Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Koliņko, Zjuzina un Višņakova "Baltika" tiek 4.vietā, Azerbaidžānā latvieši nāk uz maiņu

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Koliņko, Zjuzina un Višņakova "Baltika" tiek 4.vietā, Azerbaidžānā latvieši nāk uz maiņu
Aleksandrs Koliņko
Foto: championat.ru

Šodien spēles nacionālajos čempionātos aizvadījuši vairāki mūsu futbolistu pārstāvētie klubi. Visveiksmīgāk klājies mūsu trio "Baltika" komandā - Aleksandra Koliņko, Artūra Zjuzina un Alekseja Višņakova komanda uzvarēja ar 2:0, izvirzoties 4. vietā 17 komandu konkurencē.

Vispirms par mūsējiem Krievijas 1. divīzijā. Edgara Gaurača pārstāvētais Maskavas "Torpedo" šodien aizvadīja pēdējo mājas spēli bez skatītājiem (sods tika piešķirts fanu nekārtību dēļ), savā laukumā uzņemot nedaudz augstāk esošo "Ufa". Gauračs šoreiz palika rezervē un nāca uz maiņu 49. minūtē pie 1:1. Mačs noslēdzās 2:2, bet Gauračs onedivision.ru teksta tiešraidē netika atzīmēts. Pēc šī neizšķirta "Torpedo" ieņem 11. vietu 17 komandu konkurencē, bet Gauračam 12 spēlēs vieni vārti.

Oļega Laizāna tabulas vidusdaļā esošā Krasnojarskas "Enisey" uzņēma turnīra vicelīderi "Ufa", mūsu pussargam iznākot sākumsastāvā. 1. puslaikā liels pārsvars piederēja "Ufa", taču mājinieki noturēja 0:0. Pēc Laizāna piespēles "Enisey" izdarīja vienu no retajiem sitieniem. 2. puslaikā Laizāns reizi (55. minūtē) pamēģināja veiksmi no distances, bumbai lidojot krietni pāri, bet 82. minūtē "Ufa" savu būtisko teritoriālo pārsvaru visbeidzot tomēr realizēja un uzvarēja ar 1:0. Zaudētāju rindās Laizāns tika nomainīts 85. minūtē.

Aleksandra Koliņko, Alekseja Višņakova un Artūra Zjuzina Kaļiņingradas "Baltika" no mūsējo klubiem tabulā ir visaugstāk un šodien uzvaras gadījumā viesos pret "Volgar" (13. pozīcija) varēja ielekt četriniekā. Visi trīs mūsējie izgāja sākumsastāvā, un tas arī izdevās! Labāk maču iesāka "Volgar" un, piemēram, 12. minūtē Koliņko ar pūlēm pārvirzīja bumbu uz stūra sitienu. Toties 43. minūtē bijušais "Ventspils" futbolists Grigorijs Čirkins ar tālu sitienu tuvējā stūrī atklāja rezultātu. Svarīgā brīdī pie 1:0 Koliņko 74. minūtē efektīgā lēcienā atvairīja mājinieku sitienu no 25 metriem, bet 83. minūtē Maksims Votinovs uzstādīja galarezultātu - 2:0 "Baltika" uzvara un izvirzīšanās 4. vietā. Višņakovu šodien nomainīja 49. minūtē, bet Zjuzinu 85. minūtē, savukārt Koliņko sausa spēle.

Azerbaidžānas čempionātā Māra Verpakovska un Denisa Ivanova "Baku" principiālā derbijā tikās ar Baku "Inter". Abi mūsējie nāca uz maiņu 2. puslaika vidū (attiecīgi 69. un 72. minūtē), bet spēle noslēdzās bez vārtu guvumiem - 0:0. Tāpat rezervē palika Oskars Kļava viņa AZAL izbraukuma mačā pret "Simurq". Oskars tika laukumā 88. minūtē pie 1:0, un... komanda izlaida uzvaru, nospēlējot 1:1. Kļavas vainas gan nekādas - "Simurq" neizšķirtu izrāva ar fantastisku tālšāvienu. "Baku" nokritusi līdz pirmspēdējai vietai, kamēr AZAL ieņem 4. pozīciju.

Ukrainas Premjerlīgā bezcerīgi spēlējošā Ivana Lukjanova Zaporožjes "Metallurg" (0-2-10) savā laukumā tikās ar mums labi pazīstamā Romāna Grigorčuka trenēto Odesas "Chernomorets". Lukjanovs netika pat pieteikts, lai gan savā "Facebook" profilā vakar rakstīja, ka trenējas un gatavojas mačam. "Metallurg" ielaida 21. minūtē, un glābt spēli neprata - 0:1. Bilance pasliktinājusies vēl vairāk: 0-2-11 un bezcerīga pēdējā vieta.

Ungārijas čempionātā Aleksandra Čekulajeva "Lombard Papa" (13. vieta) viesos šodien nospēlēja 1:1 ar pirmspēdējās vietas īpašnieci "Egri" (15.) Mūsu uzbrucējs tā arī palika uz rezervistu soliņa.

Vēl par Lietuvas kausa izcīņas 1/8 fināliem pirms pāris dienām. Par Māra Eltermaņa un Valērija Čistjakova (atklāja rezultātu) 5:0 pret "Palanga" jau rakstījām. Intara Kirhnera un Igora Kozlova "Šiauliai" ar 1:0 uzvarēja "Banga", arī tiekot tālāk, tiesa, 62. minūtē Kirhners tika noraidīts. Savukārt Pāvela Davidova "Sūduva" negaidīti ar 0:1 viesos zaudēja "Atlantas".

     [+] [-]

, 2012-10-27 00:09, pirms 12 gadiem
Torpedo sastāvā sit pat bijušais Daugavpils Dinaburg pussargs Ivans Rodins , kad Gauračs beidzot iesitīs?

  +1 [+] [-]

, 2012-10-27 02:54, pirms 12 gadiem
Maskavas "Torpedo" šodien aizvadīja pēdējo mājas spēli bez skatītājiem (sods tika piešķirts fanu nekārtību dēļ), savā laukumā uzņemot nedaudz augstāk esošo "Ufa". /.../
Oļega Laizāna tabulas vidusdaļā esošā Krasnojarskas "Enisey" uzņēma turnīra vicelīderi "Ufa",/.../ ...
Tad sanāk, ka mūsējo divi klubi reizē spēlēja ar vienu un to pašu "Ufa"?! Autor!...

     [+] [-]

, 2012-10-27 11:44, pirms 12 gadiem
denebs rakstīja: Maskavas "Torpedo" šodien aizvadīja pēdējo mājas spēli bez skatītājiem (sods tika piešķirts fanu nekārtību dēļ), savā laukumā uzņemot nedaudz augstāk esošo "Ufa". /.../
Oļega Laizāna tabulas vidusdaļā esošā Krasnojarskas "Enisey" uzņēma turnīra vicelīderi "Ufa",/.../ ...
Tad sanāk, ka mūsējo divi klubi reizē spēlēja ar vienu un to pašu "Ufa"?! Autor!...
Eu,Novicki,tak Baltika ari spēlēja ar Ufu