Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Noiers sestdien sargās vārtus pret Austriju, atgriežoties pēc astoņiem mēnešiem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Noiers sestdien sargās vārtus pret Austriju, atgriežoties pēc astoņiem mēnešiem
Manuels Noiers
Foto: EPA/Scanpix

Vācijas izlases vārtsargs Manuels Noiers, kurš kājas lūzuma dēļ laukumā nav devies astoņus mēnešus, sestdien piedalīsies pārbaudes spēlē pret austriešiem.

"Manuels spēlēs – nekas viņam neliedz doties laukumā. Tās ir spēles, kas viņam nepieciešamas, īstas pārbaudes. Pēc mača lemsim, vai viss bija kārtībā," norādīja Vācijas valstsvienības vārtsargu treneris Andreass Kepke. Vācieši pirms Pasaules kausa izcīņas aizvada treniņnometni Itālijā.

Komandas galvenais treneris Joahims Lēvs iepriekš norādīja, ka Noiers uz Pasaules kausu dosies tikai tādā gadījumā, ja spēs ieņemt pirmā vārtsarga vietu. Nometnē pašlaik piedalās 27 futbolisti, tostarp četri vārtsargi, bet pirmdien visām komandām jāiesniedz galīgais sastāvs ar tiem 23 spēlētājiem, kuri piedalīsies Pasaules kausā.

32 gadus vecais Noiers pirmoreiz spēlē piedalījās pirmdien, kad aizvadīja 30 minūtes mačā pret Vācijas U20 izlasi. "Manuelam ir nepieciešamas spēles, lai viņš būtu gatavs par 100%. Tās viņam palīdzēs atgūt pārliecību pār saviem spēkiem," teica Kepke. "Treniņos nav redzamas nekādas atšķirības – izskatās, it kā viņš nebūtu izlaidis nevienu dienu."

Ja Noiers atgriezīsies ierindā, pamatvārtsarga vietu zaudēs Marks Andrē ter Štēgens no "Barcelona", bet Kepke atklāja, ka viņš un Lēvs ar vārtsargu ir runājuši par situāciju. "Manu ir mūsu kapteinis un pasaules čempions. Skaidrs, ka Marks arī grib spēlēt, taču viņš tiks galā ar situāciju," pauda Kepke. Vēl Vācijas izlases rīcībā ir Kevins Traps no Parīzes "Saint-Germain" un Bernds Leno no Leverkūzenes "Bayern".

Izmantotie resursi:
International return for Neuer in Austria...