Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Demirals par Turcijas sēriju pret Latviju: "Varu to skaidrot tikai ar veiksmes trūkumu"

Agris Suveizda

Demirals par Turcijas sēriju pret Latviju: "Varu to skaidrot tikai ar veiksmes trūkumu"
Merihs Demirals pret Norvēģiju. Foto: AFP/Scanpix

Turcijas futbola izlase piektdien mājās izlaida vadību pret tiešo konkurenti Norvēģiju (1:1) un trīs kārtas līdz beigām no otrās vietas joprojām atpaliek par diviem punktiem. Dienu pirms spēles Rīgā preses konferencē piedalījās Turcijas valstsvienības jaunais galvenais treneris Štefans Kuncs, kurš septembrī "Daugavas" stadionā vadīja Vācijas U21 izlasi, un Bergamo "Atalanta" centra aizsargs Merihs Demirals.

Kuncs: "Rezultāts pret Nīderlandi brīdina, cik laba ir Latvija"

- Pirmkārt, diskvalifikāciju izcietušais Sejindži ies pamatsastāvā savainotā Aziza vietā? Otrkārt, Latvija iepriekš ir spēlējusi ar diviem uzbrucējiem. Vai arī mēs grasāmies spēlēt ar diviem?
- Tas nav saistīts ar to, ka negribu izpaust informāciju, taču vēl daudz kas var notikt. Diskvalifikāciju ir izcietis arī Ozans Kabaks, tāpat kā Sejindži. Par to, kurš sāks spēli un ar kādu sistēmu, ieskaitot uzbrucēju skaitu, spēlēsim, komandu informēšu no rīta.

- Priekšā ir trīs svarīgas spēles. Uzdevums šajos mačos būs dabūt rezultātu vai arī ieviest tādu formāciju un mentalitāti, kādu vēlaties?
- Šīs abas lietas ir savā starpā saistītas – ja spēsim progresēt vienā, tad arī rezultāti uzlabosies. Šobrīd uzsvars varbūt ir vairāk uz rezultātu.

- Turcija rītvakar aizvadīs 600. spēli, un ceram, ka tas būs jauns sākums. Pret Norvēģiju redzējām, ka komanda pārāk bieži atdeva bumbu pretiniekiem [Turcijas bumbas kontrole bija 52% - A.S.]. Vai rīt Turcijai būs lielāka bumbas kontrole?
- Tas nebija plāns tik drīz atdot bumbu pretiniekiem pēc tās atgūšanas, taču redzēju arī labu uzbrukumu sākumfāzi. Bija daudz situāciju, kurās redzēju, ka komanda centās realizēt plānu. Nometni sākām svētdien, bet pirmo mazo treniņu aizvadījām tikai otrdien, jo spēlētājiem bija klubu spēles svētdienas vakarā. Pēc tam trenējāmies trešdien, bet pēdējo treniņu pirms Norvēģijas spēles aizvadījām ceturtdien. Kopā bijām būtībā trijos treniņos, tagad būs tikai ceturtais. Stratēģijas uzlabošana un ieviešana prasīs laiku. Zinu, ka dažiem pacietības lūgšana ir sliktākais, ko var darīt, bet tāda ir futbola realitāte – mums vajag laiku, lai saspēlētos.

- Mums ir diezgan slikta vārtu starpība, bet pret Norvēģiju pie rezultāta 1:0 komanda vairāk centās sargāt vadību, nevis iet pēc otrajiem vārtiem? Turcijas nācija ir pazīstama ar pacietības trūkumu – mums vajag uzvaras un ar lielu vārtu starpību.
- Zinu, ka mums vajag uzvaras, bet visu nav iespējams mainīt vienā dienā. Rīt mūsu mērķis ir sasniegt labu rezultātu, kas saglabās cerības uz otro vietu grupā. Ja pirms spēles es runātu par uzvaru ar lielu starpību, tā būtu necieņas izrādīšana, jo parādītu, ka Latviju vērtēju par zemu. Tā nav! Mūsu mērķis ir uzvara.

- Kā jūs raksturotu Latvijas spēles stilu un stiprās, vājās puses?
- Tas ir mana kolēģa Latvijas izlasē darbs. Koncentrējamies uz sevi – uz mūsu spēles plānu, uz mūsu spēles stilu, īpaši vēlamies būt efektīvi. Protams, analizējām Latviju, un īpaši rezultāts pret Nīderlandi jau ir pietiekams brīdinājums tam, cik laba tā ir. Tomēr pilnībā koncentrējos uz savu komandu.

Demirals: "Joprojām ticu, ka varam kvalificēties Pasaules kausam"

- "Euro 2020" atlasē komanda lieliski spēlēja aizsardzībā, bet Pasaules kausa kvalifikācijā esat ielaiduši daudz vārtu. Tas ir saistīts ar spēlētāju individuālo sniegumu, vai arī tā ir komandas kopējā problēma?
- Komandas sniegums ir lēkājis augšā un lejā, bet nevēlamies pārāk kavēties pagātnē. Gribam skatīties uz priekšu un dzīvot nākotnē, kurā mūsu sniegums varētu mainīties. Cenšamies, cik varam, gan individuālā, gan arī komandas kopējā snieguma ziņā un vēlamies atgriezties labajās dienās – gribam, lai Turcijas karogs plīvotu augstu.

