Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

PK2014 kārtējās problēmas: Brazīlijas tiesa pārtrauc Manausas stadiona būvniecību

Rolands Eliņš

PK2014 kārtējās problēmas: Brazīlijas tiesa pārtrauc Manausas stadiona būvniecību
"Amazonia" stadions Manausā
Foto:AP/Scanpix

Brazīlijas tiesa pieņēmusi lēmumu uz laiku pārtraukt Manausas stadiona būvniecību, kurš tiek celts nākamajā gadā paredzētā Pasaules kausa futbolā finālturnīra vajadzībām un tajā savu apakšgrupas spēli aizvadīs Anglijas un Itālijas izlases. Iemesls šādai rīcībai ir aizvakardienas nelaimes gadījums, kurā dzīvību zaudēja viens celtnieks.

Traģiskajā negadījumā Manausā strādnieks nokrita no teju 30 metru augstā stadiona jumta un zaudēja savu dzīvību. Pāris stundas vēlāk tiesībsargājošās instances saņēma arī ziņojumu, ka cits strādnieks miris no sirdstriekas. Viņa ģimene apgalvojot, ka viņa sirds nav izturējusi milzīgo slodzi.

Brazīlijas tiesa reaģējusi uz notiekošo un apturējusi Manausas stadiona, kur paredzēts aizvadīt arī futbola grandu Anglijas un Itālijas apakšgrupas spēli, būvniecību. Tāpat arī paredzēts, ka tur spēli aizvadīs ASV un Portugāles valstsvienības.

Atbildīgais prokurors Žorsinejs Naskimento atklājis, ka būvkompānija jau informēta par aizliegumu, un tā nevarēs atsākt stadiona celtniecību līdz brīdim, kad būs iesniegusi detalizētu ziņojumu par drošību darba vietā. „Darba apstākļi šajā stadionā ir nepieņemami bīstami dzīvībai,” apgalvo Naskimento. „Stadionu sasteigta pabeigšana laikā nedrīkst būt par iemeslu strādnieku dzīvībai.”

Arī iepriekš PK2014 stadionu būvniecību pavadījuši traģiski nelaimes gadījumi. 27. novembrī nokrita ceļamkrāns, pārtraucot divu strādnieku dzīves, tāpat arī saņemti ziņojumi, ka vairāki stadioni neiekļausies FIFA noteiktajos termiņos. Brazīlijas būvnieku arodbiedrība arvien nopietnāk sākusi apsvērt domu par iespējamo streiku.

Izmantotie resursi:
BBC News - Brazil World Cup 2014: Court halts...

     [+] [-]

, 2013-12-16 21:03, pirms 11 gadiem
beigās vispār neuzbūvēs un čempis notiks Vemblijā

  +2 [+] [-]

, 2013-12-16 23:51, pirms 11 gadiem
Futbols Brazīlijā būs vienmēr, bet arīdzan nabadzība ies roku rokā ar to. Diemžēl...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja