Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

"Sheriff" un Gauračs centīsies apturēt "BATE"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Sheriff" un Gauračs centīsies apturēt "BATE"
Edgars Gauračs
Foto: fc-sheriff.com

Šodien UEFA Eiropas līgas grupu turnīra trešās kārtas spēlē Tiraspoles „Sheriff” ar Latvijas uzbrucēju Edgaru Gauraču ierindā tiksies ar nepārprotamo Baltkrievijas futbola flagmani „BATE”. Spēles sākums Tiraspolē plkst. 22:05. Edgaram, visticamāk, atradīsies vieta komandas pamatsastāvā.

"Sheriff" buksē, "BATE" spēlē stabili

Eiropas līgā abas komandas spēlē negaidīti veiksmīgi. „BATE” pēc neizšķirta viesos pret Kijevas „Dynamo” (2:2) prata iznīcināt „AZ Alkmaar” (4:1) savā laukumā, kļūstot par E grupas līdervienību. „Sheriff” pēc nepatīkamā zaudējuma Nīderlandes klubam (1:2) savā laukumā neatstāja nekādas izredzes uz punktu iegūšanu slavenajam „Dynamo” (2:0). Gan „BATE”, gan „Sheriff” saglabā labas izredzes izkļūšanai no grupas, kuras varētu vēl vairāk palielināt panākums šīsdienas spēlē.

Nav šaubu, ka tieši šie divi klubi savu valstu čempionātos ir nepārprotami līderi. „BATE” Baltkrievijā nepārspēts jau četras sezonas pēc kārtas, pie tam arī šogad tieši Borisovas vienība atrodas čempionāta galvgalī, tuvākos sekotājus apsteidzot par pieciem punktiem. Nēdēļas nogalē gan komanda tikai kompensācijas laikā prata izraut uzvaru pret Mogiļevas „Dnepr” – 3:2. „Sheriff”, kā šai vienībai nereti gadās, sezonas sākumā zaudējusi diezgan daudz punktu, bet pēdējā kārtā ar 2:0 pievarēja „Milsami”. Pēc 12 kārtām tiraspolieši atrodas ceturtajā pozīcijā, bet līdz pirmajai vietai pietrūkst nieka trīs punktu.

"BATE" paļaujas uz vietējiem spēlētājiem

„BATE” šodienas spēlei gatavojas optimālajā sastāvā. Problēmu ar savainotajai vai diskvalificētajiem spēlētājiem viņiem nav. Ļoti bīstams solās būt baltkrievu uzbrukums, kur galvenā loma atvēlēta brazīlietim Renanam Bresānam (ar 12 vārtu guvumiem labākais Baltkrievijas čempionāta snaiperis). Bīstami varētu būt arī Maksims Skavišs un Vitālijs Rodionovs (Eiropas līgā jau divi vārti). Šie trīs vīri guvuši vairāk nekā pusi komandas vārtu vietējā līgā. Jāsaka, ka „BATE” joprojām pieturās pie principa audzināt savus vietējos futbolistus, leģionārus iesaistot tikai retā gadījumā. „BATE”, kas vēl 2008. gadā kā līdzīgs ar līdzīgu Čempionu līgā sitās ar „Real” un „Juventus”, pieteikumā šim turnīram iekļāvusi vien divus ne baltkrievus. Šajā klubā savulaik izauguši tādi spēlētāji kā Aleksandrs Gļebs, Jurijs Ževnovs un citi, kuri šobrīd maizi pelna ārzemju klubos. Tieši viesu uzbrukumu par bīstamāko pretinieku ieroci nosaucis Tiraspoles „Sheriff” galvenais treneris Andrejs Sosnickis. Baltkrievijas kluba spēlētāji uz Moldovu ieradās vakar, kad aizvadīja pirmsspēles treniņu. Apmetušies „BATE” futbolisti gan nav Tiraspolē, bet gan Ķišiņevā (ap 60 km no Tiraspoles).

Gaurača konkurents traumēts – Edgars tuvāk pamatsastāvam

„Sheriff” šovakar nevarēs paļauties uz visiem pamatspēkiem. Kā jau agrāk rakstīts, klubā ir ļoti maz vietējo futbolistu, komandas kodolu veido leģionāri no visdažādākajām pasaules valstīm. Tieši leģionāriem arī ir veselības problēmas. Apšaubāma ir brazīliešu uzbrucēja Džimija Fransas (iesita „Dynamo”) došanās laukumā. Nespēlēs pussargs Nelsons Freds, kā arī aizsargs Mirals Samardzičs. Visi viņi ir pamatsastāva futbolisti. Runājot par Gaurača iespējamo došanos laukumā, šāda varbūtība ir ļoti reāla, ja „Sheriff” spēlēs ar diviem uzbrucējiem. Ja tā, Edgars kopā ar Andrē Djedu veidos tiraspoliešu uzbrukuma duetu (protams, ja nevarēs spēlēt Fransa). Atgādināsim, ka pēdējā Moldovas čempionāta spēlē Edgaram rezultatīva piespēle. Līdzšinējos grupu turnīra mačos viņš allaž laukumā gājis uz maiņu.

Tiraspolē interese par šo spēli ne tuvu nav tik liela kā pret „Dynamo”, taču biļetes pamazām tiek izpirktas. Jāpiemin, ka Moldovā ir tādas pašas problēmas kā Latvijā – visas mājas spēles tiek aizvadītas ļoti vēlu, tādēļ milzīgas problēmas sagādā tikšana mājās pēc spēles. Tas gan viņus neattur no došanos uz stadionu. Uz „Sheriff” mājas spēlēm ierodas ļoti daudz citu pilsētu iedzīvotāju, kuri atbalsta savus mīluļus.

Šodienas spēles sākums plkst. 22:05. Turēsim īkšķus par Edgaru un „Sheriff”.

UEFA Eiropas līga, E grupa

VKomandaSpēlesVārtiPunkti
1.BATE26:34
2.AZ Alkmaar23:53
3.Sheriff23:23
4.Dynamo22:41

Vai Edgars Gauračs tiks pamatā?

  • 35

  • 29

  • 1

  • 6


     [+] [-]

, 2010-10-21 12:27, pirms 14 gadiem
Cerams ka arī iesitīs

     [+] [-]

, 2010-10-21 13:05, pirms 14 gadiem
Edgars ir pamatsastāvā. Lai Tev veicās un ja vēl varēsi labi piespēlēt vai pat iesist, tad būs pavisām labi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-10-21 13:52, pirms 14 gadiem
3-1 Bate laba... Gauračam varti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-10-21 15:18, pirms 14 gadiem
Pedejais_vacietis rakstīja: Nē,paliks uz rezervista soliņu mana balss
Es tev un citiem atkārtoju vēlreiz - Edgars ir pieteikts pamatsastāvā.

     [+] [-]

, 2010-10-21 19:34, pirms 14 gadiem
Veicam 'Betsafe' likmi uz Guarača 5 vārtiem