- Kāda ir atmosfēra komandā?
- Esam vīlušies, kad nesasniedzam rezultātu, taču atmosfēra komandā ir ļoti laba – spēlētāji cenšas cits citam palīdzēt un spēlēt cits cita dēļ. Par mūsu nodomiem nevajadzētu būt nekādu šaubu, un turpmākajās trijās spēlēs vēlamies parādīt labu sniegumu. Un ceram spēlēt Pasaules kausa finālturnīrā.

- Pēc virknes sliktu rezultātu aiziet nācās galvenajam trenerim Šenolam Ginešam. Vai arī spēlētāji uzņemas atbildību par pašreizējo situāciju un mazajām izredzēm kvalificēties Pasaules kausam?
- Protams, visi spēlētāji uzņemas atbildību. Kas attiecas uz mūsu taktiku, tas ir jaunā trenera pārziņā. Viņš ir tikko ieradies, un jāņem vērā, ka viņš nevar uzreiz ienest svaigumu un pilnīgi jaunu taktiku. Iepriekšējo piecu mēnešu laikā mums ir bijis slikts posms, bet tagad kopā ar mums ir arī [ilggadējais izlases spēlētājs] Hamits Altintops, kurš veic individuālas pārrunas un pavada daudz laika kopā ar mums. Viņa klātbūtne ir patīkama. Uzskatu, ka dienu pēc dienas kļūsim labāki, un joprojām ļoti ticu, ka varam tikt uz finālturnīru.

- Turcija jau sešās spēlēs pēc kārtas nav uzvarējusi Latviju. Vai tam ir loģisks izskaidrojums, vai uzskati to tikai par sakritību?
- Uzskatu, ka tas ir veiksmes trūkuma dēļ. Varu to izskaidrot tikai ar veiksmes faktoru. Nevēlos gan pārāk daudz kavēties pagātnē – kas noticis, tas noticis. Tagad gribam trīs punktus un parādīt labāko sniegumu.

Biļetes uz spēli LATVIJA - TURCIJA pērc ŠEIT!

  +1 [+] [-]

, 2021-10-10 20:52, pirms 3 gadiem
Tas,ka turkiem vācietis tagad par treneri,nedaudz samazina mūsu izredzes tikt pie punktiem.

     [+] [-]

, 2021-10-10 21:19, pirms 3 gadiem
Sērija rīt turpināsies, dienvideiropasāzijas izlasei jubilejas spēle bez punktiem!

     [+] [-]

, 2021-10-11 05:38, pirms 3 gadiem
Sērija šodien tiks pārtraukta...

  -1 [+] [-]

, 2021-10-11 10:27, pirms 3 gadiem
būs 2:2

     [+] [-]

, 2021-10-11 11:30, pirms 3 gadiem
alguns rakstīja: Tas,ka turkiem vācietis tagad par treneri,nedaudz samazina mūsu izredzes tikt pie punktiem.
Es domāju, ka tieši paaugstina. Vāciešu komandas spēlē disciplinēti, bet lai turkus piespiestu tā spēlēt, vajag laiku. Ničs mums būtu lielisks rezultāts. Lai izdodas!

     [+] [-]

, 2021-10-11 14:26, pirms 3 gadiem
RavisZee rakstīja: būs 2:2
Domā tik daudz spējam iesist ?

  +1 [+] [-]

, 2021-10-11 15:22, pirms 3 gadiem
Paši savas veiksmes kalēji. Kopš 2002. gada Pasaules kausa panākumiem turki laikam tikai 2 vai 3 reizes ir kvalificējušies lielajiem turnīriem. Klasiska vidusmēra komanda. Uz dienvidnieku emocijām var kaut kad izšaut (kā pirmajā spēlē pret Holandi), bet pārsvarā tās emocijas (un nepamatota iedomība) nodara ļaunumu. Latvija iesita viņiem 3 golus, oranžie 6 .. norvēģus un melnkalniešus arī nespēja uzveikt.
Prognoze šim vakaram - turki neklausīs jauno treneri, visiem spēkiem metīsies uz priekšu zabivaķ .. mēs pretuzbrukumā panāsim 1:0, turki galīgi satrakosies, dabūs kādu sarkano un beigās Latvija uzvarēs 3:1

  +1 [+] [-]

, 2021-10-11 18:15, pirms 3 gadiem
"Veiksmes trūkums" 6 reizes pēc kārtas?! Vairāk izskatās, ka vajag nolaisties no mākoņiem.

     [+] [-]

, 2021-10-11 22:45, pirms 3 gadiem
97 gadus Turcijai, viņaprāt nav veicies...97gadus Turcija futbolā nav uzvarējusi Latviju!!!
var jau būt ieomīga domāšana,bet nu...