Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Gvardiola: "Mēs esam parādā saviem līdzjutējiem"

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Gvardiola: "Mēs esam parādā saviem līdzjutējiem"
"Barcelona" galvenais treneris Hoseps Gvardiola
Foto: AP/ Scanpix

Svētdienas vakarā ar "Barcelona" triumfu noslēdzās Spānijas futbola "La liga" 2009./2010. gada sezona. Pēc izšķirošajām spēlēm visu, kas uz sirds, teica "Barcelona" kluba prezidents Huans Laporta un treneris Hoseps Gvardiola, kā arī Madrides "Real" treneris Manuels Pelegrīni.

Pēc sezonas pēdējās spēles, kurā "Barcelona" savā laukumā ar 4:0 pārspēja "Valladolid" un nodrošināja savu 20. valsts čempiones titulu, "Camp Nou" stadiona laukuma centrā īsas svinīgās runas teica gan komandas galvenais treneris, gan kluba prezidents un futbolisti.

"Vēlos teikt paldies visiem mūsu līdzjutējiem un atbalstītājiem. Jūs šosezon bijāt lieliski, un mēs esam jums kaut ko parādā. Mums nākamajā nedēļā vajadzētu spēlēt Madridē ["Santiago Bernabeu" stadionā norisināsies UEFA Čempionu līgas fināls - aut.], un tieši to mēs esam jums parādā," iesāka Hoseps Gvardiola.

Gvardiola nepalaida garām iespēju uzteikt arī savas komandas spēlētājus un kluba prezidentu Huanu Laporti, kuram jūnijā nāksies pamest savu amatu noteiktā valdīšanas termiņa dēļ: "Šie futbolisti ir vienkārši neatkārtojami, un es vēlos pateikties prezidentam par septiņiem gadiem, ko viņš pavadījis savā amatā."

Tikmēr pats Laporta, kura vadības laikā Barselonas klubs septiņu sezonu laikā izcīnījis 12 trofejas, izteicās, ka ir lepns atstāt savu amatu laikā, kad pašreizējā komanda tiek uzskatīta par spēcīgāko visā kluba vēsturē: "Šī ir visu laiku labākā "Barcelona" komanda. Futbolisti, treneri un viss personāls ir paveikuši fantastisku darbu - viņi ir īsts piemērs, kā jāstrādā. Protams, es to varu atkārtot un atkārtot - šī ir labākā komanda "Barcelona" vēsturē!"

Pēc izšķirošajā kārtā izcīnītā neizšķirta 1:1 viesos pret "Malaga" pēcspēles preses konferencē savās pārdomās dalījās arī Madrides karaliskās vienības galvenais treneris Manuels Pelegrīni: "Mēs zinājām, ka pēdējā kārtā "Barcelona" būs grūti zaudēt titulu, taču visu uzmanību veltījām, lai uzvarētu savā spēlē. Šī mums "La Liga" čempionātā bija unikāla sezona, un statistika to labi apliecina. Mums vēl daudz jāstrādā pie vairākiem aspektiem, lai pārspētu komandu, kas šobrīd spēlē izcilu futbolu un darījusi to jau ilgu laiku. Cilvēki nākotnē varētu tomēr apzināties, cik grūti ir izcīnīt tik daudz punktu un gūt tik daudz vārtu, kā mums izdevās šosezon.

Mēs apzinājāmies, ka "Malaga" savā laukumā ir spēks, ar kuru jārēķinās, turklāt viņi cīnījās par izdzīvošanu. Otrajā puslaikā mēs varējām nodrošināt uzvaru, taču mūsu noskaņojumu spēcīgi ietekmēja notikumi, kas norisinājās Barselonā. Esmu priecīgs, ka Malagas klubs saglabāja vietu "La Liga".

Vēlos pateikties saviem vīriem par aizvadīto sezonu. Viņi visi cītīgi strādāja un demonstrēja labu piemēru gan laukumā, gan ārpus tā. Viņi aizvadīja teicamu "La Liga" sezonu, taču viņu paveiktais nav pienācīgi novērtēts, jo noslēgumā netika iegūts čempionu tituls. Nākotnē mēs nedrīkstam samierināties ar vicečempionu godu, tāpēc jāturpina tuvoties "Barcelona", kas šosezon spēlēja lieliski."

Izmantotie resursi:
soccernet.espn.go.com
realmadrid.com

Slēpts komentārs: Māris Grinbergs

 +14 [+] [-]

, 2010-05-17 17:07, pirms 14 gadiem
Esmu līdzjutējs,pieprasu parādu

  +1 [+] [-]

, 2010-05-17 17:16, pirms 14 gadiem
Interesanti, Peresa intervijas nav, laikam nebija, ko teikt..

 +10 [+] [-]

, 2010-05-17 17:50, pirms 14 gadiem
Normāls treneris - tiecās pēc augstākajiem rezultātiem! Jo vienmēr ir kaut kas tāds, ko vari uzlabot!

  +4 [+] [-]

, 2010-05-17 19:01, pirms 14 gadiem
Nākošsezon atmaksās parādu

  -1 [+] [-]

, 2010-05-17 19:05, pirms 14 gadiem
Tad uzsauciet mums pa alinjam O.o !

  +5 [+] [-]

, 2010-05-17 19:37, pirms 14 gadiem
Nākamgad obligāti finālu, lūdzu!