Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Vai Rudņevs atsāks sist? Vai Cauņu nosēdinās rezervē?

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Vai Rudņevs atsāks sist? Vai Cauņu nosēdinās rezervē?
Aleksandrs Cauņa
Foto: championat.ru

Futbolisti pēc izlašu pārtraukuma ir atgriezušies pie darba savos klubos, un šajā nedēļas nogalē uzreiz arī spēles nacionālajos čempionātos. Lūkosim, vai vārtu garšu atgūs mūsu uzbrucējs Artjoms Rudņevs, un vai Aleksandrs Cauņa tiks pie spēles laika, ierindā atgriežoties pāris konkurentiem.

Artjoms Rudņevs Polijas Ekstraklasē nav guvis vārtus 362 minūtes pēc kārtas (nav iesitis pēdējās četrās spēlēs), pie tam pēdējā cīņā guva mikrosavainojumu. Izskatās gan, ka pirmdien pret „Podbeskidzie” mūsu uzbrucējs varēs spēlēt un lūkos papildināt iesalušo 14 vārtu kontu (tuvākie sekotāji joprojām iepaliek jūtami – Frankovskim un Bitonam ir deviņi) pret līgas jaunpienācēju, kas spēlē itin veiksmīgi – bilance 4-4-5 un 10. vieta 16 komandu konkurencē. „Lech” nav guvis vārtus trīs spēlēs pēc kārtas, atkrītot uz 5. vietu – vicelīderei „Legia” ir tikai par diviem punktiem vairāk, bet līdere Vroclavas „Slask” ir jau septiņu punktu attālumā... „Lech” jāsāk gūt vārti un uzvaras. Pret minēto „Legia”, kas spīdoši spēlē Eiropas līgā (priekšlaicīgi garantēts 1/16 fināls), sestdien viesos jaunā trenera Ulatovska vadībā Varšavā cīnīsies Gdaņskas „Lechia”. Gdaņskiešu sastāvā pēc savainojuma atgriezīsies Ivans Lukjanovs, tāpat pēdējā laikā regulāri spēlē centra aizsargs Sergejs Kožans. Pastarīte Krakovas „Cracovia”, kas pēdējā kārtā negaidīti derbijā pārspēja „Wisla”, sestdien izbraukumā tiksies ar Hožuvas „Ruch”. Tāpat sestdien Polijas 1. līgā cīnīsies pēdējā laikā rezultatīvais Deniss Rakels, kura GKS uzņems Grudzioncas „Olimpia”.

Krievijas Premjerlīgas 16 klubi šobrīd pēc diviem apļiem ir sadalīti divos astotniekos, un Aleksandra Cauņas Maskavas CSKA labāko astotniekā cīnīsies par medaļām, aizvadot vēl divus apļus ar septiņām konkurentēm. Tiesa, drīz gaidāms ziemas pārtraukums un līdz tam tiks aizvadīti vien divi no 14 mačiem. Pirmo no tiem vicelīdere CSKA (mīnus divi punkti no līderes „Zenit”) izspēlēs jau šodien, uzņemot tikai 7. vietā esošo Kazaņas „Rubin”. Cauņa pēdējā Premjerlīgas spēlē gāja sākumsastāvā, un kopumā mūsu kreisās malas pussarga spēles laiks pēdējā mēneša laikā bija vairāk nekā cienīgs, taču šobrīd varētu notikt nepatīkamas pārmaiņas – lai gan vakar uz operāciju galda gūlās viens konkurents Tošičs (atsāks spēlēt tikai nākamgad), divi citi ir atpakaļ – Honda un Olisē. Ja Honda var spēlēt arī citās pozīcijās, tad Olisē ir tiešais konkurents, un CSKA treneris Sluckis pirms spēles ar „Rubin” izteicies, ka gan Honda, gan Olisē var spēlēt jau no 1. minūtes.

Šveices Superlīgā Andra Vaņina 3. pozīcijā esošā „Sion” svētdien mājās spēlēs ar „Neuchatel”, kas ieņem 5. vietu. Jau ziņojām, ka Serbijas izlases sastāvā smagu savainojumu guva uzbrucējs Mrdža, tagad atliks paļauties uz Sio un Feinduno, bet vārtu drošība kā allaž tiks uzticēta Vaņinam. Pieminēsim, ka čempionāta vadībā ir „Basel”, kas pamanījusies iekrāt nelielu handikapu pār „Luzern”, „Sion” un „Young Boys”. Anglijas Čempionātā Kaspara Gorkša „Reading” savu skatītāju priekšā spēlēs ar augstajā 4. vietā esošo „Cardiff City”. 14. pozīcijā atrodošā Redinga pēc vairāk nekā trešdaļas turnīra (izspēlētas 16 no 46 kārtām) no „play-off” zonas atpaliek par četriem punktiem, bet izkrišanas zonu apsteidz par astoņiem punktiem.

Azerbaidžānas čempionātā tiks aizvadītas 13. kārtas spēles, un Aleksandra Starkova, Māra Verpakovska, Denisa Ivanova 12 komandu konkurencē 5. vietā esošā „Baku” svētdien uzņems pirmspēdējā vietā atrodošos „Turan” – noteikti jāuzvar, kas ļautu pietuvoties trijniekam. Pēdējā spēlē vārtus iesita Andrejs Rubins, sestdien viņa un Kristapa Grebja „Simurq” tiksies ar „Sumgayit”. Pāvels Doroševs un „Qabala”, kuru nupat pametis treneris Adamss, svētdien uzņems vicelīderi „Neftchi”, bet Ģirta Karlsona 3. vietu ieņemošā „Inter” savā stadionā cīnīsies ar tuvāko sekotāju „Qarabag”. Karlsons labu laiku nav spējis tikt laukumā. Vēl pieminēsim Baltkrievijā spēlējošo aizsargu Artūru Silagaili - viņa „Dnepr” pirmspēdējās kārtas mačā viesos tiksies ar kārtējo čempionu titulu nodrošinājušo BATE (spēlē arī ČL grupu turnīrā) – tikai uzvara Silagaiļa komandai ļaus saglabāt cerības uz izvairīšanos no pēdējās 12. vietas, kuras īpašniecei būs spēcīgāko sabiedrība jāpamet. Cerību praktiski nav, BATE 31 spēlē ir tikai divi zaudējumi un pēdējā mājas spēlē ČL ietvaros tika nospēlēts 1:1 ar „Milan”.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2011-11-18 10:40, pirms 13 gadiem
Sāks sist tad, kad dabūs labu piespēli, bet nenodievs, ja vēl būs jāskrien 1 uz 1!

  -1 [+] [-]

, 2011-11-18 10:44, pirms 13 gadiem
ja CSKA treneris neriskes pirms ljoti svarigas speles ar Lille ar Hondas veselibu, tad Caunja speles shodien
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-11-18 13:52, pirms 13 gadiem
Rudnevs varees paarcilaat savus Rudnev kreklus un shtukot...varbuut tomeer to S burtu pielikt, ja neiet!