devās uz Milānas "Inter", bet "Valencia" viņu pirms diviem gadiem pēc īres izpirka par 22 miljoniem eiro.

Kondogbijā 2013. gadā ar Franciju kļuva par pasaules U20 čempionu un Francijas pieaugušo izlasē aizvadīja piecas spēles un vēl piecās palika rezervē, tomēr visi mači, kuros viņš izgāja laukumā, bija pārbaudes spēles, tādēļ pussargs joprojām drīkstēja mainīt savu futbola pilsonību. 2018. gada augustā Kondogbijā vecāku izcelsmes dēļ debitēja Centrālāfrikas valstsvienībā, kuras kreklā ir aizvadījis trīs mačus un guvis vienus vārtus. Čempionu līgas grupu turnīram Kondogbijā gan vairs nedrīkst pieteikt.

"Valencia" pēc iepriekšējās sezonas ir šķīrusies arī no tādiem futbolistiem kā Rodrigu (30 miljoni, Līdsas "United"), Ferrans Torress (23 miljoni, "Manchester City"), Fransiss Koklēns (6,5 miljoni, "Villarreal") un Dani Pareho (klubs nepagarināja līgumu, "Villarreal"), taču nevienu spēlētāju nenopirka.

Izmantotie resursi:
https://www.atleticodemadrid.com/no...

     [+] [-]

, 2020-11-03 19:20, pirms 3 gadiem
Valencia bez čempionu ligas naudas, bez eiropa kasua naudas, bez biļešu tir... Saprotams kapēc tā dara