Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Vaņins Superlīgas sezonu noslēdz ar neveiksmi, Rakelam un Fertovam uzvaras

Rolands Eliņš

Vaņins Superlīgas sezonu noslēdz ar neveiksmi, Rakelam un Fertovam uzvaras
Andris Vaņins
Foto: photos-people.ch

Andris Vaņins Šveices Superlīgas sezonas pēdējā spēlē pašā sākumā pieļāva kļūdu, kas ievadīja "Sion" sakāvi un palikšanu septītajā vietā, kamēr Polijā par savu komandu uzvarām varēja priecāties Deniss Rakels un Aleksandrs Fertovs.

Šveices Superlīgā "Sion" ar Andri Vaņinu vārtos ar 0:3 piekāpās "Luzern". Latvijas vārtsargs aizvadīja savu 23. spēli Superlīgas sezonā, taču visai neveiksmīgu, jo pēc viņa rupjas kļūdas "Luzern" jau trešajā minūtē atklāja rezultātu - Vaņins centās izdarīt piespēli, taču padeva bumbu tieši pretinieku uzbrucējam. 39. minūtē viņš tika pārspēts ar spēcīgu sitienu pēc centrējuma, bet otrajā puslaikā jau visa komanda spēlēja daudz vājāk un pieļāva arī trešo vārtu zaudējumu.

"Sion" līdz ar to sezonu Superlīgā noslēgusi ar septīto vietu desmit komandu konkurencē. Vēl gan priekšā Šveices kausa fināls, kurš var pavērt ceļu uz Eirokausiem. Tajā būs jāspēkojas ar Šveices čempioni "Basel", kura šosezon tuvāko sekotāju apsteidza par 12 punktiem. Ja "Sion" šodien būtu uzvarējusi, tā ieņemtu piekto vietu un garantētu vietu Eiropas līgā. Sezonu bez savainotā Edgara Gaurača sastāvā noslēdza arī "Aarau", savu izkrišanu no Superlīgas atzīmējot ar uzvaru 3:2 pār "Thun".

Polijas Ekstraklasē Kjelces "Korona" ar Aleksandru Fertovu sākumsastāvā izcīnīja uzvaru 2:1 pār "Piast". Pie rezultāta 1:1 Fertovam radās iespēja brīvam sitienam no apmēram 20 metriem, taču bumba lidoja pāri vārtiem, tiesa, viņa komanda tik un tā paspēja izraut uzvaru, kas ļauj pakāpties uz trešo vietu izkrišanas grupā un par četriem punktiem apsteigt izkrišanas zonu.

Savukārt Denisa Rakela pārstāvētā "Cracovia" šovakar parūpējās par vietas saglabāšanu Ekstraklasē, jo ar 3:0 pārspēja "Podbeskidzie" un garantēja vismaz 14. vietu līgā, kamēr izkrītīs 15. un 16. vieta. Rakels spēli sāka pamatsastāvā un pirmajā puslaikā izcēlās ar pāris individuāli sekmīgām darbībām, taču par mača galveno varoni kļuva 71. minūtē uz maiņu nākušais senegālietis Bubakars Dialiba, kurš paspēja gūt "hat-trick". Rakels tika nomainīts 89. minūtē, un viņam Polijas sezonā vēl palikušas divas spēles.

Izmantotie resursi:
Fussball | Blick
ekstraklase.net

     [+] [-]

, 2015-05-30 08:19, pirms 9 gadiem
Vot neraža

     [+] [-]

, 2015-05-30 13:22, pirms 9 gadiem
Ļoti gribu lai Vaņinu nopērk kāds stiprāks klubs, kaut vai tajā pašā šveicē...

     [+] [-]

, 2015-05-31 11:08, pirms 9 gadiem
Chlenix1 rakstīja: Ļoti gribu lai Vaņinu nopērk kāds stiprāks klubs, kaut vai tajā pašā šveicē...
35 gadi, būtu kaut 3 gadus jaunāks, tad vēl būtu iespējams uzrāviens karjerā.