Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Ekvadora neiekļaus sastāvā Kastiljo, kura pilsonības lieta apdraudēja izlases dalību finālturnīrā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Ekvadora neiekļaus sastāvā Kastiljo, kura pilsonības lieta apdraudēja izlases dalību finālturnīrā
Bairons Kastiljo. Foto: Picture Alliance/Scanpix

LETA--DPA. Ekvadoras futbola izlase neiekļaus sastāvā aizsargu Baironu Kastiljo, kura pilsonības lieta apdraudēja valstsvienības dalību šī gada Pasaules kausa finālturnīrā.

Jau ziņots, ka Ekvadora tika pielaista 2022.gada Pasaules kausa finālturnīram, bet zaudēs trīs punktus nākamo meistarsacīkšu kvalifikācijas ciklā. Strīds bija par to, ka Pasaules kausa kvalifikācijas cikla astoņos mačos piedalījās Kastiljo, kura nacionālo piederību centās apstrīdēt Čīle un Peru, ar mērķi vienai no tām aizvietot Ekvadoru Pasaules kausa finālturnīrā.

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS), balstoties uz Starptautiskās Futbola federācijas (FIFA) noteikumiem, secināja, ka Kastiljo drīkstēja pārstāvēt Ekvadoru kvalifikācijā un varēs piedalīties arī finālturnīrā.

Tomēr Ekvadoras Futbola federācija (FEF) liegusi iekļaut futbolistu sastāvā, lai izvairītos no iespējamajām sankcijām. 24 gadus vecais Kastiljo šajā sezonā "Leon" kluba sastāvā 17 Meksikas čempionāta spēlēs guvis vienus vārtus un atdevis divas rezultatīvas piespēles.

Ekvadoras izlases rindās viņš laukumā devies 13 spēlēs.

CAS arī akceptēja argumentu, ka Kastiljo ir dzimis Kolumbijā un, lai iegūtu Ekvadoras pasi, tika sniegta nepareiza informācija par futbolista dzimšanas vietu un datumu. CAS savā lēmumā atzīmē, ka FEF paļāvusies uz Ekvadoras varasiestāžu izdotajiem dokumentiem, taču pārkāpusi noteikumus, jo spēlētājs izmantoja pasi ar nepareiziem datiem.

FEF piemērots 100 000 Šveices franku liels naudas sods, taču tā būs tikai neliela daļa no deviņu miljonu ASV dolāru prēmijas, ko ekvadorieši saņems par spēlēšanu finālturnīrā. Tāpat Ekvadorai tiks atņemti punkti 2026.gada Pasaules kausa kvalifikācijā, kur startēs 48 izlases, no Dienvidamerikas uzreiz kvotas iegūstot sešām valstsvienībām, tādējādi arī šis sods, iespējams, neatstās lielu ietekmi.

2022.gada Pasaules kausa kvalifikācijā Ekvadora Dienvidamerikas zonā ieņēma ceturto vietu, kas deva ceļazīmi uz finālturnīru. Tajā Ekvadora A apakšgrupā spēkosies ar Kataru, Nīderlandi un Senegālu.

Izmantotie resursi:
LETA

Noderīgas saites:

PK 2022 jaunumi
Kalendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
"William Hill" prognožu spēle