Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Vidals atsauc paziņojumu par karjeras beigām izlasē, Falkao noliedz spēles sarunāšanu

Agris Suveizda

Vidals atsauc paziņojumu par karjeras beigām izlasē, Falkao noliedz spēles sarunāšanu
Arturo Vidals
Foto: EPA/Scanpix

Čīles futbola izlases un Minhenes "Bayern" pussargs Arturo Vidals savā Twitter profilā atsaucis paziņojumu par karjeras beigām izlasē.

Divkārtējā Dienvidamerikas čempione Čīle kvalifikācijas pēdējā kārtā kapitulēja Brazīlijā (0:3) un, pateicoties Peru neizšķirtam pret Kolumbiju (1:1), atlasē noslīdēja uz sesto vietu, paliekot bez ceļazīmes uz Pasaules kausu. Neilgi pēc mača viens no čīliešu līderiem Vidals paziņoja par karjeras beigām izlasē: "Paldies, puiši, par visu, par visiem kopā pavadītajiem gadiem, par to, ka man iemācījāt un parādījāt valstij, ka ar pūlēm un darbu dzīvē iespējams ir viss. Mana dvēsele ir sagrauta."

Vidals jau augusta izskaņā bija draudējis pamest izlasi pēc tam, kad sakāvē mājās pret Paragvaju (0:3) bija iesitis savos vārtos un jau iepriekš bija saņēmis lielu mediju kritiku, tiekot vainots auto negadījumā. Informācija par iespējamo avāriju gan vēlāk tika noraidīta.

30 gadus vecais pussargs, kuru Minhenes "Bayern" pirms diviem gadiem no Turīnas "Juventus" nopirka par 37+3 miljoniem eiro, izlasē ir aizvadījis 97 spēles un guvis 23 vārtus. Un izskatās, ka simtu viņš tomēr sasniegs, jo Vidals vakar atsauca paziņojumu par aiziešanu no valstsvienības: "Kareivji var raudāt, just bailes un vilšanos, bet viņi nekad nepadodas un nekad neatkāpjas. Esmu ļoti noskumis, gluži kā vairums čīliešu. Mūsu sapnis nepiepildījās. Mēs visi kļūdījāmies. Un tagad mums no tā ir jāmācās un jācenšas kļūdas vairs neatkārtot.

Mēs pievīlām savas ģimenes un tūkstošus cilvēku, kuri mēroja vairākus tūkstošus kilometru – reizēm pat tādējādi gūstot savainojumus -, lai vērotu, kā piedalāmies smagākajā kvalifikācijas turnīrā pasaulē. Un pirmo reizi desmit gados esam palikuši tukšām rokām. Tas ir smagi, bet tas nav gals. Tās nav ne šīs spēlētāju grupas beigas, ne šīs komandas beigas un noteikti ne mūsu sapņu beigas. Vēl paliek ļoti daudz mērķu, par kuriem cīnīties. Un vēl būs daudz laimīgu brīžu.

Šis ir grūts brīdis, bet tieši tagad ir jāparāda savs īstais "es". Čīle ir kareivju komanda, un esmu lepns, ka varu būt tās daļa. Es viņus nepametīšu. Būšu pieejams savai komandai – mūsu komandai – jebkurā brīdī, kad tikšu saukts talkā. Katra sakāve dod iespēju labot kļūdas. Tas var prasīt laiku, bet tā diena agri vai vēlu pienāks. Tādēļ esmu drošs, ka kopā atgriezīsimies vēl stiprāki nekā jebkad agrāk. Nekad mūs nenorakstiet – mēs esam čīliešu kareivji. Galvu augšā, Čīle, tiekamies nākamajā kaujā!"

Nākamajā kaujā Čīli gan vairs nevedīs 49 gadus vecais argentīniešu speciālists Huans Antonio Pici, kurš pēc neizkļūšanas no grupas iesniedza atlūgumu. Pie Čīles stūres viņš stājās 2016. gada janvārī, amatā nomainot savu tautieti Horhi Sampaoli. Jāpiebilst, ka Čīles medijos kolumbieši un peruāņi tika turēti aizdomās spēles iznākuma ietekmēšanā, apzināti nospēlējot neizšķirti, kas tobrīd derēja abām izlasēm. Kolumbiešu uzbrucējs Radamels Falkao, kurš tika nofilmēts, laukumā uzrunājot vairākus pretinieku spēlētājus, baumas un apvainojumus gan kategoriski noliedza. Atgādinām, ka Peru izšķirošos vārtus guva 76. minūtē, kad Paolo Gerrero izdarīja sitienu par spīti tam, ka tika piespriests netiešais brīvsitiens, bet kolumbiešu vārtsargs Davids Ospina skāra bumbu, kuras ielidošana vārtos citādi netiktu atzīta kā vārtu guvums. Novembrī Peru cīņā par ceļazīmi aizvadīs divas pārspēles pret Jaunzēlandi. Ja Kolumbija būtu nosargājusi uzvaru, Peru noslīdētu uz sesto vietu, bet ar jaunzēlandiešiem tiktos čīlieši.

Izmantotie resursi:
Arturo Vidal backtracks on Chile retirement...
bundesliga.com

  -2 [+] [-]

, 2017-10-12 15:22, pirms 6 gadiem
Latvijā tikai futbola rezultātus sarunā. Pie mums nesarunā.

  +2 [+] [-]

, 2017-10-12 15:34, pirms 6 gadiem
žēl, gribējās Čīli redzēt PK

     [+] [-]

, 2017-10-12 15:39, pirms 6 gadiem
Diez ko tad Flakao bija jāsaka? Jā ziniet es sarunāju ar džekiem tādu rezultātu?