Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Latvijas pretinieces līderis Modričs: "Katarā droši vien būs mans pēdējais turnīrs izlasē"

Agris Suveizda

Latvijas pretinieces līderis Modričs: "Katarā droši vien būs mans pēdējais turnīrs izlasē"
Lūka Modričs. Foto: EPA/Scanpix

FIFA nepilnu mēnesi pirms Pasaules kausa publicējusi vairāk nekā 40 minūšu ilgu video sēriju par futbola izlašu kapteiņiem, kurā viens no varoņiem bija arī 2018. gada pasaules vicečempions Lūka Modričs, kuram nesen apritēja 37 gadu. Kaut arī par oficiālu paziņojumu to vēl nevar uzskatīt, Modričs neslēpa to, ko nojauš arī citi, - Katarā viņš visdrīzāk aizvadīs pēdējo sacensību spēli Horvātijas valstsvienībā.

FIFA+ brigāde pie Modriča viesojās 2021. gada 1. septembrī, kad "Real Madrid" centra pussargs savainojuma dēļ Horvātijai svarīgo izbraukuma spēli Maskavā vēroja savās mājās Madridē. Apakšgrupas līderes ceturtajā kārtā izspēlēja bezvārtu neizšķirtu, un Modriča prombūtnē komandas kapteinis bija Ivans Perišičs. "Apzinos, ka jau esmu noteiktā vecumā un ka šīs droši vien būs manas pēdējās sacensības Horvātijas izlasē," filmā par Pasaules kausa finālturnīru teica Modričs.

Horvātija un Krievija vēlāk pirmo vietu grupā un garantētu ceļazīmi uz finālturnīru sadalīja pēdējā kārtā Splitā, kurā līdere Krievija izskaņā iesita savos vārtos, zaudēja ar 0:1 un aizsūtīja horvātus uz Kataru. Krievi noslīdēja uz otro vietu un pavasarī tika izslēgti no pārspēlēm – Krievijas okupantu armijas iebrukuma Ukrainā dēļ. Modričs atlasē piedalījās septiņās no desmit spēlēm un guva trīs vārtus. Savukārt šogad Horvātija uzvarēja arī Nāciju līgas A divīzijas apakšgrupā, ar 13 punktiem apsteidzot Dāniju (2:1 mājās, 1:0 viesos), Franciju (1:1, 1:0) un Austriju (0:3, 3:1).

Pirms Pasaules kausa finālturnīra Horvātijai 16. novembrī paredzēta pārbaudes spēle pret Saūda Arābiju, bet finālturnīru tā sāks 23. novembrī pret Maroku. Vēl apakšgrupā būs arī Kanāda un Beļģija. Kaut arī oficiāla paziņojuma vēl nav, maz ticams, ka Modričs pēc Pasaules kausa turpinās karjeru izlasē, kas nākamgad būs Latvijas pretiniece Eiropas čempionāta kvalifikācijā. Latvija 8. septembrī viesosies Horvātijā, bet mājās horvātus uzņems svētkos 18. novembrī. Vēl grupā būs arī Velsa, Turcija un Armēnija. Armēņu zvaigzne Henrihs Mhitarjans no izlases aizgāja jau šajā pavasarī, un, līdzīgi kā Modriča gadījumā, beigt karjeru izlasē varētu arī 33 gadus vecā Velsas zvaigzne Gerets Beils.

Bijušais Zagrebas "Dinamo" un Londonas "Tottenham" pussargs kopš 2012. gada spēlē "Real Madrid" un piecreiz ieguvis Čempionu līgas kausu. 2018. gadā Čempionu līgas uzvarētājs un pasaules vicečempions Modričs tika atzīts par planētas labāko spēlētāju gan FIFA, gan France Football versijā - pēc 2007. gada, kad Ballon d'Or ieguva Kakā, līdz Modričam šo balvu saņēma tikai Lionels Mesi un Krištianu Ronaldu.

Izmantotie resursi:
https://www.fifa.com/fifaplus/en/wa...

  +3 [+] [-]

, 2022-10-25 17:01, pirms gada
Zel, gribejas tada kalibra futbolistu ka Modricu redzet spelejam Latvija

  -3 [+] [-]

, 2022-10-25 17:37, pirms gada
Bijušais Zagrebas "Dinamo" un Londonas "Tottenham" pussargs kopš 2012. gada spēlē "Real Madrid" un piecreiz ieguvis Čempionu līgas kausu.

Labrīt, Beils vairs nespēlē RM!

  +3 [+] [-]

, 2022-10-25 17:39, pirms gada
ruudzs rakstīja: Bijušais Zagrebas "Dinamo" un Londonas "Tottenham" pussargs kopš 2012. gada spēlē "Real Madrid" un piecreiz ieguvis Čempionu līgas kausu.

Labrīt, Beils vairs nespēlē RM!
Arī Zagrebas "Dinamo" Beils vairs nespēlē.

  -4 [+] [-]

, 2022-10-25 18:36, pirms gada
Agri, par Dinamo - tas tā kā būtu skaidri un gaiši uzrakstīts. Pārlasi, lūdzu, daļu par RM - kopš 2012.gada SPĒLĒ Real Madrid. Viņš NESPĒLĒ Real Madrid, viņš pat nav to “īpašums” vairs.

  +3 [+] [-]

, 2022-10-25 18:57, pirms gada
ruudzs rakstīja: Agri, par Dinamo - tas tā kā būtu skaidri un gaiši uzrakstīts. Pārlasi, lūdzu, daļu par RM - kopš 2012.gada SPĒLĒ Real Madrid. Viņš NESPĒLĒ Real Madrid, viņš pat nav to “īpašums” vairs.
Ja teikumā ir pieminēts Zagrebas "Dinamo" un raksts ir par Modriču, par kuru spēlētāju tas varētu būt teikts?

  +2 [+] [-]

, 2022-10-25 19:22, pirms gada
ruudzs rakstīja: Agri, par Dinamo - tas tā kā būtu skaidri un gaiši uzrakstīts. Pārlasi, lūdzu, daļu par RM - kopš 2012.gada SPĒLĒ Real Madrid. Viņš NESPĒLĒ Real Madrid, viņš pat nav to “īpašums” vairs.
Tā vispār ir jauna rindkopa un ar Beilu nekāda sakara, kā Tev ar latviešu valodu? Turklāt Beils nav ne pussargs, ne kādreiz Zagrebā būtu spēlējis...

     [+] [-]

, 2022-10-26 08:23, pirms gada
Agris Suveizda rakstīja: Ja teikumā ir pieminēts Zagrebas "Dinamo" un raksts ir par Modriču, par kuru spēlētāju tas varētu būt teikts?
Jā, mana laža. Piedošanu.