Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Solovjovs iesit Lietuvā, O.Laizāns un A.Višņakovs pagaidām pieder poļu klubiem

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Solovjovs iesit Lietuvā, O.Laizāns un A.Višņakovs pagaidām pieder poļu klubiem
Aleksandrs Solovjovs vēl "Ventspils" kreklā
Foto: Jevgēņijs Jaņens, Sportacentrs.com

Sportacentrs.com informē par futbola leģionāru gaitām.

Lietuvas futbola čempionātā risinās 18. kārta. Šodien Aleksandra Solovjova "Tauras" viesos 5:0 sagrāva Klaipēdas "Atlantas". Solovjovs 33. minūtē guva vārtus, tobrīd panākot 2:0. Savukārt Intara Kirhnera un rezultatīvā Igora Kozlova "Šiauliai" arīdzan izbraukumā ar 1:0 pārspēja "Banga" (gols 86. minūtē). Kozlovs šoreiz neiesita un viņam joprojām ir seši vārti, kas dod dalītu 9. vietu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Vakar Māra Eltermaņa un Valērija Čistjakova "Kruoja" mājās 500 skatītāju klātbūtnē guva labu rezultātu - 1:1 pret čempioni "Ekranas". Eltermanis vienīgos vārtus ielaida jau 5. minūtē, toties glāba savu komandu spēles beigās, kaut arī no 60. minūtes "Kruoja" spēlēja vairākumā ("Ekranas" rindās tika noraidīts bijušais skontietis Dedura).

Pēc 18 kārtām vadību saglabā šī brīža čempione "Ekranas" (18 kārtās 43 punkti), par četriem punktiem atpaliek "Žalgiris", bet Daugavpils "Daugavas" pretiniece Eiropas līgā "Sūduva" ieņem 3. vietu, atpaliekot no "Ekranas" par septiņiem punktiem. Uzreiz aiz trijnieka 4. vietā Eltermaņa un Čistjakova "Kruoja", kas tikai par diviem punktiem atpaliek no "Sūduvas".

Aizvadītajā sezonā no Polijas Ekstraklases uz 1. līgu izkrita gan Oļega Laizāna Lodzas LKS, gan Alekseja Višņakova "Cracovia", un tika runāts, ka abi dosies prom. Pagaidām gan abi paliek savos klubos. Tiesa, O.Laizāns nav ieradies uz pirmo LKS treniņu, par ko izbrīnīts bijis treneris, atgādinot, ka līgumsaistības joprojām ir spēkā. Tāpat "Cracovia" treniņā nebija A.Višņakovs, taču šeit situācija cita - pussargs esot apslimis, kā arī viņam dota zaļā gaisma citu klubu meklējumiem. Šķēršļi netiks likti, tomēr arī viņa gadījumā nav izslēgta palikšana Polijā un spēlēšana šīs valsts 1. līgā.

Andreja Perepļotkina "Nasaf" šodien Uzbekistānas čempionātā piedzīvoja retu zaudējumu - 0:1 viesos pret "Buxoro". "Nasaf" ar 11 spēlēs iegūtiem 22 punktiem ieņem 2. vietu, par diviem punktiem atpaliekot no līderes un čempiones "Bunyodkor", kas tikai šajā kārtā apsteidza Perepļotkina komandu.

Igaunijas čempionātā švaki turpina klāties Narvas "Trans" - šodien zaudējums ar 1:2 pret "Levadia" un tikai 6. vieta ar 14 spēlēs izcīnītiem pieticīgiem 15 punktiem. Pagājušās sezonas bronzas ieguvēja (lielā mērā pateicoties Aleksandra Čekulajeva bombardēšanai) šobrīd no 3. vietas atpaliek jau par 25(!) punktiem. Starp citu, turnīram ir neierasta līdere - "Nomme Kalju". Runājot par šīs dienas "Trans" spēli, Dmitrijs Borisovs, Aleksejs Kuplovs Oginskis un Aleksandrs Abramenko aizvadīja visas 90 minūtes, bet Dmitrijs Medeckis nāca uz maiņu 57. minūtē pie 1:0 "Trans" labā. "Levadia" iesita 64. un 87. minūtē, maču noraudzījās 110 skatītāji.

     [+] [-]

, 2012-06-26 23:52, pirms 12 gadiem
Manuprāt, nav vērts Laizānam un Višņakovam palikt Polijas 1. līgā. Abi ir izlases pamatsastāva spēlētāji, gan jau, ka citus klubus varēs atrast kaut vai tai pašā Polijā. Ja ne, tad jau labāk atgriezties Latvijā un palīdzēt mūsu klubiem Eirokausos. Es gan īsti nezinu, kad Latvijā šogad atveras transfēru logs.

  +1 [+] [-]

, 2012-06-27 00:13, pirms 12 gadiem
reikons rakstīja: Es gan īsti nezinu, kad Latvijā šogad atveras transfēru logs.
No jūlija.