Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Sportacentrs.com prognozes: kura Futbolbumba sajuta Vācijas izgāšanos?

Andris Liepa
Andris Liepa

Sportacentrs.com prognozes: kura Futbolbumba sajuta Vācijas izgāšanos?
Manuels Noiers. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

Pasaules kausā futbolā Katarā jau pilnā sparā risinās astotdaļfināla spēles, taču aizvadītais grupu turnīrs vēl ne tuvu nav aizmirsts. Atskatoties uz pirms čempionāta sākuma publicēto ieskatu portāla Sportacentrs.com redakcijas prognozēs, ir tikai godīgi arī apkopot pirmos rezultātus, proti, cik precīzi Sportacentrs.com autoriem, žurnālistiem un vadībai izdevās tikt galā ar pārsteigumiem pilno grupu turnīru.

Pirms Pasaules kausa sākuma publicētajā materiālā ar savām prognozēm piedalījās 19 portāla Sportacentrs.com pārstāvji, ieskaitot mūsu vadošos futbola žurnālistus. Papildus precīzam grupu turnīra izkārtojumam bija jānosaka arī četru labāko vietu ieguvējas, turnīra rezultatīvākais spēlētājs un vērtīgākais spēlētājs. Šīs trīs lietas vēl ir jānoskaidro turnīra gaitā, attiecīgi pašlaik sasummēti tikai starprezultāti konkrēti par grupu turnīru.

No grupu turnīra neizkļuva trīs nosacītās favorītes – Beļģijai tika prognozēta pirmā vieta F grupā, Vācijai bija paredzēta droša vieta labāko divniekā E grupā, kamēr no Urugvajas tika sagaidīta izkļūšana no D grupas. Ja prognozēs tiktu vērtēta tikai favorītu izgāšanās, tad neapšaubāms uzvarētājs būtu portāla Sportacentrs.com autors Kārlis Justovičs, kurš visām šīm trim izlasēm savās prognozēs bija ierādījis precīzi trešo vietu.

No Futbolbumbām viņam līdzi turēja Arkādijs Birjuks, mūsu pārstāvis Katarā, kurš jau pirms turnīra sākuma galdā lika savu piesardzību Vācijas izlases sakarā, tiesa, Japānu priekšā Spānijai nebija licis arī viņš. Arkādiju gan prognozēs iegāza cita lieta – tā arī neviena no astoņām grupām nebija sastādīta pilnīgi pareizi.

Šeit jāpaskaidro starprezultātu aprēķināšanas princips – par katras izlases precīzi noteikto vietu tika trīs punkti, par gandrīz precīzu vietu (viena uz augšu vai viena uz leju) viens punkts, bet par lielu kļūdu (prognozētā pirmā vieta palika pēdējā un otrādi) tika saņemti divi mīnus punkti. Attiecīgi maksimālais punktu skaits šeit bija 96 (par katru grupu 12), bet minimālais bija -2. Šo punktu sistēmu prognozēm bija ieteicis portāla Sportacentrs.com žurnālists Rolands Eliņš, un pēc viņa sistēmas punktu saskaitīšanas – kāds pārsteigums – tieši viņam arī sanāca visvairāk punktu par grupu turnīru (63), kamēr Justovičam arī ar visu trīs lielo izgāšanos precīzu noprognozēšanu sanāca 62 punkti.

Futbolbumbas kopvērtējumā meklējamas saraksta otrajā pusē ar apmēram 50 punktiem (starp citu, tieši aiz portāla redaktora Jāņa Celmiņa), kamēr futbola žurnālists Agris Suveizda pēc izcilā sākuma (pilnīgi precīzas A un B grupas) ar 55 punktiem ir tieši pa vidu. Viņš, protams, pēc pirmo divu grupu izspēles ieteica publicēt starprezultātus jau tobrīd, taču nez kādēļ šis priekšlikums atsaucību neguva.

Par atlikušajiem trīs jautājumiem – "Top4" vietas, MVP un labākais vārtu guvējs – kopumā var iespējams iegūt 35 punktus, attiecīgi Futbolbumbām vēl ir cerības visu vērst uz labu. Mazākas izredzes gan ir vairākkārtējam Latvijas gada futbola žurnālistam Edmundam Novickim, kurš gan kā turnīra MVP, gan kā rezultatīvāko spēlētāju bija nosaucis Karimu Benzemā, Francijas izlases uzbrucēju, kurš tieši pirms turnīra guva traumu. Tā gan bija problēma vairākiem, jo Benzemā kā turnīra MVP tika izvirzīts četras reizes, bet uz rezultatīvākā spēlētāja godu – trīs reizes. Edmunds gan pats šeit samierinājās ar likteni un piekrita, ka neparedzēta trauma arī ir daļa no prognozes.

Daudzas balsis abās nominācijās bija saņēmis arī Brazīlijas līderis Neimārs, kuram trauma lika izlaist gandrīz visu grupu turnīru un vārtus viņš vēl nav guvis. Neimāram individuālās atzinības šajā turnīrā tagad būs daudz mazāk cerību iegūt, taču, ja Brazīlija aizspēlējas līdz finālam, tad varbūt šādu iespēju vēl pilnībā nevar izslēgt.

Rezultatīvāko spēlētāju saraksta sakarā jāatzīmē, ka vairākas balsis saņēma arī Harijs Keins, taču viņš pagaidām guvis tikai vienus vārtus. Cits balsotāju favorīts Lionels Mesi savukārt guvis trīs vārtus un dala otro līdz septīto vietu labāko vārtu guvēju vidū, kamēr krietni citiem priekšā izrāvies Kilians Mbapē ar pieciem vārtu guvumiem.

Sportacentrs.com redakcijas prognožu starprezultāti

V.Vārds UzvārdsPunktiV.Vārds UzvārdsPunkti
1 .Rolands Eliņš6311 .Ulvis Brože52
2 .Kārlis Justovičs6212 .Jānis Celmiņš52
3 .Toms Mālmeisters5913 .Edmunds Novickis51
4 .Pēteris Neimanis5914 .Arkādijs Birjuks50
5 .Pauls Mots5815 .Kristiāns Dilāns49
6 .Kristaps Zālītis5816 .Krišjānis Pundurs49
7 .Kristaps Pildiņš5717 .Emīls Ozerinskis45
8 .Gatis Liepiņš5618 .Mārcis Martini44
9 .Agris Suveizda5519 .Reinis Aumeisters36
10 .Jānis Cīrulis53

     [+] [-]

, 2022-12-06 01:12, pirms gada
perdeļi! mācība, par to ka neiena Kataras kultūru!