Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Kļavam gols, Lazdiņa "Piast" turpina krāt uzvaras

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Kļavam gols, Lazdiņa "Piast" turpina krāt uzvaras
Oskars Kļava (#15)
Foto: azerisport.com

Ziņojam par Latvijas futbola leģionāru gaitām.

Par "Baltika" vakardienas zaudējumu Krievijas Nacionālajā līgā jau ziņojām, bet maču vakar aizvadīja arī Oļega Laizāna "Enisey", kas mājās nospēlēja neizšķirti 2:2 ar "Neftekhimik". Laizāns izgāja sākumsastāvā un spēlēja līdz 81. minūtei, kad tika nomainīts pie rezultāta 2:2. Laizāns teksta tiešraidē nav atzīmēts, bet "Enisey" šobrīd ieņem 10. vietu 17 komandu konkurencē.

Šodien spēli Krievijas otrajā spēcīgākajā līgā aizvadīja arī Edgara Gaurača "Torpedo", kas nospēlēja 0:0 ar "Khimki". Neskatoties uz iepriekšējā kārtā gūtiem vārtiem, Gauračs atkal palika rezervē un tikai 78. minūtē nomainīja Tadu Labuku. Sev atvēlētajā laikā Gauračs protokolā atzīmējās ar dzelteno kartīti. "Torpedo" šodien svarīgākais bija nezaudēt tiešajai konkurentei "Khimki", lai nerastos izkrišanas draudi. Tas arī izdevās, un "Torpedo" arī nākamgad spēlēs Krievijas Nacionālajā līgā. Ivana Lukjanova "Volgar" ar 0:1 zaudēja "Sibir" bez mūsu futbolista palīdzības. "Volgar" finišēs pēdējā vietā un šo līgu pametīs.

Šodien vārtus Azerbaidžānas Premjerlīgā guvis Oskars Kļava, kurš, aizvadot pilnu spēli, 72. minūtē uzstādīja galarezultātu 4:0 sava AZAL cīņā ar "Kapaz". Tā bija pēdējā kārta, un AZAL finišēja 7. vietā. Kļavam tie bija otrie vārti šai čempionātā. Sezona noslēgusies un varam savilkt galus - Azerbaidžānas čempionāta 32 kārtās Kļavam 25 spēles, no tām 20 sākumsastāvā, deviņas nopelnītās dzeltenās kartītes, divi gūtie vārti.

Deniss Ivanovs pēdējā kārtā nospēlēja pilnu spēli un palīdzēja "Baku" viesos ar 1:0 pārspēt čempioni "Neftchi". Ivanovam 32 kārtās 18 spēles, no tām 13 pamatsastāvā, nevienu vārtu un viena dzeltenā kartīte. "Baku" finišēja 6. vietā, kamēr "Neftchi" triumfēja turnīrā trešo gadu pēc kārtas.

Eduarda Višņakova "Shahter" ar 2:0 pārspēja "Vostok". Višņakovs uznāca laukumā uz maiņu 73. minūtē pie 1:0, bet savus pirmos vārtus šosezon joprojām nav guvis. "Shahter" izvirzījusies 3. vietā.

Vēl tuvāk Polijas bronzai un Eirokausiem tikusi Arta Lazdiņa Gļivices "Piast", kas sestdien izbraukumā ar 2:1 uzvarēja "Podbeskidzie". Lazdiņš iznāca sākumsastāvā, bet tika nomainīts pārtraukumā pie nelabvēlīgā 0:1. Bez Lazdiņa komanda atspēlējās un 80. minūtē guva arī uzvaras vārtus, atkal izcīnot dramatisku panākumu. "Piast" trīs kārtas pirms beigām turpina ieņemt 3. vietu, tiesa, joprojām tikai par vienu punktu atpaliek iepriekšējā gada čempione Vroclavas "Slask".

Pāvela Šteinbora un Ritus Krjaukļa "Golden Arrows" DĀR čempionātu noslēdza ar 0:3 pret Keiptaunas "Ajax" un finišēja 13. vietā 16 komandu konkurencē. Jau ierasti arī pēdējā kārtā mūsu futbolisti nespēlēja.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-20 23:35, pirms 11 gadiem
engels rakstīja: Mūsējie ierasti pa beigām kuļas.
Sāc pierast.

     [+] [-]

, 2013-05-20 23:42, pirms 11 gadiem
Jā, šajā rakstā laikam tikai par Kļavu var priecāties. Nu un, protams, arī par Lazdiņa Piast, kas pārsteidzoši labi Polijā cīnās. Prieks, ka Artis ir pamatsastāva spēlētājs. Krjauklis un Šteinbors jau labu laiku sēž uz koferem, tā vismaz izskatās. Gauračs arī Torpedo par pēdīgo rezervistu pataisīts. Labuka labā spēle Skonto sastāvā pērn un pārcelšanās uz Maskavu vasarā Gauračam pamatīgi iegriezusi. Lukjanovs arī kravā mantiņas, kārtējo reizi komandā pavadījis neilgu laiku.