Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Villarreal" un "Valladolid" trenera maiņa, Edmilsons pievienojas "Zaragoza"

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

"Villarreal" un "Valladolid" trenera maiņa, Edmilsons pievienojas "Zaragoza"
Foto: AP/ Scanpix

Spānijas futbola "La Liga" čempionātā jaunā nedēļa iesākusies ar pāris vērā ņemamiem notikumiem. Tā "Villarreal" un "Valladolid" klubi šķīrušies no galvenā trenera, savukārt "Zaragoza" savā īpašumā ieguvusi brazīļu pussargu Edmilsonu.

"Villarreal" līdz sezonas beigām vadīs rezervju komandas treneris Garido

Jau ziņojām, ka "Villarreal" kluba vadība pēc svētdienas vakarā "La Liga" čempionāta 20. kārtā piedzīvotā zaudējuma 0:2 savā laukumā pret Pamplonas "Osasuna" nolēma pārtraukt sadarbību ar galveno treneri Ernesto Valverdi. Šodien tika paziņots, ka dzeltenās zemūdenes līdz šīs sezonas beigām vadīs līdzšinējais rezervju komandas treneris Karloss Garido.

Pirmdienas rītā Valverde pirms komandas treniņa atvadījās no futbolistiem, ar kuriem strādāja tikai nepilnus astoņus mēnešus, un sekojošo treniņu "Villarreal" komanda aizvadīja jau Garido vadībā. Pēc Valverdes atbrīvošanas spāņu medijos nekavējoties paklīda runas, ka par zemūdeņu jauno treneri varētu kļūt pazīstamais dānis Mihaels Laudrups, tomēr pagaidām šīs runas nepiepildīsies. Iespējams, Laudrups vasarā ar "Villarreal" varētu parakstīt ilgtermiņa līgumu.

"Zaragoza" iegūst pasaules čempionu Edmilsonu

Tikmēr Saragosas "Real" turpina veikt izmaiņas komandas sastāvā, papildinot to ar 2002. gada Pasaules kausa uzvarētāju Brazīlijas izlases rindās, balsta pussargu Edmilsonu (33). Pieredzējušais brazīlis savas karjeras laikā ieguvis bagātīgu Spānijas čempionāta pieredzi, četras sezonas (2004.-2008.g) pavadot "Barcelona" un vienu - "Villarreal" (2008.-2009.g). Aizvadītā gada otrajā pusē Edmilsons, kurš savas karjeras plaukumā pārstāvējis Brazīlijas "Sao Paulo" (1994.-2000.g) un Francijas "Lyon" (2000.-2004.g), aizstāvēja brazīļu "Palmeiras" krāsas un nu nolēmis atgriezties Eiropā.

Saragosas klubs ar Edmilsonu parakstījis līgumu līdz šīs sezonas beigām ar iespēju to pagarināt. Brazīlis nu kļuvis par septīto "Zaragoza" jaunpienācēju janvāra transfēru logā, sekojot Mateo Kontīni, Adrianam Kolungam, Roberto Himenesam, Umberto Suazo, Jirži Jarošikam un Eliseu. "Zaragoza" Spānijas čempionātā pēc 20 aizvadītām kārtām ar izcīnītiem 17 punktiem ieņem necilo 18. vietu, atrodoties izkrišanas zonā.

Arī "Valladolid" atbrīvo galveno treneri, no "Valencia" īrēs aizsargu Del Orno

Pēc nedēļas nogalē aizvadītās spēles pārtraukt sadarbību ar galveno treneri noēmusi arī "Real Valladolid" kluba vadība, atbrīvojot no amata spāņu speciālistu Hose Luisu Mendilibaru. Viņa vietu kā pagaidu treneris ieņems Onesimo Sančess, kurš līdz šim darbojies rezervju komandas treneru korpusā. "Valladolid" čempionātā ieņem vien 17. vietu, par nieka punktu apsteidzot "Zaragoza".

Tāpat jāpiemin, ka pirms pāris dienām "Valladolid" panāca vienošanos ar līgas sāncensi "Valencia" par aizsarga Asjera del Orno (29) īrēšanu līdz sezonas beigām. Savas karjeras laikā talantīgais kreisās malas aizsargs aizvadījis 10 spēles Spānijas izlasē, kā arī bez Valensijas vienības pārstāvējis tādus klubus kā "Athletic Bilbao" un Londonas "Chelsea". Pēdējā laikā viņam gan nav izdevies nostiprināties "Valencia" sastāvā.

Izmantotie resursi:
marca.com
espn.com

     [+] [-]

, 2010-02-01 19:03, pirms 14 gadiem
Pēdējie transfēri priecē.

Makkartijs un Kouls, veseru - Jorks un Kouls. (Dzola)

Ļoti ceru, ka tā būs taisnība, bet vairāk mani silda doma, ka (manuprāt) viens no pasaules labākajiem balsta pussargiem atgriežas Eiropā.

     [+] [-]

, 2010-02-01 19:36, pirms 14 gadiem
labi, ka Zaragoza pasti[rinās. viņiem jāturās līgā.

     [+] [-]

, 2010-02-02 02:33, pirms 14 gadiem
termometrs rakstīja: labi, ka Zaragoza pasti[rinās. viņiem jāturās līgā.
Zaragoza vadībai beidzot ir pielecis, ka nevar atdot vienu līderi pēc otra (Djego Milito, Rikardo Oliveira, Serhio Garsija, Zapaters), tagad ar šito izmisuma soli cenšas labot iepriekšējās sezonās pieļautās lielās kļūdas.. bet vismaz kaut ko dara.