Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Rakels, Kurakins, Maksimenko un Ošs nespēlē, Ziļam vārti

Rolands Eliņš

Rakels, Kurakins, Maksimenko un Ošs nespēlē, Ziļam vārti
Vitālijs Ziļs (pa kreisi)
Foto: Jana Pipar

Vairāki Latvijas izlases kandidāti šodien nav aizvadījuši mačus savu klubu sastāvos, kamēr Vitālijs Ziļs izcēlies ar vārtu guvumu Igaunijas čempionātā.

Anglijas „Championship” maču nelielas traumas dēļ izlaidis Deniss Rakels. Jau iepriekš „Reading” treneris izteicās, ka Rakela dalība spēlē pret „Cardiff” ir apšaubāma, un šodien viņš nebija iekļauts pieteikumā spēlei, kurā „Reading” cīnījās neizšķirti 1:1. Līgas kopvērtējumā „Reading” šobrīd ieņem 17. vietu.

Austrijas Bundeslīgas mačā rezervē palika Vitālijs Maksimenko, kura pārstāvētā „Mattersburg” ar 1:2 piekāpās „Salzburg”, līgas līderei. „Mattersburg” saglabā piekto vietu Bundeslīgā, kamēr Maksimenko, sezonas pirmajā pusē stabils pamatsastāva spēlētājs, sākumsastāvā neizgāja trešo reizi pēc kārtas.

Skotijas čempionāta spēli diskvalifikācijas dēļ bija spiests izlaist Antons Kurakins („Hamilton” ar 1:2 zaudēja „Partick”), CSKA pieteikumā Krievijas Premjerlīgas mačā (2:0 pret „Kuban”) nebija traumētā Aleksandra Cauņas, bet Polijas Ekstraklasē Zabžes „Gornik” pieteikumā nebija Mārča Oša (0:0 pret „Podbeskidzie”).

Ukrainas Premjerlīgā dzelteno kartīti nopelnījis Vitālijs Jagodinskis, kura pārstāvētā „Hoverla” ar 0:1 piekāpās „Stal”. Jagodinskis devās sākumsastāvā, bet tieši pēc viņa dzeltenās kartītes pretinieki ieguva tiesības uz 11 metru soda sitienu, kas izrādījās izšķirošs.

Baltkrievijas kausa spēlē BATE ar 1:0 pieveica „Sluck”, taču, lai iekļūtu pusfinālā, šis pārsvars būs jāaizstāv arī otrajā spēlē viesos. BATE aizsargs Kaspars Dubra bija sākumsastāvā un nospēlēja visas 90 minūtes, taču komandai uzvaru izdevās nokārtot tikai pašās beigās, kompensācijas laikā.

Čehijā smags zaudējums Kaspara Gorkša pārstāvētajai „Dukla”, kas ar 0:3 piekāpās „Brno”, turklāt ielaida vārtus jau spēles pirmajā minūtē. Gorkšs laukumā pavadīja visu spēli, bet viņa komandai tas bija trešais zaudējums pēdējās četrās spēlēs. Savukārt Renāra Rodes „Sigma” pārtraukusi ilgstošu zaudējumu sēriju un nospēlējusi 0:0 pret „Zlin”. Rode šī mača pieteikumā gan nebija.

Savukārt Igaunijas čempionātā ar vārtu guvumu izcēlies Vitālijs Ziļs, palīdzot „Sillamae” 84. minūtē izraut neizšķirtu 1:1 pret „Paide”. Aleksandra Solovjova „Sillamae” pieteikumā šoreiz nebija.