Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Peru kapteinim diskvalifikācija tomēr neliegs spēlēt Pasaules kausā

Rolands Eliņš

Peru kapteinim diskvalifikācija tomēr neliegs spēlēt Pasaules kausā
Paulo Gerero
Foto: EPA/Scanpix

Peru futbolistam Paulo Gerero iepriekš piespriestā gada diskvalifikācija samazināta uz pusi, līdz ar to viņš tomēr varēs piedalīties Pasaules kausa finālturnīrā.

Paulo Gerero sestajā oktobrī ņemtajās dopinga analīzēs tika konstatētas kokaīna pēdas. Viņš saņēma viena gada diskvalifikāciju no futbola, kas nozīmēja, ka viņam garām paslīdēs arī 2018. gada PK finālturnīrs, kuram Peru kvalificējās pirmoreiz kopš 1982. gada.

Taču šodien FIFA Apelāciju komisija ņēmusi vērā Gerero iesniegumu un samazinājusi piespriesto sodu līdz sešiem mēnešiem. Gerero diskvalifikācija stājās spēkā trešajā novembrī, bet beigsies maijā, līdz ar to viņam būs iespējas paspēt iekļauties izlases sastāvā jūnijā gaidāmajam turnīram.

Bijušais Minhenes “Bayern” uzbrucējs Gerero ir Peru izlases kapteinis un tās visu laiku labākais vārtu guvējs ar 32 vārtiem 86 mačos. Šobrīd viņš pārstāv Brazīlijas klubu “Flamengo”.

Peru izlase vietu PK finālturnīrā izcīnīja, pārspēlēs pieveicot Jaunzēlandi, un finālturnīrā spēlēs vienā grupā ar Franciju, Austrāliju un Dāniju.

Izmantotie resursi:
Peru: Paolo Guerrero has drugs ban reduced...