Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Šteinboram sausais mačs, klubs izvirzās 1. vietā; Igaunijā zināma čempione

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Šteinboram sausais mačs, klubs izvirzās 1. vietā; Igaunijā zināma čempione
Pāvels Šteinbors
Foto: Tomašs Fanfara (Sportowefakty.pl)

Vakar Polijā ar labām spēlēm atzīmējušies Pāvels Šteinbors un Eduards Višņakovs, savukārt vairāki citi Latvijas futbola izlases spēlētāji pie teikšanas nav tikuši.

Vakar sākās Polijas Ekstraklases 13. kārta, un atkal jau izcēlušies mūsējie. Pirmkārt, jāmin Pāvels Šteinbors, kurš, šķiet, beidzot atradis savu īsto komandu. Kopā ar Zabžes "Gornik" viņš vakar uzvarēja izbraukuma spēlē pret Bjalistokas "Jagiellonia" ar 1:0, un tas ļāvis komandai izvirzīties turnīra vadībā! Šeit jāmin, ka kopš tālās 1994./95. gada sezonas "Gornik" nav bijusi pat pieciniekā, bet šosezon Zabžes komanda spēlē lieliski un pretendē uz visaugstākajām vietām. Tiesa, pēc šīs kārtas var nākties atgriezties 2. vietā, jo tikai rīt savu spēli aizadīs "Legia", kurai par vienu punktu mazāk. Šteinbors nebija bez darba un vismaz pāris reizes glāba. 28 gadus vecajam Šteinboram tā bija astotā spēle, tajās ielaisti 11 vārti un ar mūsu vārtsargu komandai bilance 5-2-1 (kopā 8-4-1). Pret "Jagiellonia" Šteinbora komandai bija 4. uzvara pēc kārtas.

Viens no Ekstraklases rezultatīvākajiem futbolistiem Eduards Višņakovs vakar jau 14. minūtē nopelnīja komandai pendeli, kas arī tika realizēta, "Widzew" cīņā ar "Cracovia" izvirzoties vadībā ar 1:0. Diemžēl beigās tika piedzīvota kārtējā neveiksme - 1:3. Skaidrs, ka "Widzew" būs jāpieliek lieli spēki, lai neizkristu. Eduardam pilna spēle, bet brālis Aleksejs Višņakovs tika nomainīts 68. minūtē, kad tablo jau rādīja 1:3.

Tikmēr Deniss Rakels, kura kontā Ļubinas "Zaglebie" līdz šim šosezon bija tikai četras minūtes, šodien Krakovā pret spēcīgo "Wisla" iznāca uz maiņu 80. minūtē pie 0:1 un uzreiz lika par sevi runāt - atņēma bumbu pretiniekiem viņu laukuma pusē, taču uzbrukuma izskaņā partneris nespēja trāpīt no četriem metriem, palaižot vējā izcilu iespēju. Savukārt pieliktajā laikā Rakels sita pats, tomēr tika bloķēts. "Zaglebie" zaudēja ar 0:1 Krakovas "Wisla" un arī atrodas tabulas lejasdaļā. Artis Lazdiņš pēdējā laikā Gļivices "Piast" sastāvā netiek iekļauts pat pieteikumā, un tā tas bija arī šoreiz.

Polijas Ekstraklases tabula

VKlubsSP
1Górnik Zabrze1328
2Legia Warszawa1227
3Wisła Kraków1324
4MKS Pogoń Szczecin1323
5MKS Cracovia Kraków1320
6KKS Lech Poznań1219
7KS Lechia Gdańsk1316
8Ruch Chorzów1316
9Jagiellonia Białystok1315
10GKS Piast Gliwice1315
11WKS Śląsk Wrocław1214
12Zawisza Bydgoszcz1213
13Korona Kielce1312
14Zagłębie Lubin1312
15RTS Widzew Łódź1311
16TS Podbeskidzie Bielsko-Biala139

Labākie vārtu guvēji

VSpēlētājsKlubsSk
1.PaiksauSlask8
2.E.VišņakovsWidzew7
V.DvališviliLegia7
4.P.BrožeksWisla6
P.NakoulmaGornik6
M.RadovičsLegia6

Pēc lieliska sezonas sākuma (3-5-0) šodien pirmo zaudējumu Grieķijas Superlīgā piedzīvojusi Māra Verpakovska pārstāvētā "Ergotelis", kas mājās ar 0:2 piekāpās Atēnu "Panathinaikos". Verpakovskis bija komandas pieteikumā, taču laukumā netika, bet "Ergotelis", kad kārta vēl nav beigusies, 18 komandu konkurencē atkāpusies uz 5. pozīciju. Pēc "Ergotelis" pirmā zaudējuma vienīgā komanda, kas turpina bez zaudējumiem, ir valsts čempione un šīs sezonas līdere "Olympiakos" (piedalās arī Čempionu līgas grupu turnīrā).

