Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Polijas mediji jau atvadās no Rakela, "Reading" nopērk franču uzbrucēju

Agris Suveizda

Polijas mediji jau atvadās no Rakela, "Reading" nopērk franču uzbrucēju
Deniss Rakels
Foto: Cracovia.pl

Ņemot vērā informāciju Polijas plašsaziņas līdzekļos, Latvijas futbola izlases uzbrucējs Deniss Rakels šoziem, visticamāk, pametīs Krakovu. Polijas mediji jēkabpilieti jau pielaulājuši Redingai, taču angļu klubs vakar paziņoja par cita uzbrucēja iegādi.

Rakela aizbraukšanu nenoliedz arī treneris
"Kaut varētu to noliegt, taču nespēju," Krakovas kluba galvenais treneris Jaceks Zeļinskis atbildēja uz jautājumu par Denisa Rakela došanos uz Angliju. "Viņš šosezon ir guvis 15 no mūsu 44 vārtiem, tātad viņš ir devis 30% no visiem mūsu panākumiem. Tik ātri vietā tādu spēlētāju mēs neatradīsim, reti kurš spēlētājs, uz Poliju pārnākdams ziemā, vispār spēj iejusties jaunajā komandā…Skaidroju Rakelam, ka daudz labāks brīdis aiziešanai būtu vasarā."

Tāpat Zeļinskis uzskata, ka Rakela iegāde būtu perfekts darījums Polijas turīgākajam klubam Varšavas "Legia": "Jau decembrī brīnījos, kādēļ "Legia" nav ieinteresēta Rakelā. Tas būtu lielisks darījums trīs iemeslu dēļ – viņi iegūtu rezultatīvu malējo pussargu, spēlētāju, ar kuru Čerčesovs varētu runāt krieviski, un papildus šāds transfērs pavājinātu vienu no titula pretendentēm. Un tikai tad Rakela vārds sāka parādīties "Legia" kontekstā. Viņi [no "Lech"] jau ieguva Hemeleinenu, paņemiet vēl Rakelu un kādu svarīgu spēlētāju no "Piast" – paldies, līga būs beigusies."





"Reading" iegādājas francūzi, Rakels neierodas uz treniņu
Polijas mediji arvien nopietnāk ziņo, ka Rakela jaunais klubs būs tieši "Reading". Viens no vadošajiem sporta portāliem Sportowefakty.pl vakar jau rakstīja, ka Rakels pilnīgi noteikti karjeru turpinās Redingā. Informācija par Rakelu bija nokļuvusi arī līdz Anglijai, un "Reading" galvenais treneris Braiens Makdermots ne apstiprināja, ne noliedza interesi par kādu "poļu" uzbrucēju, ar kuru bija domāts konkrēti Rakels.

Vakar vēlu vakarā Anglijas pēc spēka 2. līgas klubs "Reading" paziņoja par priekšējās līnijas pastiprināšanu, taču…ne ar Denisu Rakelu. Līgums uz pusotru sezonu tika parakstīts ar 34 gadus veco francūzi Janu Kermorgānu, kurš Anglijā spēlē kopš 2009. gada un šosezon Premjerlīgā "Bournemouth" rindās bija septiņreiz devies uz maiņu. Pārejas maksa bija pusmiljons sterliņu mārciņu jeb nepilni 650 tūkstoši eiro.

Līdzīga summa, kāda ir jāmaksā arī par Rakela iegādi – kā jau futbolists iepriekšējā gadā atklāja sarunā ar Sportacentrs.com, līguma izpirkuma maksa ir 500 tūkstoši eiro. Interesanti, ka Sportowefakty ziņo, ka par šo summu Rakels ar klubu nevienojās vis pirms jaunā līguma parakstīšanas – pusmiljons bija jau pirmajā līgumā, un Rakels pārrunu laikā uzstājis, lai tā netiktu palielināta. "Cracovia" nācies piekrist, citādi riskētu nākamvasar savu līderi palaist prom par velti.

Pēc francūža nopirkšanas ne poļu, ne angļu medijos nav parādījusies informācija, ka šis darījums izslēgtu Rakela iegādi, turklāt Sportowefakty ziņo, ka Latvijas futbolists bez brīdinājuma neesot ieradies uz "Cracovia" šā rīta treniņu. Przegladsportowy nule kā publicēja vēl interesantāku informāciju – Rakela tiešām nav treniņā, taču jēkabpilietis devies nevis uz Angliju, bet gan Spāniju, uz kurieni pārējā komanda dosies vien rītvakar. Līdz ar to nav skaidrs, vai Rakels Spānijā ir iespējama transfēra dēļ vai vienkārši kaut kāda iemesla dēļ turp devies dienu agrāk.

Vaņins kapitulē pret Cauņas CSKA
Ziemas pārtraukumā sezonas otrajai pusei turpina gatavoties daudzu Latvijas futbolistu pārstāvētie ārzemju klubi. Šveices "Sion" ar Andri Vaņinu vārtos treniņnometnē Spānijā atzina Maskavas CSKA pārākumu – 0:4. Aleksandrs Cauņa, kurš otrdien atzīmēja 28 gadu dzimšanas dienu, kopā ar vēl vairākiem spēlētājiem mačā nepiedalījās. Spānijā zaudēja arī Kijevas "Dynamo", kas ar 0:1 piekāpās Spānijas pēc spēka 3. līgas komandai "Real Linense". Vitālijs Jagodinskis aizvadīja pirmo puslaiku, kurā arī tika ielaisti vienīgie vārti.

Gatavoties vai atrādīties turpina arī Latvijas leģions Čehijā. Kaspars Gorkšs aizvadīja pirmo puslaiku Prāgas "Dukla" uzvarā pār "Česke Budejovice" (3:1), Renāram Rodem 60 minūtes Olomoucas "Sigma" zaudējumā pret Gļivices "Piast" (0:2), Oļegs Timofejevs gāja uz maiņu Brno "Zbrojovka" neizšķirtā pret "Karvima" (2:2), bet Daniils Ulimbaševs spēlēja otro puslaiku "Znojmo" neizšķirtā pret "Frydek-Mistek" (1:1). Otrdien otro puslaiku aizvadīja Mārcis Ošs, kura jaunais klubs Zabžes "Gornik" ar 0:3 zaudēja Valērija Šabalas bijušajai komandai "Miedz".

Izmantotie resursi:
Jacek Zieliński: Jedziemy w Tour de France -...
Deniss Rakels zagra w Reading. Dlaczego Łotysz...
Tajemnicze zniknięcie Denissa Rakelsa - WP...
Товарищеский матч. ПФК ЦСКА — Сьон — 4:0...
Динамо К - Ліненсе - ФK «Динамо» Київ....
FK Dukla Praha | Reportį˛ ze zįpasu: Č....
Sigma prohrála s Piastem Gliwice | SK Sigma...
FC Zbrojovka Brno | Reportį˛ ze zįpasu: Karvinį...
1.SC Znojmo FK
Sparing: Górnik Zabrze - Miedź Legnica 0:3...
Deniss Rakels poleciał do Hiszpanii - Cracovia

  -1 [+] [-]

, 2016-01-21 13:13, pirms 9 gadiem
Manchestera

  +6 [+] [-]

, 2016-01-21 13:31, pirms 9 gadiem
Redinga nopirka arī Džordžu Evansu, kurš bija tikai 2. spēlētājs vēsturē, kas pārstāvējis City visās vecuma grupās (no 7 gadi līdz pirmajai komandai).

     [+] [-]

, 2016-01-21 15:35, pirms 9 gadiem
"bez brīdinājuma neesot ieradies uz "Cracovia" šā rīta treniņu"
ja tā patiesība, neglīti sanācis

     [+] [-]

, 2016-01-21 16:11, pirms 9 gadiem
septembris rakstīja: Redinga nopirka arī Džordžu Evansu, kurš bija tikai 2. spēlētājs vēsturē, kas pārstāvējis City visās vecuma grupās (no 7 gadi līdz pirmajai komandai).
Tas Rakela iespējas nesamazina. Evanss spēlē kā centra aizsargs vai balsta pussargs.

  +2 [+] [-]

, 2016-01-21 16:52, pirms 9 gadiem
reikons rakstīja: Tas Rakela iespējas nesamazina. Evanss spēlē kā centra aizsargs vai balsta pussargs.
Aizsargs galīgi nē. Viņš drīzāk ir box to box mids. Vai balsta pussargs ar spējām piedalīties arī uzbrūkošajās darbībās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-01-21 20:20, pirms 9 gadiem
Rakela ceļi neizdibināmi
Reading FC Target Goes AWOL - The Tilehurst End

  +2 [+] [-]

, 2016-01-21 20:44, pirms 9 gadiem
Jā... Tikko mūsu "perspektīvais" Cauņa jau 28 gadu jubileju nosvinējis! Kā tas futbola laiks viņam ātri paskrējis, traumas ārstējot!