Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

"Reading" treneris aicina nebūt alkatīgiem, Verpakovskis atceras "Euro2004"

Andris Liepa
Andris Liepa

"Reading" treneris aicina nebūt alkatīgiem, Verpakovskis atceras "Euro2004"
Braiens Makdermots
Foto: EMPICS Sport/Scanpix

Pēc vakardienas neizšķirta Anglijas Čempionātā Kaspara Gorkša pārstāvētās „Reading” komandas treneris Braiens Makdermots aicināja nebūt pārāk alkatīgiem.

Kā jau ziņojām, Kaspara Gorkša „Reading” vakar viesos nospēlēja 1:1 (pēc 1. puslaika 0:1) ar „Doncaster”, kurai tā bija jau piektā nezaudētā spēle pēc kārtas. Braiens Makdermots, „Reading” galvenais treneris: „Domāju, ka jau 1. puslaikā varējām būt priekšā ar 3:0 vai 4:0, lai gan nespēlējām labi. Nespēlējām savu spēli, nebijām pietiekami atbildīgi, taču tāpat bijām bīstami ik reizi, kad nogādājām bumbu pretinieku soda laukumā. Kā jau redzējāt, 2. puslaikā labojāmies – ātri atspēlējāmies un grūti izprotamā veidā neguvām uzvaru. Vienu Pīrsa sitienu viņi izsita no vārtu līnijas, Noelam [Hantam] bija iespēja, Halam [Robsonam-Kanu], Džeisonam [Robertsam], Kasparam [Gorkšam] bija iespējas. Noteikti varējām uzvarēt. Taču nebūsim pārāk alkatīgi. „Doncaster” ir laba komanda – viņiem ir futbolisti ar Premjerlīgas pieredzei, futbolisti, kas spēlē savu valstu izlasēs. Viņiem arī ir laba nezaudēto spēļu sērija, un šeit nav viegli uzvarēt. Mani spēlētāji mēģināja uzvarēt un piecas minūtes pirms beigām viņi nebija samierinājušies ar neizšķirtu, bet gan skrēja pa visu laukumu, lai tikai tiktu pie bumbas. Viņi nevarēja izdarīt vēl vairāk. 2. vieta ir labāka nekā 3. vieta, mēģināsim tagad noturēties. Tagad raugāmies „Barsnley” virzienā.”

Tikmēr Azerbaidžānā žurnālisti lūguši Māri Verpakovski atcerēties 2003., 2004. gadu un Latvijas kvalificēšanos „Euro2004”. Mūsu uzbrucējs pastāstījis sekojošo: „Iekļūšana finālturnīrā bija fantastisks sasniegums. Izlasē bija sapulcējušies futbolisti, kas ilgāku laiku bija spēlējuši „Skonto”. Lai gan mūsu pulkā nebija zvaigžņu, mums bija lieliska komanda, kuru vadīja Starkovs. Togad Latvijā visi runāja par futbolu. 2003. gadā mani Latvijā nosauca par „Gada cilvēku” sakarā ar to, ka cienīgi biju pārstāvējis Latviju Eiropā. Pēc Eiropas čempionāta par mani sāka interesēties daudzi klubi. Interesi par mani izrādīja tādi klubi kā „Bayern”, „Arsenal”, taču oficiāli piedāvājumi sekoja no grieķu „Olympiakos”, krievu „Krylya Sovetov” un ukraiņu „Dynamo”. Tā sanāca, ka izvēlējos Kijevu. Tas tāpēc, ka kluba prezidents Igors Surkis personīgi ar mani sazinājās un apliecināja savas intereses nopietnību. Man pakaļ sūtīja pat lidmašīnu.”

No citām leģionāru aktualitātēm pieminēsim, ka pēc iepriekšējās kārtas klubu pametis Azerbaidžānas komandas „Simurq” treneris Sergejs Jurans. Viņš savu lēmumu pamatojis sekojoši: „Sākotnēji šis variants mani piesaistīja tāpēc, ka solīja veidot komandu praktiski no nulles un iekļūt Eirokausos. Tagad izrādījies, ka budžets tiek samazināts, bet mērķis iekļūt Eiropā nākamsezon vairs nav aktuāls. Kluba vadītājiem svarīgākais ir, lai „Simurq” noturētos augstākajā līgā. Taču man šāds mērķis nav interesants. Nolēmu lauzt līgumu. Jau esmu atgriezies Maskavā un ceru, ka bez darba nepalikšu.” Atgādinām, ka „Simurq” pārstāv Andrejs Rubins un Igors Tarasovs. „Simurq” cīnās otrajā sešiniekā, ieņemot 10. vietu, kamēr spēcīgāko sabiedrība būs jāpamet divām vājākajām komandām jeb 11. un 12. vietā palikušajām.

Izmantotie resursi:
Reading | RFC Scores, News, Transfers, Fixtures
Azerisport.com - Все об Азербайджанском спорте

 +16 [+] [-]

, 2012-03-14 12:38, pirms 13 gadiem
Māri kravā koferus, Stārķijs atradīs jaunu klubu un tev būs jādodās pie viņa