Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

No Azerbaidžānas uz Eirokausiem Rubins un Karlsons, Perepļotkins iesit

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

No Azerbaidžānas uz Eirokausiem Rubins un Karlsons, Perepļotkins iesit
Andrejs Rubins
Foto: www.wislakrakow.com

Šodien noslēdzās Azerbaidžānas futbola čempionāts. Priekšlaicīgi par čempioniem kļuva "Neftchi", bet no Latvijas futbolistu pārstāvētajiem klubiem visaugstāk tika Andreja Rubina "Karabakh", kas tāpat kā Ģirta Karlsona "Inter" pārstāvēs valsti Eirokausos. Pa to laiku Uzbekistānā ar vārtu guvumu izcēlies Andrejs Perepļotkins.

Jau vakar ziņojām, ka ar zaudējumu sezonu noslēdza Aleksandra Starkova "Baku", kas Latvijas izlases galvenā trenera vadībā tā arī nespēja atrast savu spēli. Noslēguma tabulā tikai sestā vieta. Minimālais komandas uzdevums bija tikt tieši sešiniekā, bet kluba vadība cerēja, ka izdosies nodrošināt vietu arī Eirokausos. Laba iespēja to paveikt bija Azerbaidžānas kausa izcīņā, bet tur nācās izstāties pusfinālā.

Ģirta Karlsona Baku "Inter" finišēja tikai vienu vietu augstāk, bet tikšana kausa izcīņas finālā garantējusi vietu Eiropas līgas kvalifikācijā. Ģirtam pēc lieliskā snieguma Sadraudzības kausā vietējā čempionātā tā arī neizdevās pa īstam iespēlēties.

Noslēdzošajā sezonas spēlē neveiksmi cieta Andreja Rubina "Karabakh", kas līdz pat pēdējam cīnījās par otro vietu, bet beigās palika trešā. Andrejs pēdējā spēlē pret "AZAL" (1:3) laukumā devās 78. minūtē (laukumā izgāja pēc ļoti ilga pārtraukuma). Ritus Krjauklis palika rezervē. "AZAL" beigās ieņēma ceturto vietu, bet Eirokausos nespēlēs.

Bez Pāvela Doroševa pieteikumā sezonu noslēdza "Qabala", kas ar 2:1 pieveica savu tiešo konkurenti "Mugan", noslēdzot sezonu septītajā vietā. Devītie palika Kristapa Grebja partneri no komandas "Ganja". Sezonas noslēdzošajā mačā Grebis nespēlēja. Grebis "Ganja" rindās tā arī neguva nevienus vārtus.

Azerbaidžānas čempionāta noslēguma tabula

VKomandaP
1.Neftchi67
2.Khazar60
3.Karabakh58
4.AZAL49
5.Inter49
6.Baku40
7.Qabala51
8.Mugan47
9.Ganja36
10.Turan27
11.Simurq19
12.MOIK18

Perepļotkinam vārti, nākot uz maiņu

Uzbekistānas futbola čempionātā šodien startēja 9. kārtas spēles. Izbraukuma maču aizvadīja Andreja Perepļotkina "Nasaf", kas viesojās pie "Navbahor". Latvijas izlases spēlētājs tiks atstāts rezervē, bet 58. minūtē nāca uz maiņu. Jau pēc 22 minūtēm tieši viņš pēc saspēles ar Ivanu Boškoviču atklāja spēles rezultātu, bet noturēt uzvaru neizdevās. Mājinieki kompensācijas laika otrajā minūtē izlīdzināja rezultātu - 1:1.

Turnīra tabulā "Nasaf" atkritis uz trešo vietu, par četriem punktiem atpaliekot no "Bunyodkor". Nākamā spēle Perepļotkinam paredzēta 24. maijā, kad Āzijas kausa izcīņas 1/8 finālā būs jātiekas ar Jordānijas komandu.

Izmantotie resursi:
Peşəkar Futbol Liqası

  -1 [+] [-]

, 2011-05-19 20:12, pirms 13 gadiem
nesaprotu, kāpēc tās visas aizkaukāza valstis skaitas pie eiropas (dull) baigā eiropa bļin!

  -1 [+] [-]

, 2011-05-19 20:50, pirms 13 gadiem
SOLIŅU DELDĒTĀJI!! Piegriezies jau.. cik tad var. Money protams ir svarīgi, bet besī elementāra tuvredzība. Rauties uz augšu var ja tu kaut ko parādi, bet ja interesē vienas sezonas nauda, tad ir rezultāts acīm redzams...otrie sastāvi(labi ja), degradācija un būs jāpriecājas ja LV tiks atpakaļ...

  +1 [+] [-]

, 2011-05-19 23:23, pirms 13 gadiem
grafix69 rakstīja: nesaprotu, kāpēc tās visas aizkaukāza valstis skaitas pie eiropas (dull) baigā eiropa bļin!
Tāpēc, ka Eiropas austrumu robeža ir Kaspijas jūra.

  +1 [+] [-]

, 2011-05-19 23:27, pirms 13 gadiem
Prieks, ka Pļutka Uzbekos atvēries. Reāli tagad viņš var attaisnot beidzot uz sevi liktās cerības izlasē, jo ir labā formā. Labākā kā daļa citu pussargu/uzbrucēju.

Sezonas noslēgums Azeros gan mūsējiem nepārāk veiksmīgs. Jāapsveic Rubins ar medaļu, kuras izcīnīšanā savu kāju gan viņs otrajā sezonas daļā tā arī pa īstam gandrīz nepielika. Tad mūsējie pārblīvē tabulas vidusdaļu, tikai žēl, ka nespēlē. Nespēlē ne ierastais AZAL pamatsastāva vīrs Krjauklis, ne arī Qabala rekordists Doroševs un Karļikam arī sezonas beigas tādas nekādas, nemaz nerunājot par Grebi, kurš pat normāli sastāvā netika. Žēl, bet tā nu tas ir. Cerams, ka šī nespēlēšana neatsauksies uz izlasi tiem spēlētājiem, kas ir izsaukti, Krjaukli un Karlsonu ietverot.

  -1 [+] [-]

, 2011-05-19 23:49, pirms 13 gadiem
Starkova statistika vienkārši fascinē.Un tāds auns ir izlases treneris.Drīz būsim ne tikai aiz igauņiem,bet ārā no simtnieka FIFA rangā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja