Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Brazīlijas treneri Skolari Portugālē apsūdz nodokļu nemaksāšanā

Rolands Eliņš

Brazīlijas treneri Skolari Portugālē apsūdz nodokļu nemaksāšanā
Luiss Felipe Skolari
Foto:AP/Scanpix

Pašreizējo Brazīlijas futbola izlases treneri Luisu Felipi Skolari Portugāles varas iestādes apsūdz nodokļu nemaksāšanā un gatavojas uzsākt krimināllietu.

Portugāles tiesībsargājošās instances ir apstiprinājušas, ka pret Skolari uzsākta krimināllieta, tiesa, sīkākas detaļas izpaust mediju pārstāvjiem atsacījās. Skolari bija Portugāles izlases treneris no 2003. līdz 2008. gadam, un tiek uzskatīts Skolari nokļuvis problēmās tieši šī laika perioda dēļ.

Skolari publiskā paziņojumā noliedzis savu vainu, apgalvojot, ka "vienmēr ir deklarējis savus ienākumus, lai arī kurā valstī būtu strādājis". Skolari ir pilnībā pārliecināts par deklarācijās norādīto datu pareizību: "Ja kaut kas nav kārtībā ar nodokļiem, tad tā nav mana vaina."

Pēc mazāk nekā mēneša Skolari vadīs Brazīlijas izlasi Pasaules kausa finālturnīrā, cenšoties atkārtot savu 2002. gada panākumu, kad Dienvidkorejā Brazīlija ieguva Pasaules kausu.

Portugāļu un nīderlandiešu mediji norāda, ka apsūdzība ir par 7,4 miljoniem eiro, kurus Skolari saņēma algā kā Portugāles izlases treneris. Nīderlandes izdevums "Het Financieele Dagblad" publicējis dokumentu, kurš pierāda, ka Skolari šo naudas summu nav deklarējis (un līdz ar to arī nodokļus nav maksājis) un ieskaitījis naudu ārvalstu kontā.

Nesen par izvairīšanos no nodokļu nomaksas tika notiesāts Minhenes "Bayern" nu jau bijušais prezidents Uli Hēness, kurš saņēma trīs ar pus gadu cietumsodu.

Izmantotie resursi:
BBC News - Portugal to launch 'criminal...