Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Hščanoviča "Toronto" ar uzvaru sāk Kanādas čempionātu

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Hščanoviča "Toronto" ar uzvaru sāk Kanādas čempionātu
Hščanovičs un "Toronto FC" priecājas
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī ar uzvaru "Nutrilite" Kanādas čempionātu futbolā sākusi Latvijas futbolista Raivja Hščanoviča pārstāvētā "Toronto FC", kas savā laukumā ar 2:0 pārspēja Monreālas "Impact".

"Nutrilite" sponsorētajā Kanādas čempionātā futbolā piedalās tikai trīs komandas - "Toronto FC", Monreālas "Impact" un Vankūveras "Whitecaps FC". Katra komanda ar katru izspēlē pa vienam mačam mājās un izbraukumā, lai pēc četrām spēļu kārtām noskaidrotu ne tikai vienīgās Kanādas profesionālā futbola trofejas - "Voyageurs" kausa - ieguvējus, bet arī vienīgo valsts pārstāvi "CONCACAF" Čempionu līgā.

Aizvadītajā naktī Kanādas čempionāta pirmajā mačā šosezon pašreizējā titula īpašniece "Toronto FC" savā laukumā vairāk nekā 21 tūkstoša skatītāju klātbūtnē uzņēma Monreālas "Impact" un, katrā puslaikā gūstot pa vieniem vārtiem, uzvarēja ar 2:0. Pēc aizvadītās nedēļas nogalē uzvarētā mača MLS līgā "Toronto" pamatsastāvā Kanādas čempionāta spēlē bija vairākas izmaiņas - sākumā rezervē palika arī mūsu aizsargs Raivis Hščanovičs, taču viņš jau 18. minūtē devās laukumā uz maiņu, nomainot savainoto partneri un nospēlējot atlikušo spēles daļu līdz beigām. Sev atvēlētajā laikā Raivis izcēlies ar stabilu sniegumu bez kļūdām. Naktī uz 2. maiju "Toronto FC" aizvadīs nākamo spēli, MLS līgā viesos tiekoties ar "Real Salt Lake".

No Latvijas leģionāriem vakar pie spēlēšanas tika vēl trīs. Baltkrievijas čempionātā "Vitebsk" izbraukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 pret Minskas "Dinamo" - viesu rindās līdz 21. minūtei spēlēja Jurijs Ksenzovs, kurš savainojuma dēļ tika nomainīts. Savukārt Vadims Gospodars un Guntars Silagailis laukumā devās uz maiņu - attiecīgi 77. un 69. minūtē. Ar 10 punktiem sešos mačos "Vitebsk" turnīra tabulā ieņem 5. vietu, no līderes "BATE" atpaliekot par četriem punktiem.

Visbeidzot no Čehijas kausa izcīņas izstājušies Prāgas "Slavia" futbolisti, kas vakar otrajā 1/2 fināla mačā ar 1:2 atzina "Baumit Jablonec" pārākumu. Divu spēļu summā rezultāts neizšķirts 2:2, bet, pateicoties viesos gūtajiem vārtiem, finālā tika "Baumit Jablonec". Deniss Romanovs netika pieteikts spēlei.

Izmantotie resursi:
torontofc.ca
fc.vitebsk.by
slavia.cz

  +1 [+] [-]

, 2010-04-29 20:56, pirms 14 gadiem
Malacis Raivis. Bet tik 3 komandas Kanādas čempī, dīvaini.
Tomēr 21 štuka skatītaju, tur futbolu ar mīl!

  +2 [+] [-]

, 2010-04-29 21:14, pirms 14 gadiem
Kauns autoram. ka var rakstit par kaut ko par kuru nav ne mazakas zinjas. kanadas chempi spele 13 klubi, nutrilite chempis tiek izspelets lai noteiktu kanadas parstavi concacaf champ liga. anglijas championship play off kur cerams speles blackpool nav tachu atsevisks chempis. kauns.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-29 21:54, pirms 14 gadiem
Malači