Krievijas Premjerlīgā Vladimira Kameša Permas "Amkar" mājās ar 2:1 pārspēja Maskavas "Dinamo", sagādājot šai komandai tikai 3. zaudējumu aizvadītajās 14 spēlēs. "Amkar" pacēlusies uz 5. vietu, taču Kamešs atkal palika rezervē. Azerbaidžānas čempionātā pilna spēle Oskaram Kļavam, kura AZAL mājās ar 0:2 piekāpās Baku "Inter". Pēc 11 kārtām AZAL ieņem 4. vietu 10 komandu konkurencē.

Anglijas Čempionātā Kaspara Gorkša "Reading" pieliktajā laikā izlaida uzvaru pār "Millwall", nospēlējot 1:1. Latvijas izlases kapteinis atkal palika rezervē, bet Redinga ieņem 5. pozīciju starp 24 klubiem. Līgu zemāk Edijs Joksts tika "Oldham" pieteikumā, taču pie spēlēšanas netika. "Oldham" uzvarēja un ieņem 16. vietu starp 24 komandām.

Lietuvas čempionātā ļoti negaidītu punktu izcīnījusi Māra Eltermaņa "Kruoja", kas viesos nospēlēja neizšķirti 2:2 ar pārliecinošo turnīra līderi Viļņas "Žalgiri". Tiesa, mūsu vārtsargs šoreiz (reta reize) palika rezervē. Eltermaņa komanda atrodas stabilā 5. vietā, kamēr "Žalgiris" ir tuvu tam, lai oficiāli nodrošinātu čempiones titulu - četras kārtas pirms beigām tās pārsvars pār "Atlantas" ir deviņi punkti.

Igaunijas čempionātā šodien sausa spēle vārtsargam Kristapam Dzelmem, kurš palīdzēja "Trans" ar 3:0 uzvarēt tabulā augstāk esošo "Paide". Dzelmes komanda ieņem tikai 8. vietu 10 komandu konkurencē, bet vienu un divus punktus priekšā ir "Kalev" un "Infonet", palikušas divas kārtas. Tikmēr Igaunijas čempiones titulu šodien nodrošinājusi Tallinas "Levadia", kas to paveikusi pēc trīs gadu pārtraukuma (2010. un 2011. gadā triumfēja "Flora", bet pērn pirmo reizi kluba vēsturē "Nomme Kalju"). Par vicečempioni kļuvusi "Nomme Kalju".

  +3 [+] [-]

, 2013-10-27 00:15, pirms 11 gadiem
''Nevirslīgas'' izlases uzbrucējiem šosezon ar spēles laiku dažādu iemeslu dēļ galīgi čābīgi:
Rudņevam pēc 9 kārtām - 161 min
Verpakovskim pēc 9 kārtām 27 min
Rakelam pēc 13 kārtām - 16 min
+ Gorkšs pa nullēm, arī Kamešam nekas īpašs, Cauņam trauma, Maksimenko

     [+] [-]

, 2013-10-27 09:16, pirms 11 gadiem
anjo rakstīja: ''Nevirslīgas'' izlases uzbrucējiem šosezon ar spēles laiku dažādu iemeslu dēļ galīgi čābīgi:
Rudņevam pēc 9 kārtām - 161 min
Verpakovskim pēc 9 kārtām 27 min
Rakelam pēc 13 kārtām - 16 min
+ Gorkšs pa nullēm, arī Kamešam nekas īpašs, Cauņam trauma, Maksimenko
ziemā daudziem vajadzētu kautko citu meklēt, kautvai īri. Maksimenko jau pirmāmkārtām

     [+] [-]

, 2013-10-27 13:19, pirms 11 gadiem
Liels prieks par Šteinboru kārtējo reiz. Viņš ir atgriezies virsotnē pēc salīdzinoši neveiksmīgās pieredzes DĀR, un vēl tagad 1. vitā tabulā - vispār super. Protams, žēl, ka lielai daļai leģionāru pie spēles laika tikt neizdodas vai arī izdodas ļoti maz, bet nu tā ir - jo labāks klubs, jo lielāka konkurence. Tā tas ir, piemēram, ar Angliju, Krievijas un Grieķijas Premjerlīgu. Klubi lieliski, bet spēlēt tiec maz.