Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Lukjanovs, Kožans attālinās no Eiropas, Rudņevs tukšā, Cauņa beidzot uzspēlē

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Lukjanovs, Kožans attālinās no Eiropas, Rudņevs tukšā, Cauņa beidzot uzspēlē
Ivans Lukjanovs
Foto: www.ekstraklasa.net

Šodien Polijas futbola čempionāta 29. kārtas spēlē sāpīgu zaudējumu svarīgā spēlē piedzīvojusi Ivana Lukjanova un Sergeja Kožana "Lechia", kas viesos ar 0:1 zaudēja Jurija Žigajeva pārstāvētajai "Widzew". Toties pēc ilga pārtraukuma pie vismaz kaut kādas teikšanas tika Aleksandrs Cauņa, iznākot uz maiņu Maskavas "CSKA" sastāvā.

Polijas čempionātā šodien tika aizvadīta pirmspēdējā kārta, un visas astoņas spēles notika vienlaicīgi. Uzreiz minēsim, ka Deniss Rakels atkal nebija pieteikts sava Ļubinas "Zaglebie" spēlei - bez mūsējā "Zaglebie" savā laukumā zaudēja čempionu titulu jau nodrošinājušajai Krakovas "Wisla" - 0:3.

Savainojuma dēļ sava Lodzas "Widzew" pieteikumā nebija arī Jurija Žigajeva. Viņa komanda aizvadīja maču pret Ivana Lukjanova un Sergeja Kožana Gdaņskas "Lechia", kurai šī spēle bija supersvarīga - "Lechia" reāli pretendē uz UEFA Eiropas līgas ceļazīmi. Kožanam tā arī paliekot rezervē, bet Lukjanovam atkal esot pamatsastāvā un nospēlējot visu maču, "Lechia" diemžēl jau 3. minūtē nonāca iedzinējos. Gdaņskieši visu mača laiku mēģināja atspēlēties un vistuvāk tam bija... Lukjanovs, pēc kura sitiena bumba trāpīja pa vārtu konstrukciju. Vēlāk 88. minūtē arī "Lechia" uzbrukuma līderis Traore spēra bumbu pret stabu. "Lechia" šodien trūka veiksmes - piedzīvots zaudējums ar 0:1 un iespēju tikt Eirokausos palicis krietni mazāk - pēdējā kārtā jāuzvar "Zaglebie" un jācer uz "Jagiellonia" zaudējumu savā laukumā pret "Ruch".

Tāpat svarīgu maču aizvadīja Alekseja Višņakova "Cracovia", kura izmisīgi cīnās par palikšanu Ekstraklasē. Mājas spēlē pret turnīra vicelīderi Bjalistokas "Jagiellonia" Višņakovs palika rezervē, bet komanda bez mūsu futbolista palīdzības visai negaidīti tika priekšā ar 2:0. 64. minūtē pie šī rezultāta Višņakovs nāca laukumā un jau pēc divām minūtēm bīstami apdraudēja "Jagiellonia" vārtus. Tas nebija vienīgais mūsu pussarga mēģinājums - vienu viņa potenciāli bīstamu sitienu bloķēja aizsargs, bet pēc vēl viena Višņakova raidījuma 75. minūtē visus glāba vārtsargs. "Cracovia" panāca arī 3:0, bet iespēju uzstādīt pavisam graujošu rezultātu neizmantoja Višņakovs, no četriem metriem sitot virsū tieši vārtsargam. Aleksejam nesekmējās ar momentu realizāciju, taču savā pusstundā viņš bija pamanāmākais spēlētājs laukumā. Iepriecinoša ziņa Višņakova "Cracovia" - abas konkurentes cīņā par palikšanu zaudēja, un Krakovas komanda pirmo reizi izlīdusi no izkrišanas zonas, un tas noticis vienu kārtu pirms čempionāta beigām.

Visbeidzot Artjoma Rudņeva Poznaņas "Lech", kura Polijas čempionātu būtībā šosezon ir izgāzusi, Bitomā tikās ar "Polonia" (Višņakova kluba konkurenti cīņā par palikšanu). Rudņevam spēlējot no paša sākuma, "Lech" ar tālsitienu izvirzījās vadībā 36. minūtē, bet 54. minūtē panāca arī pretinieka noraidījumu un vairākumu sev. Rudņevam šoreiz izcilu momentu nebija, un 67. minūtē viņš tika nomainīts. "Lech" uzvarēja ar 2:1, uzlabojot pozīcijas tabulā.

