Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Bosnija atvadās ar uzvaru, mājās brauc arī Irāna

Gundars Zaburdajevs
Gundars Zaburdajevs

Bosnija atvadās ar uzvaru, mājās brauc arī Irāna
Bosnieši pēc Edina Džeko vārtu guvuma
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar Pasaules kausa F grupas mačā Bosnija un Hercegova ar 3:1 pieveica Irānas izlasi, tādējādi neļaujot irāņiem cerēt uz izkļūšanu no grupas - lai saglabātu cerības, Irānai bija obligāti jāuzvar. Bosnijai pa vieniem vārtiem guva Edins Džeko, Miralems Pjaničs un Avdija Vršajevičs.

Pirms spēles
Bosnija un Hercegovina pēc zaudējumiem pirmajos divos grupu turnīra mačos bija zaudējusi izredzes uz 1/8 finālu, līdz ar to bosniešiem šīs bija atvadas no Pasaules kausa. Pamatsastāvā bija piecas izmaiņas, taču kopumā varēja redzēt, ka Bosnija bija apņēmības pilna nebraukt mājās tukšā – Edins Džeko gāja laukumā, turklāt šoreiz pamatsastāvā bija arī Vedads Ibiševičs.

Toties Irānai vēl bija cerības ieņemt otro vietu grupā – bija jāuzvar pašiem, kā arī jācer, ka Nigērija zaudēs Argentīnai ar pietiekami lielu starpību, lai irāniešu vārtu starpība kļūtu labāka. Nevarēja teikt, ka tās ir veltas cerības, jo Nigērijai pirms šī mača tā bija +1, bet Irānai -1.

Džeko beidzot iesit, Irānas sniegums tālu no vēlamā
Bosnieši varēja izvirzīties vadībā jau ceturtajā minūtē, kad Džeko saņēma bumbu soda laukumā un pēc pagrieziena izdarīja sitienu, taču Hagigi spēja bumbu skart un pārvirzīt pāri vārtiem. Nedaudz vēlāk uzbrucējam bija vēl viena laba iespēja, bet Irāna pārsvarā centās uzbrukt, izmantojot centrējumus, kuri īpašas briesmas nenesa – gandrīz vienmēr bumba nonāca bosniešu vārtsarga Begoviča rokās. Puslaika vidū Džeko beidzot izdevās gūt savus pirmos vārtus Pasaules kausā – futbolists atklāja rezultātu ar patālu un ļoti precīzu sitienu, pēc kura bumba atrada ceļu vārtos, vispirms nedaudz skārusi stabu.

Uzreiz pēc tam Irāna gandrīz izlīdzināja, taču bumba pēc Masuda sitiena trāpīja pa pārliktni, atsitās pret zemi un atlēca atpakaļ laukumā. Nebija vajadzīga vārtu fiksēšanas tehnoloģija, lai arī parastajā atkārtojumā redzētu, ka bumba ne tuvu nebija pāri līnijai. Atlikušajā puslaikā vienu iespēju izniekoja Ibiševičs, un kopumā Bosnija izskatījās pārliecinošāk, kas uzvaru alkstošajiem irāņiem neko labu neliecināja.

Bosnija noslēdz ar uzvaru un aizsūta mājās arī Irānu
Irāna otro puslaiku sāka apņēmīgāk un izveidoja pāris labus uzbrukumus, gan bez patiešām reālām vārtu gūšanas iespējām. Bosnija gan joprojām spēlēja pārliecinoši un 59. minūtē dubultoja pārsvaru – pretuzbrukumā pēc Sušiča piespēles 2:0 panāca Pjaničs, izraujoties pret vārtiem un noslēdzot uzbrukumu ar precīzu sitienu vārtu apakšējā stūrī. Irāniešu situācija kļuva vēl smagāka.

Ņemot vērā, ka Nigērija tobrīd un arī beigās zaudēja Argentīnai, Irānai vēl bija iespēja visu izšķirt pašai, taču bija jāuzvar. Pamazām palielinot apgriezienus, 82. minūtē irāņi izspēlēja līdz brīvam sitienam vārtu priekšā, un Reza iespēju neizniekoja, samazinot starpību. Tiesa, vājais cerību stariņš tika pazudināts jau pēc minūtes – pretuzbrukumā Vršajevičs trieca bumbu vārtu stūrī, panākot 3:1 bosniešu labā. Šādi mačs arī noslēdzās. Abām komandām turnīrs beidzies.

StatistikaBihIrn
Bumbas kontrole62%38%
Sitieni (rāmī)13 (8)7 (5)
Stūra sitieni65
Pārkāpumi2017
Aizmugures18

Bosnija un Hercegovina – Irāna 3:1 (1:0)

Vārti: Džeko 23'; Pjaničs 59'; Vršajevičs 83' – Reza 82'
Brīdinājumi: Bešičs – Ansarifards
Bosnija un Hercegovina: Begovičs, Šunjičs, Vršajevičs, Kolašinacs, Spahičs, Besičs, Hadžičs (Vranješs 61'), Sušičs (Salihovičs 79'), Pjaničs, Ibiševičs, Džeko (Višča 84')
Irāna: Hagigi, Hadžsafi (Džahanbahšs 63'), Dž. Hoseini, Amirs Hoseins, Nekounams, Masuds (Heidari 46'), Andraniks, Montazeri, Reza, Dežaga (Ansarifards 68'), Mehrdads
Galvenais tiesnesis: Karloss Karvaljo (Spānija)

F grupa

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Argentīna33006:39
2.Nigērija31113:34
3.Bosnija un Hercegovina31024:43
4.Irāna30121:41

F grupas spēļu kalendārs

DatumsPilsētaSpēleLaiks (LV)
16.06.MarakanaArgentīna – Bosnija un Hercegovina2:1
16.06.KuritibaIrāna – Nigērija0:0
21.06.Belu OrizontiArgentīna – Irāna1:0
22.06.KujabaNigērija – Bosnija un Hercegovina1:0
25.06.SalvadoraBosnija un Hercegovina – Irāna3:1
25.06.PortualegriNigērija – Argentīna2:3
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2014-06-25 20:55, pirms 10 gadiem
nebūtu kretīn vārtus nozadis BIH paliktu un spēlētu pret FRA...

  +3 [+] [-]

, 2014-06-25 21:01, pirms 10 gadiem
Žēl, ka nozaga Bosnijai golu pret Nigēriju. Viņi tagad tiktu tālāk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-06-25 21:21, pirms 10 gadiem
Angelitos#22 rakstīja: vakar arī pret CIV iedeva netaisnīgu pendeli,, arī būtu tikuši tālāk
Pendele bija vairāk kā pelnīta
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja