Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

papildināts Leģionāri: Laizānam zāģis izskaņā, Koliņko sausā, Turkova klubam pirmais punkts

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Leģionāri: Laizānam zāģis izskaņā, Koliņko sausā, Turkova klubam pirmais punkts
Aleksandrs Koliņko
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Krievijas Nacionālajā futbola līgā neveiksmes turpina vajāt Jura Laizāna Voroņežas "Fakel", kas šodien izbraukumā pēdējās sekundēs ielaida vārtus pret "Gazovik", ciešot neveiksmi ar 1:2. Pie negaidītas uzvaras tika Kaļiņingradas "Baltika", viesos ar 3:0 pārspējot "Shinnik". Aleksandrs Koliņko un Maksims Rafaļskis laukumā pavadīja pa 90 minūtēm.

"Fakel", kas turnīra tabulā ieņem pārliecinošu pēdējo vietu, viesos tikās ar citu pastarīti "Gazovik". Jau spēles 12. minūtē mājinieki izmantoja Voroņežas vārtsarga Emiliana Dolhas kļūdu, izvirzoties vadībā. Arī turpinājumā par mājinieku pārākumu šaubas neradās - bija gan trāpījums pa stabu, gan pa pārliktni, bet vēl vairākas reizes lieliski nospēlēja Dolha. Neskatoties uz to, otrā puslaika ievadā nevajadzīgā situācijā gazoviks uz saviem vārtiem nopelnīja pendeli, kuru "Fakel" pārvērta vārtu guvumā. Noturēt punktu Laizānam ar kompāniju neizdevās, jo kompensācijas laika pēdējā minūtē arī mājinieki, tribīnēs skanot skaļajam GA-ZO-VIK, iesita vienpadsmitmetrinieku - 2:1.

Jurim Laizānam tā bija otrā spēle "Fakel" rindās, pie tam atkal viņš aizvadīja visu spēli. Šoreiz viņš pa vārtiem sita tikai vienu reizi, no metriem no uzsitot nedaudz pāri vārtu devītniekam. Juris pārliecinoši darbojās laukuma centrā, vairākkārt apgādājot partnerus ar labām piespēlēm. Tieši pēc vienas no tās "Fakel" izveidoja savu vienīgo momentu no spēles, taču partneris cīņā ar vārtsargu sita mazliet garām. Uz partneru fona Laizāna piespēļu kultūra nevarēja palikt nepamanīta.

Cita Latvijas spēlētāju pārstāvētā Kaļiņingradas "Baltika" viesos tikās ar Jaroslavļas "Shinnik". Mača favorīti jaroslavļieši uzbruka daudz vairāk par viesiem, izveidojot arī vairākus labus momentus. Kā tas bieži notiekās, neiesit tu, iesit tev. Vienā no retajiem saviem uzbrukumiem "Baltika" ar rikošeta palīdzību izvirzījās vadībā, bet otrajā puslaikā noorganizēja divus lieliskus pretuzbrukumus, panākot jau 3:0. Īpaši jāizceļ otrais vārtu guvums, kad "Baltika" futbolists no apmēram 20 metriem eleganti ieraidīja bumbu vārtu tālajā devītniekā!

Kaļiņingradiešu jaunpienācējs Artūrs Zjuzins šoreiz vēl nebija kopā ar komandu, Maksims Rafaļskis nospēlēja 1. puslaiku, bet Aleksandrs Koliņko aizvadīja pilnu spēli. Koliņko darbiņa netrūka, un viņš nospēlēja droši, īpaši labi darbojoties ar dūrēm. Pāris situācijās viņš savējos glāba.

Azerbaidžānas čempionāta 3. kārtā pie piektā punkta tikusi Pāvela Doroševa "Gabala", kas mājās, gandrīz visu spēli aizvadot mazākumā, nospēlēja 1:1 ar bijušo Rita Krjaukļa pārstāvēto "AZAL". Doroševs spēli aizvadīja droši, neskatoties uz to, ka mača ievadā guva nelielu savainojumu. Ielaistajos vārtos viņš nebija vainojams. Interesanti, ka spēles beigās vietējā publika uz viesu futbolistiem meta ar akmeņiem. Punkts arī "Simurg" (1:1 pret "Ravan"), taču Andrejs Rubins vēl nebija pieteikts jaunās komandas rindās.

Danills Turkovs sava Ungārijas ZTE rindās iznāca uz maiņu 56. minūtē pie 1:0, nomainot vārtu guvēju, kurš mača sākumā realizēja pendeli. Diemžēl pretiniece "Vasas" 84. minūtē arī ieguva tiesības uz 11 metru soda sitienu un realizēja to - 1:1. ZTE savu skatītāju priekšā centās izraut uzvaru, pāris epizodēs piedalījās arī Turkovs, taču rezultāts vairs nemainījās. ZTE, kas citus gadus cīnījās par augstām vietām, šodien 6. kārtā ieguva pirmo(!!!) punktu pēc pieciem zaudējumiem... Joprojām pēdējā vieta 16 vienību konkurencē.

Polijas 1. līgas čempionātā šodien debitēja Deniss Rakels, kura Katovices GKS savā laukumā nospēlēja 0:0 ar "Flota". Rakels spēlēja līdz 82. minūtei, pāris reizes esot uzbrukuma smailē. Vārtus gūt gan neizdevās. Komandai ceturtais neizšķirts piecās spēlēs (vēl arī zaudējums).