Polijas čempionāta tabula pēc 29 no 30 kārtām

VKlubsSP
1Wisła Kraków2956
2WKS Śląsk Wroclaw2946
3Legia Warszawa2946
4Jagiellonia Białystok2945
5KS Lechia Gdańsk2943
6RTS Widzew Łódź2943
7KKS Lech Poznań2942
8Górnik Zabrze2942
9KSP Polonia Warszawa2941
10Ruch Chorzów2938
11Korona Kielce2937
12GKS Bełchatów2937
13Zagłębie Lubin2936
14MKS Cracovia Kraków2929
15Arka Gdynia2928
16KS Polonia Bytom2927

Tikmēr Krievijas čempionāta 1. divīzijā lieliski turpina spēlēt Edgara Gaurača pārstāvētā Krasnojarskas „Enisey”. Šodien šī komanda savā laukumā ar 2:1 apspēlēja Jaroslavļas „Shinnik” un pacēlās jau uz 2. vietu pēc 11 kārtām (līdere ir nesenā kausa fināliste „Alania”, kurai ir tikpat punktu, taču arī mačs rezervē) starp 20 komandām.

Gauračs laukumā izgāja pamatsastāvā un tika nomainīts 84. minūtē. Edgars bija pietiekami aktīvs, īpaši 1. puslaikā, kurā tika gūti visi trīs mača vārti: 2. minūtē tikai nedaudz neaizsniedzās līdz bumbai pēc centrējuma, 8. minūtē sita pāri sev vārtsargam rokās, 16. minūtē pēc skaistas kombinācijas viņš ne pārāk veiksmīgi uzsita, savukārt pēc pārtraukuma 72. minūtē gandrīz bija pirmais pie vārtsarga atsistās bumbas. Tādējādi Gaurača kontā palikuši četri gūtie vārti, kas snaiperu vidū dod vietu pirmā desmitnieka beigās.

Aleksandra Cauņas Maskavas "CSKA" Krievijas Premjerlīgas izbraukuma spēlē ar 3:0 uzvarēja Samāras "Krylya Sovetov". Cauņa mačam bija pieteikts un laukumā tika 86. minūtē, kad rezultāts nupat jau bija kļuvis 3:0. Nelielajā laikā Cauņa nepaspēja izcelties, bet "CSKA" izvirzījusies 1. vietā, kaut arī aizvadījusi par spēli mazāk nekā konkurentes.

Andris Vaņins savainojuma dēļ izlaida sava "Sion" maču Šveices čempionāta pēdējā kārtā pret "Xamax" (0:0). "Sion" turnīra noslēgumā ierindojās 4. vietā, kvalificējoties nākamās sezonas UEFA Eiropas līgai - tā būs jāsāk no kvalifikācijas turnīra 2. kārtas. Par Šveices čempioni kļuva "Basel", bet vēl trijniekā tika "Zurich" un "Young Boys".

  +3 [+] [-]

, 2011-05-25 22:31, pirms 13 gadiem
Žēl,ka Saša nepaliks CSKA.

  +1 [+] [-]

, 2011-05-25 22:43, pirms 13 gadiem
Palabojiet, ja kļūdos, bet Rudņeva lech var tikt eirokausos, ja legia warzawa paliek vismaz 4.vietā, tomēr lech kausa finālists..

  +3 [+] [-]

, 2011-05-25 22:45, pirms 13 gadiem
Prieks, ka Cauņa beidzot atkal devies laukumā un arī par Gaurača Yenisey. Bet vislielākais prieks, ka brīnumainā kārtā Cracovia kārtu pirms čempionāta beigām izkļuvusi no izkrišanas zonas. Tās ārpusē arī jāpaliek. Lai veicas. Un jācer, ka jau nākamsezon Ekstraklasē laukumā redzēsim gan Žigajevu, gan Rakelu, kuriem šī sezona Polijā neizvērtās nekāda.

     [+] [-]

, 2011-05-25 23:20, pirms 13 gadiem
Hey,taka legia uzvareja Polijas kausa un jau nodrosinajusi sev vietu eirokausos,Lech nepienakas vieta eiropas liigaa?

  +1 [+] [-]

, 2011-05-25 23:22, pirms 13 gadiem
neoxeo rakstīja: Žēl,ka Saša nepaliks CSKA.
kur tu to uzzinaji?

     [+] [-]

, 2011-05-25 23:26, pirms 13 gadiem
un cerams ka Jagielonia zaudes,bet Widzew vai Lechia spes iegut 3 punktus un iegut tiesibas spelet eirokausos,vairak jau tomer gribetos lai ta butu Lechia,tomer Lukjanovs stabila vertiba komandaa,un kaa tur ar to pedejo kartu,lechia uzvaras gadijumaa unpie virknes sakritibu gadijuma nevar otrajaa vietaa opalikt?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja