Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Keirušs pamet Irānas izlases trenera amatu

Andrejs Siliņš

Keirušs pamet Irānas izlases trenera amatu
Karlušs Keirušs
Foto: AFP/Scanpix

Portugāļu speciālists Karlušs Keirušs pēc Irānas izstāšanās no Pasaules kausa izcīņas jau pēc grupu turnīra nolēmis pamest komandas galvenā trenera darbu. Bosnijas un Hercegovinas galvenais treneris Safets Sušičs centās meklēt pozitīvo, no turnīra aizejot ar uzvaru.

"Mēs dominējām šajā spēlē un pelnīti izcīnījām uzvaru," pēc panākuma pēdējā spēlē 2014. gada Pasaules kausa izcīņā pozitīvi noskaņots bija Bosnijas un Hercegovinas galvenais treneris Safets Sušičs. "Biju nedaudz pārsteigts par to, kā Irāna šodien spēlēja. Viņi var uzbrukt ļoti labi un gaidīju, ka viņi spēlēs drosmīgāk un riskantāk. Dažbrīd šķita, ka viņi būtu apmierināti arī ar neizšķirtu."

"Neesmu augstprātīgs, tā sakot, bet, ja mēs nospēlētu nedaudz labāk un mums būtu nedaudz vairāk veiksmes, domāju, varējām kvalificēties astotdaļfinālam," turpināja treneris Sušičs. "Lai gan zināju, ka Irāna vēlējās tikt ārā no grupas, šīs uzvaras izcīnīšana mums bija svarīga. Tagad varam doties mājup ar paceltām galvām. Gribējām atstāt labu iespaidu, bet līdz galam apmierināti nesam, jo uzskatām, ka varējām paveikt vairāk."

Tikmēr portugāļu speciālists Karlušs Keirušs paziņojis, ka neturpinās darbu ar Irānas izlasi: "Pēdējo 11 mēnešu laikā nesaņēmu nevienu konkrētu piedāvājumu darba turpināšanai. Jūtos lepns un tas ir liels gods strādāt ar Irānas izlasi. Vienmēr atcerēšos šo valsti un spēlētājus. Mīlu šo komandu, bet laulība nestrādā, ja tikai viena puse vēlas palikt precēta un diemžēl ne jau cilvēki "Facebook" ir tie, kas pieņem lēmumu."

"Vēlos pateikties ikvienam, kas mani atbalstīja un deva iespēju strādāt ar Irānu," sacīja 61 gadu vecais bijušais Madrides "Real" un Portugāles izlases treneris Keirušs, kurš ar Irānas izlasi strādāja no 2011. gada. 41 spēlē pie Irānas stūres Keirušs aizeda komandu līdz 20 uzvarām un 14 neizšķirtiem.