Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Brazīlieši vēlas no FIFA piedzīt 1,5 miljonus par nepareizu sēdvietu ierādīšanu

Rolands Eliņš

Brazīlieši vēlas no FIFA piedzīt 1,5 miljonus par nepareizu sēdvietu ierādīšanu
"Pernambuco" stadions Brazīlijā uzņems piecas PK2014 spēles
Foto:AP/Scanpix

Brazīlijas tiesībsargājošās iestādes vēlas piedzīt no Starptautiskās futbola federācijas teju 1,5 miljonus eiro par to, ka vairākiem līdzjutējiem Konfederāciju kausā netika nodrošināti solītie pakalpojumi, proti, ierādītas pavisam citas vietas nekā tie bija pasūtījuši.

Brazīlijas Pernambuko štata tiesas pārstāvji apgalvo, ka Konfederāciju kausa organizētāji nav pildījuši savas saistības pret līdzjutējiem, kuri iegādājušies biļetes uz šī kausa mačiem. Lielākoties pretenzijas veltītas sēdvietu izkārtojumam, kurš atšķīries no piedāvātā.

Vairāki futbola līdzjutēji bija iesnieguši sūdzības, ka viņu sēdvietas stadionā ir daudz sliktākas nekā bija piedāvāts biļešu pārdošanas laikā. Neapmierināto vidū ir arī vairāki, kuri iegādājušies visdārgākās pieejamās biļetes. Apsūdzības virzītāji apgalvo, ka līdzjutēji nopirkuši biļetes, domājot, ka sēdēs pirmajās rindās, taču rezultātā viņiem ierādītas vietas tribīņu augšgalā, turklāt vairākiem stadiona konstrukciju dēļ arī bija traucēta redzamība.

Apsūdzības vērstas arī pret kompāniju „MATCH Services”, kura ir oficiālā FIFA biļešu servisa nodrošinātāja. Ja prasība tiks apmierināta, FIFA būs spiesta šķirties no 1,46 miljoniem eiro, kuri tiks ieskaitīti vietējā patērētājtiesību fondā.

Ierosinātā tiesas prāva uzsākta, lai nepieļautu līdzīgu notikumu atkārtošanos nākamā gada Pasaules kausa finālturnīrā, apgalvo prasītāji. Savukārt līdzjutēji, atbildot uz jautājumu, kādēļ vērsušies tiesā, apgalvo, ka ne FIFA, ne „MATCH Services” nav pievērsusi uzmanību viņu sūdzībām.

FIFA jau pārdevusi 1,2 miljonus biļešu uz PK2014 finālturnīru, bet kopumā tiks iztirgotas 3,3 vietas Brazīlijas stadionos. FIFA nolikumā norādīts, ka, pērkot biļetes, iespējams izvēlēties tikai tā kategoriju, nevis noteiktas sēdvietas vai pat sektorus. Tāpat arī netiek garantēts, ka līdzjutēji, kuri pirkuši biļetes kopā, arī sēdēs kopā.

Pirms mēneša FIFA un "MATCH Services" jau katra saņēma 150 tūkstošu eiro lielu naudas sodu par patērētājtiesību pārkāpumiem "Pernambuko" stadionā.

Izmantotie resursi:
Fifa sued for ticket irregularities at Confed...

  -1 [+] [-]

, 2013-12-23 16:51, pirms 11 gadiem
"PK2014 finālturnīru, bet kopumā tiks iztirgotas 3,3 vietas Brazīlijas stadionos."
Jopcik, veselas 3,3 vietas