Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Salvadoras izlase: Pirms PK atlases spēles mūs mēģināja uzpirkt

Rolands Eliņš

Salvadoras izlase: Pirms PK atlases spēles mūs mēģināja uzpirkt
Salvadoras futbola izlase
Foto: AFP/Scanpix

Salvadoras futbola izlases treneri un futbolisti kopīgi preses konferencē paziņoja, ka atteikušies pieņemt kukuli, kas futbolistiem piedāvāts par spēles sarunāšanu šīs nakts Pasaules kausa atlases mačā pret Kanādu. FIFA uzsākusi lietas izmeklēšanu.

CONCACAF kvalifikācijas zonā Salvadora vairs nevar kvalificēties nākamajai kārtai, kamēr tās pretiniecei Kanādai šonakt obligāti nepieciešama uzvara, kā arī jācer, ka Meksika uzvarēs Hondurasu. Meksika jau garantējusi uzvaru grupā, kamēr Hondurasa pagaidām ir trīs punktus priekšā Kanādai.

Salvadoras Futbola federācija izplatījusi oficiālu paziņojumu par pirms Kanādā gaidāmās spēles pieredzētu incidentu. Preses konferencē izlases treneri un futbolisti atskaņoja 11 minūtes ilgu skaņas ierakstu, kurā ierakstīta saruna ar personu, kas centusies pierunāt Salvadoras futbolistus vienoties par rezultātu jau pirms spēles.

Šī persona bija Salvadoras uzņēmējs Rikardo Padilja, kurš pārstāv vārdā neminētus Hondurasas miljonārus. Viņu uzdevumā Padilja centies panākt Hondurasai izdevīgu rezultātu, piedāvājot Salvadoras izlasei savdabīgas „prēmijas”. Piedāvātās naudas summas par uzvaras izcīnīšanu, neizšķirta panākšanu vai zaudēšanu ar konkrētu starpību bija dažādas, bet lielākā bija apmēram 2500 eiro apmērā katram spēlētājam.

FIFA paziņoja, ka uzsāks disciplinārlietu un izskatīs veiktās apsūdzības. FIFA norādījusi, ka sagaida visu iesaistīto pušu sadarbošos izmeklēšanas gaitā.

Meksika un šīs grupas otrās vietas ieguvēja kvalificēsies PK atlases CONCACAF zonas finālam. Tajā vietu no citām apakšgrupām jau garantējušas Kostarika, Panama un Trinidada un Tobago. Šonakt tiks aizvadīta pēdējā spēļu kārta, un tikai milzīga neveiksme var likt ASV izlasei nekļūt par sesto atlases fināla dalībnieci. Pasaules kausam Krievijā kvalificēsies CONCACAF zonas trīs labākās izlases, bet ceturtās vietas ieguvēja piedalīsies pārspēlēs.

Izmantotie resursi:
El Salvador allege attempt to fix World Cup...

     [+] [-]

, 2016-09-06 18:27, pirms 8 gadiem
Nu par spēles sarunāšanu to grūti nosaukt. Viņiem jau tās "prēmijas" piedāvāja, lai nezaudē Kanādai (vai vismaz nezaudē ar pārāk lielu starpību) un palīdz Hondurasai tikt tālāk.
Bet šis viss ir ļoti interesanti, zinot valstu agrākās attiecības, īpaši arī futbola sakarā, un to karu 1969. gadā. Varbūt arī tie Hondurasas miljonāri bija nobažījušies, ka Salvadora varētu atdot spēli Kanādai, lai tik Hondurasa netiek tālāk...