Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Kolumbija Pasaules kausā bez Falkao, Francija - ar neveselo Riberī

Agris Suveizda

Kolumbija Pasaules kausā bez Falkao, Francija - ar neveselo Riberī
Radamels Falkao
Foto:AFP/Scanpix

Francijas futbola izlases līderis Franks Riberī, par spīti neziņai par viņa veselības stāvokli, nav svītrots no valstsvienības sastāva, savā mājaslapā paziņoja federācija. Savukārt Kolumbijas izlases sastāvā nav iekļauts janvārī smagu traumu guvušais Radamels Falkao.

"FFF šovakar plkst. 21:55 nosūtīja FIFA oficiālo sarakstu ar 23 spēlētājiem, kuri Franciju pārstāvēs Pasaules kausa izcīņā Brazīlijā, kas sāksies 12. jūnijā," teikts federācijas paziņojumā. "Kā svētdienas vakarā Nicā paziņoja Didjē Dešāns, saraksts sastāv no 23 spēlētājiem, kuri tika paziņoti 13. maijā, izņemot Stevu Mandandā (savainots kakls), kuru aizstāja Stefans Rufjē."

Aizvadītās nedēļas izskaņā Francijas medijos parādījās informācija, ka veselības problēmu dēļ varētu būt apdraudēta Riberī piedalīšanās Pasaules kausa izcīņā. Atsevišķi avoti pat ziņoja, ka Riberī pavisam noteikti nebrauks uz Brazīliju, taču šī informācija netika apstiprināta un neziņu vēl tikai palielināja Riberī ierakstīšana starp rezervistiem pret Norvēģiju (1:1). Izlases galvenais treneris Didjē Dešāns franču presei atteicās sniegt konkrētu atbildi, vai Riberī ir muguras savainojums.

31 gadu Minhenes "Bayern" pussargs Franks Riberī aizvadītajā sezonā Vācijas Bundeslīgā piedalījās 22 spēlēs, kuru laikā guva desmit vārtus un izdarīja 11 rezultatīvas piespēles. Tāpat Riberī ar 23.36% balsu ieņēma trešo vietu cīņā par 2013. gada planētas labākā spēlētāja titulu, zaudējot vien Krištianu Ronaldu (27.99%) un Lionelam Mesi (24.72%).

Francija pirmajā pārbaudes spēlē pirms Pasaules kausa izcīņas pārliecinoši sakāva Norvēģiju (4:0), izcīnot trešo uzvaru (un trešo sauso uzvaru) pēc kārtas. Savukārt otrajā mačā pret Paragvaju Antuāns Grjezmans 82. minūtē izvirzīja francūžus vadībā, tomēr priekšpēdējā minūtē dienvidamerikāņi izrāva neizšķirtu (1:1). Pēdējā pārbaudes spēle astotajā jūnijā tiks aizvadīta pret Jamaiku. Francijas izlase cer, ka Riberī šajā mačā jau būs spējīgs iziet laukumā.

Pasaules kausa izcīņā Francija spēlēs E apakšgrupā, pirmo spēli aizvadot 15. jūnijā pret Hondurasu. Atlikušajos grupu turnīra mačos Francija tiksies ar Šveici un Ekvadoru.

Ja Riberī gadījumā vēl ir cerība, tad tā ir zudusi Radamelam Falkao, kurš nav iekļauts Kolumbijas izlases sastāvā. "Monaco" uzbrucējs guva traumu janvārī Francijas kausa spēlē pret zemākas līgas komandu un sākotnēji viņam tika paredzēta Pasaules kausa izlaišana. Falkao atguvās ātrāk nekā plānots un bija jau pievienojies izlases kopējiem treniņiem, taču tomēr pieņemts smags lēmums neriskēt.

"Nevēlos teikt "labvakar", jo šī ir ļoti skumja diena," savu uzrunu presei uzsāka izlases treneris Hosē Pekermans. "Man jāpaziņo, ka Amaranto Perea, Luiss Mjurels un Radamels Falkao Pasaules kausā nespēlēs. Ārsti savu viedokli ir izteikušie skaidri un gaiši - šobrīd nav īstais laiks, lai Falkao atgrieztos laukumā."

Bijušais Madrides "Atletico" uzbrucējs Falkao apstiprināja, ka pats arī nevēlas aizņemt vietu izlasē, ja to gatavs ieņemt cits futbolists, kura veselība ir pilnīgā kārtībā. Kolumbijai nu uzbrukumā būs jāpaļaujas uz Teo Gutjeresu, Karlosu Baku un Džeksonu Martinesu. Vēl palikusi viena pārbaudes spēle pret Jordāniju, bet finālturnīrā Kolumbija cīnīsies pret Grieķiju, Japānu un Kotdivuāru. Plašāku ieskatu šajā grupā iespējams gūt šeit!