Izmantotie resursi:
Футбольная Национальная Лига | Лиги
Azerisport.com - Все об Азербайджанском спорте

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-08-19 19:50, pirms 13 gadiem
Rafaļskim nebija pilna spēle. 46. minūtē viņu nomainīja.

     [+] [-]

, 2011-08-19 20:29, pirms 13 gadiem
Cerams, ka Baltika pamazām sāks rāpties ārā no bedres pēc šīs uzvaras. Fakel gan nonākuši neizbēgamā situācijā, domāju, ka, ja Laizānam neizdosies izvilkt komandu, viņš drīz būs atpakaļ Latvijā.

  -1 [+] [-]

, 2011-08-19 22:36, pirms 13 gadiem
Bet Rudņevam jau 2 vārti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-08-19 23:11, pirms 13 gadiem
Asta Fe Jevs rakstīja: ja sevi citiem pasniedz kā krievu.. tad to tu sauc par tādu pašu Latvieti kā es??
varu derēt ka viņš latviski knapi pāris vārdus prot un rekur tev veelviens pierādiijums ka vinš nav taads pats kā es.

nevajag vienkārši tik ļoti safanoties kā mazai meitenei par twilight
Man nekas nav pret krieviem, kamēr viņi neko sliktu par Latviju nesaka. Nepatīk tikai tādi kas saka ka Krievija labāka. Bet tāds kurš spēlē Latvijas izlasē, uzskatu ka ir savējais - Latvietis.

  -2 [+] [-]

, 2011-08-19 23:13, pirms 13 gadiem
Asta Fe Jevs rakstīja: man ja godīgi tagad pat ir nedaudz pretīgi uz to Rudņev skatīties , jā labi , ir beidzot "Latviets" kam kkas izdodas arii ārpus Latvijas, Bet
tā vietā lai mēģinātu kkā iznest Latvijas vārdu pasaulē lai vēl kāds to pamana , viņš uztaisa prikolu ar savu uzvārdu un atklāti pasaka ka ir wannabe krievs... tagad tiko uzsledzu spēli un jau polijā komentētāji viņu pat vairāk nesauc latviskajaa variantaa... taka man dziļi piekāst par šito wannabe krievu , manispēc lai tinaas uz krieviju un uzvārdu nomaina uz - Rudņev ho4et semkas
nu bet viņš jau arī ir krievs, kurš dzimis Latvijā, nevis latvietis... tautība un nacionalitāte ir divas dažādas lietas. Un tas, ka mums te pastāv divkopienu valsts nav Rudņeva vaina - viņs jau ir tikai viens no piemēriem...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-08-19 23:41, pirms 13 gadiem
100% voted!
Pat ziņas pretīgi lasīt par šo Pleskavas šosejas cerību!

Asta Fe Jevs rakstīja: man ja godīgi tagad pat ir nedaudz pretīgi uz to Rudņev skatīties , jā labi , ir beidzot "Latviets" kam kkas izdodas arii ārpus Latvijas, Bet
tā vietā lai mēģinātu kkā iznest Latvijas vārdu pasaulē lai vēl kāds to pamana , viņš uztaisa prikolu ar savu uzvārdu un atklāti pasaka ka ir wannabe krievs... tagad tiko uzsledzu spēli un jau polijā komentētāji viņu pat vairāk nesauc latviskajaa variantaa... taka man dziļi piekāst par šito wannabe krievu , manispēc lai tinaas uz krieviju un uzvārdu nomaina uz - Rudņev ho4et semkas

  +2 [+] [-]

, 2011-08-19 23:53, pirms 13 gadiem
Nu neviens jau nezin vai Rudnevs izlase spele ka vinam ir gods aizstavet Latviju vai tikai tapec lai vinja CV butu rakstits ka ir aizvadijis desmit speles un celtu savu cenu arzemju kluba acis,jo sodien lieli klubi loti pievers uzmanibu vai speletajs spele izlase!

  -2 [+] [-]

, 2011-08-20 03:25, pirms 13 gadiem
lieta tāda ka Polijā LV likumi nestrādā, tātad kāpēc lai neizmantotu situāciju, kas starp citu ir diezgan populāra starp kreivvalodīgajiem ārpus Latvijas; otrkārt - kas tev ir devis tiesības kritizēt otra cilvēka personīgu lēmumu

     [+] [-]

, 2011-08-20 06:37, pirms 13 gadiem
govor rakstīja: lieta tāda ka Polijā LV likumi nestrādā, tātad kāpēc lai neizmantotu situāciju, kas starp citu ir diezgan populāra starp kreivvalodīgajiem ārpus Latvijas; otrkārt - kas tev ir devis tiesības kritizēt otra cilvēka personīgu lēmumu
Tavā matuškā par vārda brīvības praktizēšanu varbūt arī nodauza ar stekiem un liek cietumā, taču šeit, Latvijā, mums ir citādas tradīcijas.

Tātad, ja jautā, kas ir devis tiesības, tad iesaku palasīt Satversmi.

Savukārt, ja runa ir par morālām tiesībām, tad šādu tiesību avots ir Rudņeva necieņas izrādīšana un nodevība pret latviešu valodu, Latvijas valsti un tautu. Ja Rudņevs neciena mūs, mums ir visas tiesības necienīt arī viņu.