Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

"Sion" jauns treneris, Vaņins nepatīkami pārsteigts

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

"Sion" jauns treneris, Vaņins nepatīkami pārsteigts
Andris Vaņins
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas futbola izlases pamatvārtsarga Andra Vaņina pārstāvētajai Šveices Superlīgas vienībai "Sion" nomainījies galvenais treneris. Bernāra Šalāna vietā pie komandas stūres stājies francūzis Lorāns Rusē. Vaņins sarunā ar Sportacentrs.com pauda neizpratni par kluba vadības lēmumu.

Sakarā ar "Sion" neapmierinošajiem rezultātiem pēdējā laikā (trīs uzvaras astoņās spēlēs), kā rezultātā apdraudēta iespējamā tikšana Eirokausos jeb finišēšana Superlīgas pirmajā četriniekā, kluba vadība nolēmusi veikt treneru maiņu. Bernāra Šalāna vietā pie komandas stūres stājies 49 gadus vecais Francijas speciālists Lorāns Rusē, kurš jau 2001./2002. gada sezonā vadījis "Sion". Profesionālā futbolista karjerā Rusē neilgu laiku pārstāvējis Francijas izlasi, bet kā galvenais treneris pēdējoreiz strādājis "Saint-Étienne" (2007./2008. gada sezonā).

Mūsu Andris Vaņins, kurš ir "Sion" pamatvārtsargs, par treneru maiņu sarunā ar Sportacentrs.com izteica neizpratni, lai gan par notikušo vēl nebija informēts: "Treniņš šodien vēl tikai būs. Bija baumas, ka Šalāns varētu pamest komandu. Varbūt pie vainas zaudējums iepriekšējā spēlē, taču piekāpāmies spēcīgai komandai izbraukumā, tāpēc prezidenta lēmums nepatīkami pārsteidz. Atšķirībā no pagājušās sezonas beidzot tiešām spēlējam futbolu, darbojamies agresīvi - progress acīmredzams. Jaunajam trenerim taču tik un tā vajadzēs laiku, lai panāktu vēlamo... Pārmaiņas jau ietekmi atstās."

Vaņins, kurš "Sion" komandā pilda vicekapteiņa pienākumus, decembrī pagarināja līgumu ar klubu līdz 2015. gada 30. jūnijam. Kā šodien apstiprināja vārtsargs, janvāra transfēru periodā neviens ārvalstu klubs par Vaņina pakalpojumiem nopietnu interesi nav izrādījis.

Ar 30 punktiem 21 spēlē "Sion" Superlīgas tabulā ieņem 5. vietu desmit komandu konkurencē, no 4. pozīcijā esošās "Young Boys" atpaliekot par diviem punktiem. Līderei "Basel" ir 41 punkts. Nākamo spēli "Sion" aizvadīs sestdien, 22. februārī, kad savā laukumā Superlīgas kārtējā mačā uzņems "Grasshopper", bet jau 2. martā abas komandas tiksies vēlreiz - Šveices kausa izcīņas 1/4 finālā.

Izmantotie resursi:
Fc-Sion | Club

 +13 [+] [-]

, 2011-02-22 15:10, pirms 14 gadiem
manuprāt Sion spēlē labi, jo viņi nav tie spēcīgakie

  +5 [+] [-]

, 2011-02-22 16:08, pirms 14 gadiem
Vairāk neizprotami nekā pārsteidzoši!

  +1 [+] [-]

, 2011-02-22 16:54, pirms 14 gadiem
Trenera nomaiņa nav saprotama, jo situācija turnīra tabulā nav nemaz tik slikta, bet galvenais ka Vaņins turpina spēlēt...

  +1 [+] [-]

, 2011-02-22 17:51, pirms 14 gadiem
Domāju, ka Vaņina vieta sastāvā tāpat nav apdraudēta. Viņš nav vainīgs pie rezultātiem. Jānopērk beidzot kāds spēcīgs uzbrucējs, lai ārdītu pretinieku aizsardzību, tad medaļas Sion būtu gandrīz vai garantētas. Lai veicas!

  +1 [+] [-]

, 2011-02-22 23:41, pirms 14 gadiem
Nākamo spēli "Sion" aizvadīs sestdien, 22. februārī, ..

Kurā gadā tad tas būs?????