Francijas izlase

PozīcijaSpēlētājsKlubs
Vārtsargi:Igo LorissTottenham
Mikaels LandroBastia
Stefans RufjēSt.-Etienne
Aizsargi:Rafaels VarānsReal Madrid
Mamadū SakoLiverpool
Matjē DebušīNewcastle
Lorāns KoscelnijsArsenal
Luka DiņsPSG
Eliakims MangalāPorto
Bakarī SaņāArsenal
Patriss EvrāMan. United
Pussargi:Joans KabajsPSG
Pols PogbāJuventus
Blēzs MatuidīPSG
Musa SisokoNewcastle
Klemāns GrenjēLyon
Rio MavubāLille
Matjē ValbuenāMarseille
Uzbrucēji:Karims BenzemāReal Madrid
Franks RiberīBayern
Antuāns GrjezmansReal Sociedad
Olivjē ŽirūArsenal
Loiks RemīNewcastle

Kolumbijas izlase

Poz.VārdsKlubs
Vārtsargi:Davids OspinaNice
Farids MondragonsDeportivo Cali
Kamilo VargassSanta Fe
Aizsargi:Mario JepessAtalanta
Kristians SapataAC Milan
Karloss ValdessSan Lorenzo
Eders BalantaRiver Plate
Santjagu AriasEindhoven
Kamilo ZunigaNapoli
Pablo ArmeroNapoli
PussargiKarloss SančessElche
Fredijs GvarinsInter Milan
Abels AgilārsToulouse
Aldo RamiressMorelia
Huans KinteroPorto
Viktors IbabroCagliari
Džeimss RodrigessMonaco
Huans KvadradoFiorentina
Aleksandrs MedžiaNacional
UzbrucējiKarloss BakaSevilla
Adrians RamossHertha Berlin
Teofilo GutjeressRiver Plate
Džeksons MartinessPorto

Izmantotie resursi:
Equipes de France - La liste des 23 communiquée...

     [+] [-]

, 2014-06-03 00:41, pirms 10 gadiem
kaadam bija veel jautaajumi vai Ribery buus sastaavaa,ja ir kaut nieciiga iespeeja ka varees speeleet Deshamps vinju njemtu liidzi,taalaakais jau notiks uz vietas,skatiisies kaa buus pashsajuuta pirms katras speeles atseviskji
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-06-03 08:42, pirms 10 gadiem
Žēl, ka nebūs Falkao! Gan jau pēc 4 gadiem viss viņam būs "ok"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-06-03 09:22, pirms 10 gadiem
Mafiozi rakstīja: Bez FAlkao viss skaidrs ar Kolumbija izlasi
Taapat var tikt ceturtdalfinala, paskaties uz sastavu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-06-03 10:38, pirms 10 gadiem
Mafiozi rakstīja: Bez FAlkao viss skaidrs ar Kolumbija izlasi
Kas tur skaidrs? Uzrukumā ir Martiness un labu sezonu Sevilla aizvadījušais Baka.Tākā sastāvs ir labs arī bez Radamela.

     [+] [-]

, 2014-06-03 10:56, pirms 10 gadiem
Mondragons pirms 20 gadiem jau bija Kolumbijas izlases sastava PK F-turniraa. Vinjs buus parliecinosi vecakais speletajs sajaa PK.

     [+] [-]

, 2014-06-03 11:00, pirms 10 gadiem
un ja Mondragons izietu laukumaa kaadaa spelee, tad parspetu Rodze Millu un klutu par visu laiku vecako speletaju, kurs izgajis laukumaa PK F-turnira. Protams, ceribu maz, jo Ospina ir izteikts pirmais numurs komanda.

     [+] [-]

, 2014-06-03 11:04, pirms 10 gadiem
žēl, ka tā, bet atkal jāpaceļ jautājums, kāda velna pēc pret zemākas līgas komandām kausa izcīņā spēlē līderi?

     [+] [-]

, 2014-06-03 11:05, pirms 10 gadiem
Atceraties, Falcao aizgaja no Atlrtico bet vini nesaka sliktak spelet un domaju ka ta pat varetu but ar Kolumbiju.

     [+] [-]

, 2014-06-03 13:19, pirms 10 gadiem
Martiness un Baka nav neapstriidami kandidaati.
Liidzaas Falkao svariiga figuura Kolumbijas uzbrukumaa bija nevis kaads no viniem, bet Teofilo Gutjeress, kas kvalifikaacijaa bjja 2ais labaakais vaartu guveejs kolumbieshiem aiz Falkao.
Visdriizaak trenerim starp paareejiem uzbruceejiem jaatrod tas, kursh vislabaak sadarbosies ar Gutjeresu, jo nepietiek tikai uzvaardus sastaavaa salikt.

  +1 [+] [-]

, 2014-06-03 19:34, pirms 10 gadiem
Uhh, Falcao smags zaudējums Kolumbijai...