Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Turku vārtsargs: "Atspēlēšanās un uzvara Latvijā var kļūt par lūzuma punktu"

Agris Suveizda

Turku vārtsargs: "Atspēlēšanās un uzvara Latvijā var kļūt par lūzuma punktu"
Ūrdžans Čakirs. Foto: AFP/Scanpix

Preses konferencē pēc Turcijas laimīgās uzvaras Latvijā (2:1) piedalījās arī Turcijas valstsvienības un "Trabzonspor" pamatvārtsargs Ūrdžans Čakirs.

- Euro 2020" finālturnīra laikā un pēc tā izlasē bija problēmas, bet tagad notiek pārbūves process. Kā tas rit?
- Mums ļoti vajadzēja šo uzvaru, jo apkārt netrūka negatīvisma. Atspēlēšanos un uzvaru varu saukt par lūzuma punktu, un šī uzvara pēc psiholoģiskām grūtībām mums ir īpaši svarīga. Pārdzīvojām grūtu periodu, un tagad pēc šādas uzvaras ir lieliska sajūta. Negribu pārāk kavēties pagātnē, un galvenais bija iegūt trīs punktus. Esam par to ļoti priecīgi. Novembrī mums priekšā būs vēl divas spēles un arī tajās gribam sasniegt labus rezultātus.

- Kas tika sacīts ģērbtuvē pēc uzvaras? Un kā juties tajā nervozajā brīdī, kad tiesneši lēma par Jilmaza pendeli?
- Varu teikt, ka ģērbtuvē visi bija priecīgi. Nervozēja visa turku nācija, bet mēs cīnījāmies līdz pat beigām un attaisnojām uz mums liktās cerības no visas valsts puses. Runājot par pārkāpumu pret Buraku, redzēju, kā viņš saņem bumbu, un no sava soda laukuma pēc viņa kritiena biju pārliecināts, ka tā ir pendele. Protams, tas brīdis, kad tiesnesis gāja pie monitora skatīties epizodi, man vilkās ļoti, ļoti ilgi.

- Pirmkārt, pakomentē, lūdzu, ielaistos vārtus. Otrkārt, vai gaidīji tik smagu spēli un uzskati, ka bijāt pelnījuši uzvaru?
- Latvija vārtu guvumā izpildīja ļoti labu piespēli aiz aizsardzības līnijas, un pēc centrējuma soda laukumā mēs paši iesitām savos vārtos. Varu teikt, ka tas bija labs vārtu guvums no Latvijas puses un veiksmes trūkums mums. Kas attiecas par pelnītu vai nepelnītu uzvaru, varu tikai teikt, ka cīnījāmies līdz pat pēdējai sekundei un esam ļoti priecīgi, ka atspēlējāmies un ar pendeli izrāvām uzvaru. Turklāt mums bija vēl citas vārtu gūšanas iespējas – piemēram, vārtsargs glāba pēc Džengiza Indera sitiena. Tā ka varbūt varējām uzvarēt vēl agrāk.